Külkedisi ve Prenses

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Hangisi olmak istersiniz?Hemen prenses diyenleri duyar gibiyim.Yok ama durun önce bir bu prenses ve külkedisine bir açılım getirelim.Bu arada bu prenses ve külkedisi tanımlamasının patenti sevgili ablama aittir:)Şimdi genetik midir bilemem.Tahminim genetik olmayıp zaman içinde büyürken aile ortamında kazanıldığı yönde.Hangisi olmak istersiniz sorusunun cevabını şimdi kafanızda düşünüp bir kenara yazın.Aynı cevabı soruyu bir de yazıyı okuyup bitirdikten sonra cevaplayın lütfen.Aynı şekilde kız çocuğum olsa külkedisi mi olsun yoksa prenses mi olsun isterdim sorusunu da önce şimdi ,bir de yazıyı bitirdikten sonra cevaplayın.Okuyan erkeklere de sesleniyorum,evliyseniz karınız hangisi veya hangisi olmasını isterdiniz? Yazıdan önce ve sonra olmak üzere iki cevap lütfen.Buyrun devamına...


    Nasıldır külkedisi?Bir kere kendi başına kendi hayatına,hatta kendi hayatında yer alan tüm diğer bireylere de yetebilen kadındır.Mutlaka bir işi vardır.Temel ilkesi "yaptığın her ne ise en iyisini yap " olduğundan işinden de büyük ihtimalle iyi sayılacak gelir elde etmektedir.İş kavramını sadece meslekle sınırlamadığından bir dolu hobisi vardır.Spor yapabilir,dans edebilir,ufak tefek elektrikli alet edevat tamirini yapabilir.Bunlara da iş gözüyle baktığından bunları da iyi yapmaktadır.Yaratıcılığını işleriyle sınırlamak istemediğinden büyük olasılıkla yarattığı bir şeyler de vardır,bu çocuk da olabilir,bir roman da bir tablo da.Bir koca veya sevgiliye sahip olmak onun için sevdiği insanla bir şeyleri paylaşmak anlamındadır.O yancı koca veya sevgili hayatında olmadan da hayatını devam ettirebilir tüm keyfiyle,ama sevgisini verdiği insanla devam eden bir hayatın daha keyifli olduğuna inanmaktadır.Tüm gün işe gitmek,eve gelip 1 saatte sofra düzmek,çocukların eğitimiyle dersiyle ödeviyle ilgilenmek,bu koşuşturma arasında sevdiği müziği pikabına koymak ve evine bir değişik ses katmak onun düşünerek yaptığı bir şey değildir.
    Bakımlıdır.Güzeldir diye net bir tanımlama koyamıyorum,çünkü bakımlı olan ve kendine güveni olan kadın zaten kendini güzelleştirmeyi de bilen kadındır.Çocuklarıyla her daim iyi bir ilişkisi vardır.Arkadaşlarını zor seçer belki,ama arkadaşım dediği insanlarla sağlam ilişkiler içindedir.
    Çok fazla çevresindekilere hatta yaşamındaki erkeğe bile fikir sorup danışmaz.Çünkü hayatı zaten kendi kurduğu ve yaşadığı bir hayattır.Çok da lazım değildir bu hayata kıyıdan köşeden bulaşanların ,davranışları ve kararları onaylaması.Partnerini anca kendi kararı doğrultusunda yaşamından çıkartır külkedisi.Eğer partner ;kadını kendisinin bıraktığını düşünüyorsa emin olun aslında tam tersidir ama külkedisi oya işler gibi bir plan işleyip partnerinden onun kendi isteğiyle kurtulmuştur.
    Sanırım anlatabildim külkedisini.Evde bir priz bozulduğunda elini alet çantasına atıp başının çaresine bakabilen,iş yerinde başarılı,çocuk yetiştirmeyi ders çalışır gibi çalışıp öğrenip de uygulamasına başlamış,ilişkilere değer veren,zor güvenen ama pir güvenen,içten içe bir yerlerde de hep yalnız olduğunu bilen bir kadındır külkedisi.

