Taş meclisi

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Yazarı :Jean Christophe Grangé
    Çeviren : Ali Cevat Akkoyunlu
    Orjinal Adı : Le Concile de pierre
    Yayın Evi : Doğan Kitap
    Basım Tarihi :2009
    ISBN : 9759915193
    Sayfa Sayısı : 412

    Diana Thiberge, romanın kahramanıdır. Hayvanların, özellikle de yırtıcı hayvanların doğal çevrelerindeki davranışlarını inceleyen ve şaolin boksu meraklısı olan Diana Thiberge, genç kızlık dönemini karartan korkunç bir dramı yaşadığından beri etrolog olarak bilme yönelmiştir.Otuzlu yaşlara dayandığında çocuk arzusuyla evlat edinme yolu seçerek Asya kökenlibir çocuğu evlat edinerek ülkesi Fransa’ya döner. Evlat edindikten sonra içinden çıkılmaz, peşi sıra olayların içinde bulur kendini, bir trafik kazasından sonra oğlu Lucien yoğun bakıma alınır ve komada kalır. Umutların tükendiği anda, oğluna yardımcı olacağını söyleyen akapunktur uzmanı Alman doktor ortaya çıkar ve iyileşme safhası başlar. Fakat Alman doktor aynı gün öldürülmüştür.

    Diana kendini ilginç bağlantıların ortasında bulur. Oğlunun nesli tükenmiş Tsevenlere mensup bir şaman gözcüsü olduğunu bulur. Cinayetle, oğlunun yaşama dönüşü arasındaki bağlantının nedenlerini araştırırken, kazanın telepatiyle gerçekleştirildiği bulgusuna varır.Hipnozla kazaya dönerek yol kenarında duran isme yönelir, parapsikoloji uzmanı Talikhi. Esrarengiz ölümler peşi sıra gerçekleşmektedir. Bir iç hesaplaşmanın ortasındadır ve cinayetlerle ilişiği bulunan bütün kişilerin Sovyetler Birliğinde nükleer füzyon denemeler merkezinde belli süre görev yapmış parapsikoloji uzmanları olduğu doğrusuna varır.

    Haberci çocuk denemelerin son noktası olan tarihi taşımaktadır. Diana yolunu Moğolistana, Tseven bölgesine çevirir. Şaşırtıcı bir hayal gücü, dayanılmaz gerilim, fiziksel ve psikolojik şiddet, parapsikoloji, Şamanizm , telepatiyle gerçekleştirilen trafik kazası, esrarengiz akapunkturcu, Türk ve Moğol savaşçıların arasındaki savaş, mucizeli tedaviler, ani ölümler. Bilimsel referansları, polisiye vakaları ve parapsikolojik atmosfer içinde birleştirilen bir hikaye. Kurbanların cellat, kahramanların hep kötü olduğu fantastik bir gerilim.

    One Response so far.

    1. ege says:

      kitap iyiydi,ilginç ve sürükleyiciydi.ama filmini de izledim bu kadar alakasız olur kitapla.film ismi taş meclisi olmasa bağlantı kuramayabilir insan:)
      tabii bu genlede kitabı olan her film için geçerli oluyor.kitap çok ayrıntılı olunca filmden beklenti de fazla oluyor doğal olarak...

    Siz de Yorum yapın