Bir Eski Tas Eski Hamam Hikayesi

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Bir ayı geçtik de mi? Bunun hep böyle sürmemesi gerektiğini savunanlardanım. En başta esnaflık yapıyorum ve Taksim nere Valideçeşme nere desek bile işim ciddi etkilendi. Taksim bölgesi esnafını az buçuk orada dükkanı olan arkadaşlarımdan biliyorum ki kan ağlıyorlar. Haziran 2ci haftayla girmemiz gereken ve ramazan bayramı sonuna kadar sürecek durgunluk dönemine biz esnaflar haziran başıyla girdik. Satışlarımızın düşmesini bir yana bırakın çoğu zaman ( kendi adıma diyorum) malımızı da insanlara ücretsiz verdik yardım amaçlı.



    Peki bu bir aydan uzun sürede bir dirhem yol aldık mı? Hayır!!!! Kendi adıma onca yaşananlar, ölenler, sakat bırakılanlar, hayat düzeni değiştirilenler bir bok püsur uğruna bunları yaşadılar demek istemiyorum. Ki az ölçekli olsa da ben de o şiddetten nasibimi aldım. İlk 2-3 haziran Akaretler olaylarında fiilen hem direniş hem insana yardım amaçlı dükkanımdaydım. Hedef gösterilmedikse eşimin sağ duyusu ve çArşı bağlantımız sayesindedir. Astım hastası var denilen yere ilaç götürmeye çalışırken gazlandım. Çatışma olan bölgede sokak kedileri gazdan etkilendiğinde o kedileri almaya gitmeye çalışırken hem gaz yedim,tartaklandım hem de kedi kafeslerim polis tarafından parçalandı. Kendi isteğimle meydana çıktığımda gördüğüm muameleyi katmıyorum bile.

    Nereye geldik? Parkta kitap okuması dinleyip polislere kitap okuyan çocuklardan karanfil bırakanlara. Sonra gördükleri o eziyete rağmen sadece polise karşı şarkı söyleyip gitar çalanlara. Duran adamlara. Bilmiyorsunuzdur ama benim dükkanım İstanbulda Halk TV ofisinin binasına bitişiktir. O oluşumun tüm çalışanları müşterim, sohbet ettiğim insanlardır. Duran adam ilk defa Halk TV tarafından röportaj çağrısına olumlu yanıt verip semte geldiğinde binayı bulamadı ama arkasında dolaşan en azından 5 sivil vardı. Bu arada siviller bizim mahalleye 3 haziran günü yerleştiler ve daha 3 gün önce terk ettiler. İlk haftalarda gelen siviller gencecik  çocuklar, belki sizin benim oğlumuz olabilecek çocuklarken son iki haftada onlar çember sakallı,plakasız arabayla park içine konuşlanan, bildiğiniz pislik insanlarla yer değişmişti.

    Konuyu toparlayamadığımın farkındayım. Ama özü şu:

    Bir aydan fazla yaşanan bu eziyet hayatımı, kazancımı, normal yaşam düzenimi etkilese de ben sırf yaşanmışlıklar yüzünden vaz geçmeyeceğim. Ölen, yaralanan, sakat bırakılan o insanlara vicdan borcu hissediyorum. Diktatör bozuntusu tayyoştan en ufak bir geri adım olmasa da, bu geceki gibi yüzlerce insan göz altına alınsa da; bu direniş bitmeyecek. Sandıkta sonuç nasıl alınır onun çalışmalarına kafa yoruyoruz bir yandan. Kısa zaman içinde duyulacak güzel bir oluşum var.

    Ne diyoruz o zaman? Tayyiiip pabucu yarımmmm çık dışarıya oynayalımmmmm...

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Meraklı says:

      Ben çok üzülüyorum sis, onca yapılan boşa gitti ve onca insan boşa ya öldü, ya sakatlandı veya kötü muamele gördüler :((( Gerek sosyal gerek diğer medyayı takip ettikçe insanın morali çok bozuluyor ki görünen bu herifler bir tek geri adım atmadılar ve atmayacaklar da, yazık ki ne yazık diyorum. Gazdanadam festivali de niye yapılır anlamam, bir kazanım mı oldu ki eğlence yapılıyor, yazık onca insanın kaybettiklerine...

    2. Olayların işinizi etkilemesine üzüldüm, keşke tüm bunlar yaşanmasaydı diyeceğim ama çünkü ölen insanlara içim ağlıyor. Hükumet freni boşalmış kamyoon gibiydi şehirleşme ve kent sorunlarına bakış açısı çarpıktı, umarım ders alırlar tüm bu yaşananlardan! Umarım.

    3. Sevgili sis, öncelikle yazına geç yorum bıraktım kaçırmışım, nedeni sen kontrol panelimde kitapevi olarak gözüküyorsun, bana yorumların ise 'sis' olarak çıkıyor o nedenle ikinizin aynı kişi olduğunu akılsız kafamla hep unutuyorum, her yorum yazarken aklıma geliyor, yazmaya ara verirsen salak ben yine unutuyorum:)))sırf sen de değil panel ismiyle, kullanıcı adı farklı çoğu arkadaşımda böyle unutkanlık yaşıyorum:)))

      neyse konuya geleyim:
      Anlattıkların çok etkileyici, olayların bu kadar göbeğinde, içinde hem de esnaf olarak yaşadığını bilmiyordum, gerek insanlara, gerek kedilere yardım ettiğin için Allah razı olsun senden arkadaşım, dilerim tüm maddi kayıpların misliyle sana geri döner, bu iyiliklerinle döneceğine inanmak istiyorum - normalde inancımı çok yitirdim son aylarda ama yine de umarım olur..kedilerin kafeslerini parçalayan polisleri ise Allah bildiği gibi yapar inşallah yazıklar olsun:((

      bu arada bu gezi işini çok sulandıranlar da oldu, çok başka şeye çekenler de:((kimi caninin posterlerini astı! kimi nonoşların gezisi yaptı, kimi hippi festivaline döndürdü! Hani esas amaç gözlerden kaçtı gitti:( oysa bunu Tayyip ve hükümete istifa içindi..

      ben de Ankara'dayım balyoz davası görüşülüyor ama hiç böyle kalabalık toplaşmıyor:( ne çarşı ilgi gösteriyor, ne Ankara halkı:( yani bilemiyorum :(( halbuki Tayyip diktatörlüğünü neye borçlu? Orduyu içeri tıkmasına! Orduya sahip çıksaydık şimdi bu hallerde olmazdık...:( ama hala sahip çıkmıyorlar:(

      çok yazdım başını ağrıtım
      güzel haftalar diliyorum iyi ki varsın arkadaşım

    4. aysberg says:

      gazdan adam festivali de yapılsın duran adam da toma da hepsi yapılsın ki unutulmasın unutturulmasın. nasıl sindirdik vazgeçtiler, pes ettiler olmasın. hep taze kalsın. Geziciler tarafından palalılardan birinin gözü çıkarılsaydı, yaralansaydı, bir kedi bir köpek zarar görseydi görürdük çıkacak (beniiim palalı kardeşimeeeee, beniiimm ağzı var dili kedi köpeğime zulüüüm ettileeeer...) yaygarayı, ne dinsizlik kalırdı ne imansızlık.

    Siz de Yorum yapın