Kanlı Pazartesi-Bloody Vacations

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Sevgili Pazartesi bir rahat duramadın bugün sağ olasın. Haftanın bize kalan sağlam bir kaç gününden biriydin. Ama zaten adına çalınmış bir kara vardı pazartesi sendromu diye. Ne ettin yaptın bak onları haklı çıkardın. Salı zaten sallanıp geliyor biliyorsun. Çarşambayı sel alıyor demeleri nedense bu yaz ( yaz denen bu tuhaf mevsimde daha doğrusu ) pek bi sık doğru çıkıyor. Perşembe günü işin doğrusunu bilen az sayıda insan mübarek gece deyip işini gücünü erken terk eyleyip gittiğinden yine çöpe atılıyor. Cuma dersen elhamdülillah müslüman olan bu memlekette öğle namazı diye işten çıkıp erken vakitte Boğaza kayıntıya geçme bahanesi. Yaz dönemince cuma akşamından yazlıklarına aile saadeti yaşamaya gidenler ; ya da suyunda bok mu var altın mı yoksa çıtır kokusu mu var bilemediğim Bodrum'a akın akın hafta sonu göçü eden işadamı müsvetteleri sayesinde haftasonlarını da çöpe atıyoruz.

    Hadi haftalık döngüyü bir kenara bırakalım diyeceğim, ama önümüze daha beteri olan mevsimsel ve dinsel döngü çıkıyor. Bir kaç haftaya kadar ramazan ayı başlayacak ve saat 17.00 itibariyle tüm işyerleri boşalacak. E güzel kardeşim tamam iftarını evinde yapabilmen uğruna işinden erken çıkmanı anlayabiliyorum. Ama gel bana bir açıkla neden sabah 11.00 da aradığımda kimseyi işinin başında bulamadığımı. Orucu uykuya tutturmayın deyince de küsüyorsunuz güzel abim.

    Ardından çok ama çok refahta olduğumuzu varsayan bir hükümetin alacağı kararla beş günlük bayram tatili olacak sana dokuz gün. Hiç düşündünüz mü zaten ticareti bıçak sırtında olan bir ülkede dokuz günlük bir tatilin nelere yol açabildiğini ? O süre boyunca üretim olmayacak, tahsilat olmayacak, çalışan azınlık yeterli ciro elde edemediği için sürekli borçlarını ertelemeye çalışacak. Bordrolu güruh ise kendilerine empoze edlen " bu tatil devletin sana hediyesidir, git gez, harca, eğlen nasılsa ödersin , banka kartları sağ olsun " şartlandırması ile dokuz gün boyunca yorganlarını ölçmeyi bile düşünmeyecekler. Sonrasında ise donsuz döte nasıl don biçeriz kaygısına kapılacaklar.

    Benim ne insanların yaptığı her şey dahil eziyetli tatillerde ne de kılmaya gittikleri cuma namazlarında gözüm var. Ben sadece normal bir mesai gününde işimi yapabilmem için diğer işini yapması gereken insanların işleri başında olmasını istiyorum. Kişi başına düşen milli gelirimiz bu kadar düşük olup da aksine o kadar yüksekmiş gibi yaşayan rahat bir toplumuz resmen.

    Bu bir uykusuzluk eşliğinde sayıklamalar da olabilirdi ama değil. Geçirdiğim berbat günün isyanının yazıya dökülen hali.

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Fena daralmışsın sen... :)

      Tatil? Bak buraya Ramazan uğramıyor, gel misafir edeyim seni. :)

    2. Mümkün kılsak da bu yazıyı herkes okusa. O klavyeye basan parmaklara sağlık. Her Ramazan orucumu tutup işimi aksatmadan güler yüzle çalışan biri olarak her kelimesine katılıyorum. Yemekhane "beni iftarda uyandırın" diyerek sabah dokuzdan itibaren horul horul uyuyan 'müslümanlarla' dolup taşarken.

    3. Sana hadi... :) Gelecek olan sensin. :)

      Ustad, Picasa calismiyormus, google muhabbetinden oturu. Nasil yapsak da resim yuklesek blogumuza? Senin bilmedigin yoktur diye. :P

      PS: Hadi :)

    Siz de Yorum yapın