Yine de Umut

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Türk halkı olarak hepimiz olmasa da sanırım % 65 civarımız çok umutsuz zamanlar yaşıyoruz. Her gün ortaya çıkan bambaşka ses kayıtları; ki başka bir ülkede bu kayıtlardan biri bile görevdeki insanların istifası ve hükümetin düşmesiyle falan sonuçlanır. Ama bizim ülkemizde " ee konuşmuşum, talimat vermişim, noolmuş?ben hükümetin başıyım,tabii yaparım " dadında bir rahatlık( bize göre diktatörlük) sergileniyor. 31 Mayıs 2013 ile başlanan Gezi Direnişi süreci bambaşka alanlarda hepimizi yaşanan tarihin canlı tanığı yapıyor.
    Ben 80 darbesine de canlı tanık olmuş biriyim. Lise öğrencisi olarak militanlar ve üniversite öğrencileri tarafından sınıflarımızdan zorla; direnmeye cesaret edebilen öğretmenlerimiz darp edilerek zorla meşhur Erbakan' ın Kudüs yürüyüşüne ( Konya' da ki 80 darbesi kararının alınmasındaki nihai taştır bu yürüyüş) götürülmüş, dayakla slogan attırılmış, öncesinde can güvenliği olmaksının okula gitmeyi yaşamış biriyim.

    Gezi sürecinde ne zaman ki palalılar, sopalılar sokağa çıktığında evimde kalmaya kendimi zorlama sebebim de bu 80 döneminden hatırladıklarımdır. Ki nice gençlerimiz bu süreçte canını verdi, gözünü verdi, 14 yaşında çocuklar bilmeden yeni yaşlarını sürdü. Son zamanlarda ne zaman sokağa çıktıysam gezi ruhunun manipule edilmesine tanık olduğumdan artık sokakta değilim. Ben tek bir bayrak altında direnirim ama ne yazık ki o bayrağa da sokakta yer verilmiyor artık.

    Yine de umudum var ama. 8 Mart gece Taksim yürüyüşü ne kadar bu yukarıda değindiğim çatışmalar gölgesinde kaldıysa da yine de muhteşem bir birlik topladı. Bu son iki gündür Gezinin kanayan yarası Berkin Elvan çocuğumuz için bir araya gelen her fraksiyon insanı da umudum.

    Paşa İlker Başbuğ sonuçta özgürlüğüne kavuştu, ve onun cumhurbaşkanı olması için elimden gelen her şeye destek vereceğim; bu da bir umut. Geride içeride kalanlar da elbet çıkacak. Ama sonrasında onları içeri koyan bu düzen ve yaratıcılarına karşı verilecek bir savaş var; o da benim umudum.

    Her gün ayrı bir kayıt dinliyoruz, her gün ONLAR yerine bizim ar damarımız hasar alıyor. Bunun da değişeceğine dair umudum var. Yüce Divan da kesmeyecek; faşistlikle suçlayabilirsiniz ama bana kalsa asarım ben onları. Ethem'i öldürdükleri yerde; Berkin'i kafasından vurdukları yerde; kanlarına girdikleri Denizleri katlettikleri her bir yerde birisini sallandırırım.

    Umut var gençler, onu kaybedersek eğer Berkin' i kendi elimizle öldürürüz. O güzel gözlü kırmızı dudaklı çocuk yüzünden ben yakın yaştaki oğluma bakamıyorum bazen. Sorgulayın kendinizi; Berkin için, adalet için, yeni ve güzel bir Türkiye için ne yapabilirsiniz?

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Of arkadaşım off ki offf:(((bu çocuk dün okudum 16 kiloya düşmüş:(((çok çekti zavallı, ailesi kimbilir ne halde ben bakmaya dayanamıyorum ateş düştüğü yeri yakar, Allah bu çocuğu ne olur iyileştirsin artık ya da iki iyilikten birini versin çekmesin:(((

      Darbe kötü, asker gelmesin diyenler yazını okusalar keşke, zorla insanları Kudüs yürüyüşüne götürmek darbe olmuyor mu???? Zorla slogan attırmak!!! Sonra da biz mağduruz bize darbe yapıldı. Ben bunu bilmiyordum ve blogumda senin linkini verereke mutlaka söz edeceğim, görsünler darbe darbe diye diye halkı askere düşman olanlar asker bir bildiği varmış ki, darbe yapmış ben şu yaşadıklarımıza bakıyorum da bunlar darbe değil de nedir? Resmen MAfia ailesi olarak çete olarak organize suç örgütü olarak ülkenin başına çöreklenmişler hala da mağduruz diyorlar, keşke asker darbe yapsa..asılması gereken çok kişi var suçları vatana ihanet! en başta! hırsızlıklarını, ihaleye fesat karıştırmalarını vs. bıraktım en büyük suçları vatana ihanet! .Rus halkı olsaydık, Fransız halkı olsaydık çoktan tbmm yi, başbakanlık konutunu bunların başına geçirmiştik ama çok ödleğiz, oturup izliyoruz, ödümüz kopuyor, bu halktan nasıl Bir MUSTAFA KEMAL ATATÜRK çıkmış hayret ediyorum o idama mahkum oldu korkmadı...

      eline sağlık

    2. Sis says:

      Berkin bu sabah 07 itibariyle ışık oldu:(

    3. Adsız says:

      sen onu %55 yap;) zavallılar ordusunun çaresiz askerleri..

    4. Sis says:

      Sen mi karar veriyorsun zavallı olduğumuza adıyla bile yazmaya cesaret edemeyen adsız?

    Siz de Yorum yapın