Vikings

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler

    Mart 2013 de başlayan ve Amerikan kanalı History Channel' da yayınlanan dizi ilk sezonu ortalarında büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. 8.6 gibi oldukça yüksek bir Imdb puanına sahip olan dizinin başarısı arkasında çok iyi seçilmiş bir cast, gerçekçi mekanlarda yapılan çekimler, daha önceki dizileriyle başarılı olmuş yaratıcısı ve yazarı Micheal Hirst ve daha önce haklarında fazla film-dizi vs yapılmamış Vikinglerin dönemini yarı tarihi gerçekleri güzel bir kurguyla birleştirerek anlatması gösteriliyor. Benim de ilk bölümünden beri kaçırmadan izlediğim bir dizi.
    Vikings, İskandinavyalı korsan ve barbar bir kavim olan Vikingler’in tarihini yarı kurgu/yarı gerçek tarihi olaylara dayandırarak anlatıyor. İngiltere ve Fransa’ya yaptığı başarılı seferlerle tanınan ve İskandinav tarihinde büyük bir yeri olan Ragnar Lodbrok‘un maceralarının ve büyük bir kahramana dönüşmesinin anlatıldığı dizimizde, aynı zamanda Ragnar’ın aile hayatını ve kardeşi ile olan ilişkisini de izleme şansı buluyoruz.

    Dizi Ragnar’ın bu büyük unvanları kazanmadan önceki hayatıyla başlıyor. Ragnar ilk başlarda normal bir Viking savaşçısı ve de çiftçi olmasına rağmen, her zaman büyük hayalleri olan bir adamdır. Savaş tanrısı Odin ile ilgili rüyalar görür ve Odin’in kendisini seçtiğini düşünüyordur. En büyük hayali batıya doğru denize açılmaktır. Ama bu hayali başaracak ne ekipmanı ne de adamı vardır.

     Bu konuyu reisine açar ama Reis’i tarafından böyle saçma hayalleri kapılmaması için uyarılır. Ragnar da planlarını hayat geçirmek için eli boş durmaz ve hazırlık yapar. En yakın dostu, gemi yapımında usta Floki’ye açık denizde dayanacak bir gemi tasarlatır; kendisi de seferde kendine eşlik edecek savaşçıları bulmak için reisten gizli toplantılar düzenler. Çabaları sonuç veren Ragnar nihayet sefere çıkar ve Reis seferden haberi olmasına rağmen karışmaz; çünkü geri dönemeyeceklerini düşünür.


     Ragnar Lothbrok:

    Aslında karakterimiz hakkında her şeyi söyledik sanırım. Aslen gerçek insan olmasına rağmen dizimizde kurgu kısmı daha ön planda. Kendisi büyük hayalleri olan, dürüst, zeki ve iyi bir adam. En büyük hayali denize açılmak, ama giderken ailesini geride bıraktığı için suçluluk duyuyor. Eşiyle ve çocuklarıyla mutlu bir aile hayatı var.

     Lagertha Lothbrok:

    Ragnar’ın eşi, kocasını ve ailesini seven güçlü bir kadın. Vikingler’de erkekler sefere çıkıp uzun süre eve dönmedikleri için Vikingli kadınlar savaşmasını ve ailesini savunmasını biliyor. Lagertha da güçlü ve kendinden emin bir kadın; hatta Ragnar ilk sefere çıkacağı zaman kendisini de götürmesi için çok ısrar ediyor. Aynı zamanda shield maiden olan Lagertha 2ci sezonda daha genç ve güzel olan Prenses Aslaug ile Ragnar' ın ilişkisini tolere etmeyip oğluyla birlikte ayrılıyor; ama Ragnar' ın her ihtiyacında yine savaşcı kimliğiyle yardıma koşan o oluyor.

     
    Rollo:

    Rollo Ragnar’ın kardeşi, ama çok sağlıklı bir kardeşlik ilişkileri olduğu söylenemez. Büyük işler başaran ağabeyinin gölgesinde kalmaktan bıkmış birisi, o da büyük işler yapmak ve Tanrılar tarafından fark edilmek istiyor. Ragnar’a göre daha fevri ve genelde düşünmeden öfke ile hareket eden birisi. Abisine ettiği ihanetlerin gördüğümüz kısmı affedilmiş olsa da sanki bu ihanetin sonu gelmeyecek gibi gözüküyor.

    Floki:

    Ragnar’ın yarı çatlak en iyi arkadaşı. Denizlerden ve gemi yapımından çok iyi anlıyor. Ragnar’a sadakati tam ve kötü bir durumda hemen yardımına koşmayı ihmal etmiyor. Floki’nin Tanrılara inancı da tam ama Tanrıların gazabından da çok korkuyor.


    2ci sezonun güzel bir teaser trailerı ile yazıyı bitirelim. Güzel dizi ama şiddet-vahşet sahneleri ağırlıkta. Genç izleyiciye pek uygun değil bunu da belirteyim.


    3 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Güzel ve büyük emek harcanarak yapılmış bir dizi olduğu belli oluyor, ben tarihi filmleri severim, yıllar önce tvde yine Vikingler isimli bir film izlemiştim hala unutamam - çok çok eski bir filmdi, başrolünde hala yaşıyor - yaşayan efsane Kirk Douglas vardı, son sahnesi müthiş bir dramdı, adam düşmanı olduğu kişinin gerçekte oğlu - ya da kardeşi şu an hatırlayamadım- olduğunu öğreniyordu ve onu öldürmüyordu, ama kendisi ölüyordu, sonra da vikinglerin usulüyle gemisine koydular gemi yanarak böyle uzaklaştı denizde...çok güzel filmdi...
      teşekkürler tanıtım için..
      sevgiler

    2. gemi dedim tekne aslında:) böyle yelkenli...

    3. Vikings mi izlemek istiyorsun? İzlemek için tıkla: vikings izle

    Siz de Yorum yapın