2012' ye Giriş

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Çok şükür yılbaşı yorgunluğunu atlattım. Tükkandaki dekorasyonlar falan değiştirildi ve normal halimize geri dönüş yaptık. Cingle bells dinlememek ne büyük mutluluk sizler bilemezsiniz. Şimdi bir ay kadar sakiniz sonra daha beter olan kabusum gelecek. Alın sevgililer günü çılgınlığı; bu seferde kalp görmekten bulanacağım. Neyse henüz çok var daha diyeyim bari.

    Yeni kedimin adı " Topak " oldu şimdilik. Eğer daha baskın bir kişilik belirtisi görmezsem adı öyle kalacak. Sürekli minderinde topak haline gelip uyuyan bir velet bu. Yannız süper bir değişiklik yarattı bu kedicik. Benim evdeki hırt artık bunun kokusunu aldığından mıdır bilemeyeceğim ama resmen kedi hallerine büründü. Kucağıma geliyor, kendini sevdiriyor, beni daha az ısırıyor, hatta okşarsam hiç ısırmıyor falan. Sanırım koku aldıkça içinden " üleynnn kaptırdık bu sahibi " düşüncesiyle tavır geliştirdi çakal. Tabii ki bazı şeyler değişmiyor. Buyrun altta benim kitap okuma çabalarım ve illa kitabımın üzerinde yatmaya inat eden Duman bey.



    Bu arada uzun süredir kitap okuyamayan bu bünye Taht Oyunları daha doğrusu gerçek adıyla Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ikinci kısmına başladı. Kısım dediğim ufak ebatlı tuğla şemalinde iki adet kitap. Bitirince yorumu mutlaka sitede yer alır.

    Bu alttaki de sevimli Topak bey, yılbaşı akşamından resim.


    Bu aşağıdaki resimi ise şekom ( yani Su ) koymuş plusta, çaldım. Hani hep 2012 ye çoğu insan yeni kararlarla girer ya, aha işte onu çok güzel anlatan bir resim. Benim kararlarım ise şöyle:

    1- Hükümetin işimle ilgili politikalarına karşı durmak adına daha aktivist olmaya karar verdim. Sadece dernek üyelikleriyle, yapılan toplantılarda ağzı dolduran laflarla konuşmakla bu iş olmayacak. Eğer şikayetçiysem elimi taşın altına sokmam gerekiyor.
    2- O kan testleri yapılacak, yaptırılacak, kaçarı yok bunun...
    3- 2011 içinde o çok canımı sıkmış olan ve bunca zamandır sadece low profile şeklinde izlediğim kişilere artık gün görmemiş bir had bildirme eylemi yapılacak. Ee it uyur Sis her şeyin zamanını bekler demişler ( tabi ki dememişler ama ben uydurdum ).
    4- Daha çok gülünecek; daha çok eğlenilecek; kimselere hırlanmayacak, en azından hırlamamaya çalışıncak; ve bu ruh halinin yakınlardaki herkese sirayet etmesi sağlanacak.
    5- Ne yapılacak edilecek sevgili oğluş beyin daha çok ders çalışması sağlanacak, bu uğurda bilgisayar yüzünden birbirimize girsek bile.
    6- Sevdiğim insanlara daha çok bir özen gösterilecek, daha çok görülecek, daha çok aranacaklar.
    7- Daha az çalışıp daha çok kazanmanın ve aileye daha çok zaman ayırabilmenin yöntemi keşfedilecek.
    8- Artık şu diş fırçalarken bile öğürme olayının önüne geçilip dişçiye gidilecek. Son gittiğim dişçi beni " e hanfendi siz öğürmekten ağzınızı bile açamazken ben ne yapabilirim" diyerek beni kibarca kovaladı da.


