BSG VOL 7-Git Artık 2011

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Aslında yazıya böyle ağırından argo kullanarak başlamak geliyor içimden, ama üzerimize yapıştırılan kibar kız etiketi sebebiynen yapamayacağım efendiler. Ki beni yakın tanıyanlar bilir hiç de öyle kibar bir insan olmadığımı. Eeee asker baba üzerine erkek hakim üniversite eğitimi, üzerine tersanelerde cinsiyeti yok etme çabasıyla geçen hayat ve en son da hepi topu iki tane kadının olduğu içki sektörü. Ben ağzı bozuk olmayayım da kimler olsun de mi? Yalnız edemeyenlere belirteyim ki insan sinirlendiğinde kendi kendine bile olsa öyle ağzı doldura doldura küfretmek süper rahatlatıcı bir şeydir.

    Neyse yazı konusu tabii ki benim küfretmem değil ( ki bir yazıya konu yapabilsem dağarcığımdakilerle çok insanı şaşırtabilirim belirteyim ). Efenim 2011 in defterini dürmemize fazla bir şey kalmadı. Benim için iş açısından en hızlı zamanlar bunlar. Gerçi " ahh ahh eskiden buralar dutluktu " muhabbetine girip eski Aralık ayları yok artık diyebilirim rahatlıkla. Dünya ekonomisi bir yandan, sevgili AKEPE hükümetimiz ve içkiye yaklaşımları bir yandan bu işin tadı iyice kaçmaya başladı. Bakın söylemedi demeyin; 2012 ocak ayında tütün ve alkole sıkı bir zam gelecek. Hani geri alınan ÖTV zammını hatırlarsınız. Peki geri alınma sebebini bilirmisiniz? Efenim o ÖTV zammı olduğu gibi kalsaydı 2011 yıl sonu enflasyon değerleri sevgili AKEPEmizin açıklamak istediği gibi iki haneli rakamlarda kalamayacaktı. Eee ne yaptılar, zammı geri al, vur 2012 abalısının beline dediler. La ben alt tarafı ufak ölçekli kıçı kırık bir işletme yönetiyorum, benim bile işimle ekonomiyle ilgili yaptığım planlar bu heriflerin yaptıklarından daha tutarlı, ayakları daha fazla yere basıyor. En azından " ekkie ekiie ahanda zam yaptım. Tühhh hesaplar şaştı geri aldım. Hadi kırmızı çizgiler çizelim orada zıkkımlansın millet. Anaaaa abi çok tepki gösterdiler, geri çekin bu işi." tarzında eylemlerim olmuyor. Bildiğiniz " ben yaptım oldu" döneminde yaşıyoruz artık.

    Aralık ayımı şenlendiren üç beş şey oldu onları bi anlatayım istedim size. Eğer bilmeyeniniz kaldıysa tabi.

    İlki mesela benim şuradaki yazımda kafama takılan sorunun cevabını almam oldu. Bu Nihat şeysi saksı uzmanı Doğuş ile birlikte katıldığı bir TV programında şöyle açıkladı kendisinden biz diye bahsetmesini. "Biz tevazudan dolayı biz diyoruz. Çünkü Cenabı Hak "Biz dünyayı insanlara hizmet etsin diye verdim. Her düşen yapraktan bile bizim haberimiz vardır" diyor. Evrenin yaratıcısı Cenabı Hak bile kendisine ben demiyor biz diyor. Biz dememiz tevazudandır" . Konunun kalanı abimizin hani 29 ekim törenlerinin yasaklandığı günde ve cümle AKEPE tayfasının Ankarada aman basın duymasın kaygısıyla katıldıkları düğünde gecenin 2.5 unda escort ablaları dövmeleri sayesinde o düğünün dillere pelesenk olmasıyla açıklanmalı bence. Allahın sopası yok kardeşim, işte böyle kör gözüne gözüne sokuyor o sopayı. Bu arada ince uçlu nokia şarj cihazınız var mı??

