District 9

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Uzun zamandır bu kadar beğendiğim ve beni düşündüren bir film izlememiştim.Bayram arasının ( bana tatil yok ne yazık ki ) bana kazandırdığı bir nefes alma molası oldu bu film.Sayfasına buradan ulaşabileceğiniz bu film;bilim kurgu görünüp de özel efektlerine hiç ama hiç değer vermeyen ( özel efektleri olmasına rağmen ) ,aksine bir belgesel tadında insanı beynini zorlamaya sevk eden bir film.
    Burada ve burada filmle ilgili türkçe bilgilere ulaşabilirsiniz.
    İnsanlığın belki de yüzlerce yıla yayılmış olan sömürgeleştirme ve esirleştirme olgusuna,ırk ayrımcılığına,basit insanların şiddetle yüzyüze geldiklerinde dönüştükleri şekile bu kadar gerçekçi bir yaklaşım sanırım az rastlanır.
    Seyredin,pişman olmazsınız.
    Trailer devamında...

    30 yıl önce uzaylılar dünyayla ilk bağlantılarını kurarlar. İnsanlar onlardan ya bir saldırı ya da büyük bir teknolojik ilerleme geleceğini bekliyorlardır. Fakat hiçbiri olmaz. Aksine, kendi gezegenlerinde son hayatta kalan uzaylılar sığınmak için dünyamıza gelirler. Tüm dünya devletleri onlarla ne yapacaklarını tartışırken, yaratıklar Güney Afrika'da District 9 olarak tanımlanan bir yere geçici olarak yerleştirilirler.

    Artık, uzaylıların dünyada bulunmasıyla ilgili sabırlar tükenmiştir. Uzaylılar üzerindeki kontrol, Multi-National United (MNU)'a verilmiştir. Bu özel şirket eğer uzaylıların silahlarından yapabilirlerse muazzam paralar kazanma peşindedir. Fakat şirket başarısız olmuştur, çünkü silahların aktivasyonu için gereken şey uzaylı DNA'sıdır.

    Bir MNU çalışanı olan Wikus van der Merwe, DNA'sını değiştiren gizemli bir virüsü kapınca, insanlar ve uzaylılar arasındaki tansiyon had safhaya gelir. Aynı zamanda Wikus en fazla peşinden koşulan ve en değerli adamı olmuştur. O, uzaylıların teknolojisini çözecek anahtardır. Şimdi Wikus'un bulunduğu düşmanca ortamda saklanacak sadece bir yeri vardır: District 9.


    Siz de Yorum yapın