    Pekiii gelelim prensese;
    Güzeldir,ama güzelliği kendine güveni ve bakımlı olmasından çok,genetik mirastan ve her gün kuaföre,güzellik merkezine vakit ayırmasından ve saçım bozulur düşüncesiyle spor bile yapmamasından kaynaklanabilir.Büyük olasılıkla iyi bir işi vardır,ama bu işi zekadan çok fiziki özelliklerle elde etmek gibi işin kolayına kaçmıştır.Akşam eve gelip sebzeli tencere yemekleriyle dolu bir sofra hazırlamak yerine ; tüm gün çalışıp yorulduğu düşüncesiyle ya dışardan yemek siparişi ya da deepfreezden tavaya köfte atma yöntemini tercih edecektir.Çocuklarıyla iyi bir ilişkisi vardır,ama eğer ders çalıştırılması gerekiyorsa "hayatımmmmm " diye seslenmeyi tercih edecektir.Evde tamirat mı lazım?Hadi canım,en son düşünülecek kişidir prenses,ustalar da para kazanmalı değil mi...Bankaya mı gidilecek elektrik faturası mı ödenecek,en saf şirin haliyle hayatında yükümlülükleri paylaştığı kişiye " ama ben yani nasıl,ay yeri nerde bilmem ki,hem ben sırada beklersem topuklularım ayaklarımı vurur " gibi kedisel davranışlar gösterecektir.
    Hayatındaki koca veya sevgili onunla kendi hayatını keyifle geçirmekten çok, kendi hayatını bir şekilde kolaylaştırması düşüncesiyle birlikteliğe alınmıştır.Ya iyi kazanır bu partner,ya mevkilidir,ya çok seviyordur,ya da eli iyi iş tutuyordur.
    Prensesler aptaldır diye anlaşılmasın aksine onlar da çok zekidir.Ama zekalarının işleyiş şekli ve hedefi daha kendine yöneliktir.
    Partneri tarafından terk edilmesi olasılığı külkedisine göre daha yüksektir,çünkü ortak yaşamda çok da temel bir işleve sahip olmadığından her an daha genç,daha güzel ve aynı işlevsizliğe sahip biriyle veya daha işlevsel birisiyle değiştirilebilir.

    Tamam da erkekler ne gözle bakarlar külkedisi ve prensese?Aslında bunu bir erkeğe sormalı,ama yine de ben kendi görüş açımdan değerlendirmek istiyorum.Külkedisi erkeğin hayatını kolaylaştırdığı kadar zor da tercih edilen türdür.Çünkü erkeğin onun hayatında sevildiği sürece var edilmesi gibi bir risk olacaktır her zaman.Kendisine yaşamsal işlevler için ihtiyaç duyulmadığından bir kaç büyük hatada şutlanacağı gerçeğini bilecektir erkek.Oysa prenses evdeki musluk borusundan tut ödenecek telefon faturasına,akşam yemeğe gidilecek yerin rezervasyonundan seyredilecek filmin seçimine kadar en basit konularda bile erkeğe bağımlı olduğundan ( hayata dair ciddi kararlardan bahsetmiyorum bile ) erkeğin egosunu çok güzel tatmin edecektir.Bir prenses terk edilirse iki sebebi olur;ya erkek kendisini sevecek bir külkedisine rastlamıştır,ya da daha genç veya daha güzel bir prensese.

    Hadi biraz isimlendirelim bu prenses ve külkedisini daha iyi fikir vermesi açısından.Angelina Jolie bir külkedisidir,Nicole Kidman bir prenses.Hülya Avşar külkedisidir,Sibel Can prenses.Hillary Clinton bir külkedisidir,Grace Kelly bir prenses.Prenses Diana Spencer bir külkedisidir,Prenses Sarah Ferguson bir prenses.Margaret Tatcher,Kraliçe Elizabeth,Semra Özal veya Condoleezza Rice,onlar ise ancak kötü cadı olabilir bence...

    5 Kişi Yorum Yapmış.

    1. d@phne says:

      Yine de sor, bütün kız çocukları prenses olmak isteyecektir. Ha olabilecekler mi, pek çoğu hayır. fakat yine de, beğenmese de her kadın prenses olmak ister ve içinden "arkadaş nasıl da saf ayaklarına yatıp adama her istediğini yaptırıyor ya. biz de burada hala market torbası taşıyalım" der. iki kere iki kadar kesindir bu.

    2. ama zamanla külkedisi olup prensesi oynamayı öğrenirseniz işte o zaman tadı gelir.. ama külkedisi olduktan sonra da bir prens istemessiniz da ayrı.. en iyi prensin ömrü altı aydır zaten.. :)

    3. arkadaşlarıma da yollayacağım goldi iznin olursa :)

    4. Sis says:

      tabii ki fasulye.yazı senindir:D

    5. Teman çok şık olmuş goldicim...çok beğendim...kocamannn öpüldün canım..:)

    Siz de Yorum yapın