    Egemen Bağış' ı duymayanınız kaldı mı? Soğuk espri anlamına yeni bir boyut katmış bir arkadaş bu. Hadi o boyutu siz, ben, kapıcı Osman aga, ortaokul-lise öğrencileri katarsa sorun yok da; Avrupa Birliğine girişimizden sorumlu bakan bunu yapınca iş biraz değişiyor. İlk icraatı katıldığı “Mesleki Eğitimde Yeni Fırsatlar: Leonardo da Vinci Programının Mesleki Hareketliliğe Katkısı” toplantısında yaptığı “Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da Vinci” esprisi oldu. Bununla twitter ve diğer sosyal mecralarda yarattığı yankı bitmeden Prag' da katıldığı bir toplantıda bir yabancı bakan için " Prah onu yaa" esprisi ile gönüllerimizdeki yerini perçinledi. Aha tam bunu da atlattık derken son bir kaç gündür Fransa' ya yönelik yapılan protesto hareketleri için " Bu da Sarcoya kapak olsun" cümlesi ile kasımpaşalılığın balığın başından kuyruğuna koktuğunu bize kanıtladı. Seviyoruz Egemen abimizi, günümüze gülücük katıyor kendisi, ama gün gelip de " bu zeka seviyeli bir bakanın halkının da zeka seviyesi düşüktür sizi o yüzden AB ye almıyoruz " derlerse artık kapak ona mı olur bizlere mi belli değil.

    Benzin zamları vs artık normalimiz haline geldi. Normalimiz haline gelen bir şey daha var ki sevgili vekillerimizin kendi rahatları ve gelecekleri için yaptıkları. Mecliste o meşhur gece yarısı oturumlarıyla iki tane karar geçti bu hafta. Biri bir vekilin sadece 2 yıl vekil kalmasıyla ömür boyu emeklilik hakkını kazanması ve emekli maaşının da bir ali-cengiz laf oyunuyla cumhurbaşkanının emekli maaşının yüzde bilmem kaçından az olamayacağı ibaresiyle günümüz şartlarında sekiz bin küsur liraya denk getirilmesi. İkincisi de çok fazla çalıştıkları gerekçesiyle kendi kendilerine on günlük tatil vermeleri. Daha acısı bu kararnamelerin, tüm partilerden olan vekillerin oylamasıyla kabul edilmesi. Yani anlayacağınız AKEPE si de CEHEPE si de MEHEPE si de bu devletin vatandaşına kazık sokmak için aynı fikirde. Bu arada bir anektod. 1923 yılı sonrası bir tarihte Mustafa Kemal' e sormuşlar " efendim vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, bir teatiniz olacak mı? " diye. Paşam cevap vermiş. " aman sakın öğretmen maaşlarını aşmasın". Hangi kimlikteki vekillerden nereye gelmişiz değil mi?

    Bunlar ve benzerleri güleriz ağlanacak halimize türü olaylar yazmakla bitmez. Biz hala " ehehohhoo christhmas geldiiii " diye kendi ibadetlerini usülünce yapan insanların kiliselerine girip yanında bir de gazeteci-fotoğrafçı ordusu taşıyan sözde sanatçılarımızın arz-ı endam ettiği magazin programlarıyla beynimizi yıkatalım. Arkadaşlar bu bir gerçektir. Kimliğini yazsam aklınızın almayacağı bir sanatçı sureti benden Beyoğlundaki İtalyan Katolik kilisesine şampanya servisi yapmamı istedi. Hani bunu kilise yönetimi bilir mi bilmem, ama ben " oha xx bey ciddi olamazsınız" deyip konuyu kapadım. Tamam dindar değilimdir, hatta yazılı dinleri red ederim ama her ibadetin bir kutsallığı vardır bence. Ve o kutsallık bu şekilde bozulamaz hiç kimse tarafından.

    Off uzattım da uzattım. Daha bitmeyecek bu 2011 benim için. 1 Ocak sabahı öğlene doğru uyandığımda tekrar mı görüşsek ne :) 2011 s.ttir git her nereden geldiysen. 2012 eğer sen de aynı minvalde geleceksen hiç gelme.

    Ahaaa du nan Marduk ve İnkaları unuttuk. 2012 de bitiyo de mi her şey?

    Bu da son dakika eklemesi.


    6 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Önce etiketlerine bayıldım. Sondan başa doğru evet 2011 gitsin artık.
      Kilise ve christhmas konusu için sayfalarca yazabilirim.
      Zammın çıkması da bir yandan Sarkozy oylamasının abesliği (yangından mal kaçırır gibi 50 üyeyle diyerek) kınanırken olacak iş değildi.
      Egemen abiyi daha zeki sanırdım. Pek bi nüktedandır ama ilkokul esprileri pek bi abes kaçtı. Nİhat Doğan konusunda çok öfkeliyim. Zorla önce madur sonra kahraman yaptılar. Seda Sayan ın azap uşaklığından sonra bulunduğu konum beni umutsuzluğa düşürüyor.
      Senin sektöre gelince...Emin ol zaman zaman senin iş konun benim de aklıma takılıyor. Umarım sağduyulu davranırlar.
      Son olarak muhatabı ben olmadığım sürece sana küfür yakışıyor :))

    2. Sis says:

      Canısı muhatap hayatta sen olmazsın ki.Bu Nihat şeysi ciddi insanın sinirini bozuyor. Hani ona da bize de insan deniyor minvalinde.

    3. Biz yazını çok sevdim Sis'cim:))
      Bu konu yazmakla ve dahası küfür etmekle bitmez, galiba da artık boşvermeye çalışıyorum. Baktımki hep bizden:) gidiyor kimsenin taktığı falan yok "bırak dağınık kalsın" dedim. Yada sinirlerim artık gerile gerile esnek hale geldi.
      Şu sigara zammını bende aynen senin gibi düşünüyorum, daha gelmeden 2012 yi çökertmeye çalışılıyor.
      Maaşları hayırlı uğurlu olsun bizler bu ülkede ne aç milletvekilleri doyurduk aha bunlarımı doyuramacağız.
      Kurtuluş savaşından sonra tek tek tırnaklarımızla yaptığımız milli servetimiz sat sat nasılsa kolay bitmez canım.
      Sevgiyle...

    4. Sis says:

      Nur'cum aynen haklısın ne yazmakla ne küfretmekle biter bu konular. İyisi mi biz şarkıda dendiği gibi zilleri takıp oynayıverek gari:))

    5. Nazannesi says:

      Canım Sis,

      Şarkı, söylemek istediklerimi temize çekmiş sanki.. !! ;) Her yazdığını yerinde ve samimi bulurum ayrı konu fakat gündeme bu kadar cuk oturan ve zamanlaması yerinde.. Bir kez daha ellerine sağlık diyeyim..

      Öğretmen maaşlarıyla beni 12den vurdun, 4 öğrenciden kazanınlanla pek çok meslektaşımın maaşını kıyaslama yapıyoruzda.

      Yazdıklarının her satırı için 100 satır geri dönüm yapılabilir.. Öyle derin, öyle hazin ve gergin duruşlarım var ki birbirinden bağımsız..

      Neyse..

      Ve 2012 gelsin artık bakalım.. Vazgeçilmezleriyle buyursun.. Hepimize sağlık, neşe, aşk, para, mutluluk getirsin..

    6. Sis says:

      Gelsin 2012 evrimcim de en çok parayla gelsin bence :) malum 2012 de global ekonomik kriz had safhaya çıkacak. Moğollar bu şarkısını kaç yılında yapmış bilmem ama günümüze uygunluğuyla sanki bu ülkede hiç bir şeyin değişmediğini gösteriyor.

    Siz de Yorum yapın