    Blogla ilgili de önemli bir karar aldım. Şimdiye kadar buraya hiç teknik bilgi yazmadım ben. Ama oyun sitemden ve yakın çevremden tanıyanların bildiği üzere söz konusu PC ise ben epey donanımlıyımdır. Bazen ortalama bilgideki bir kullanıcıyı çıldırtan sorunları çok basit bir kaç işlemle çözebilirim. Başka bir yeteneğim de en ben anlamam diyen insana bile onun anlayacağı bir şekilde pc dilini öğretebilmektir. Bu bilgileri hani konusu teknik olan bir blog düzeninde değil ama vakit buldukça paylaşmaya karar verdim. Bunu yazıları okuyup yararlananların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda da yapabiliriz bence.


    Çok kişi yeni yıl-yeni diyet diyerek diete başladı. Valide hanımın babama iki ay gibi bir sürede 13 kilo verdirdiği ve doktor olan ablam D@phnenin de onaylamış olduğu ( en azından karşı çıkmamış diyeyim ) bir çayı sizlerle paylaşayım dedim. Bu metabolizma yükselten ve yağ parçalayan bir çaymış. Tabii ki önceden doktorunuza sormanız tavsiye edilir.

    -Yarım litre su
    -4 çay kaşığı yeşil çay
    -2 çay kaşığı mate yaprağı
    -2 çay kaşığı ısırgan yaprağı
    -2 çay kaşığı kekik
    -2 çay kaşığı avokado yaprağı
    -2 tutam kiraz sapı ( bir tutam 3-5 adet gibi düşünün)
    -2 tutam mısır püskülü
    -1 parmak boğumu taze veya kuru zencefil

    Bu malzemeler kaynamış suya atılıyor ve on dakika kadar demlenmeye bırakılıyor. Sonra günde 3 bardak içiliyor. Her gün taze hazırlanmış olması gerekiyor. O yüzden akşam saatinde hazırlayıp gece yatmadan, sabah kalkınca ve öğlen gibi içilmesi en uygunu. Bu çayın yanında sadece kepekli ekmek, pilavsız makarnasız böreksiz sofralar, tatlısız bir sofra, sıfır spor, ve sebze yemeği ağırlıklı bir beslenme ile; kalp hastası, diabet hastası ve hatırlamadığım bir dolu rahatsızlığı olan peder bey iki ayda 13 kg vermiş. D@phne bu yazıyı okursa o da yorumunu belirtecektir.

    Ehh bu kadar oradan buradan muhabbetim.

    12 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Yeni kararların hayırlı olsun. Kan testleri neyin nesi merak ettim.
      Topağın hem ismini hem kendisini çok sevdim.Dumanın haline üzüldüm.Diyetle ilgili gerekli notları da aldım. Ve öptüm:))

    2. Sis says:

      kan testleri aylardır ihmal edilmiş testler.
      topak dünya şekeri, ama niye dumana üzüldün ki? o çakaldır üzülme sen ona :)
      çay bence sağlık sorunu yaratmayacaksa denemeye değer,niye dersen peder bey tepesinde zebellah olan valideye rağmen bi bunla kilo verebildi

    3. su says:

      ordan burdan süper bi yazı olmuş bu :)paragraf paragraf gidecek olursak;

      -yılbaşının bitmesine ben bile koca bi ohh çektikten sonra senin durumunu çok iyi anlıyorum canımcım

      -topak harika bir isim olmuş bayıldım valla birde şişelerin arasında o ne yakışıklılık öyle yirim ben onu

      -sen yine okumaya başlamışın benim okuma modumda yakında gelir umarım :(

      -yeni yıl kararlarında süper olmuş,özellikle 2. ve 6. kararlarını pek beğendim :))

      -yanlız kararların " new years resolution" a benzemesn he !

      -blogla ilgili aldığın bilgilendirme kararın ise çok isabetli.burda rahatlıkla şunu diyebilirim ki beni bile pc konusunda-bana gerekli bilgileri-en baba şekilde ve bıkmadan usanmadan anlatan sen ve anlayabilen ben bu olaya el atman için en güzel örnek valla

      -otlu tarifine gelince,ben gereken yere verdim ama sormadım naaptın die bak iyi oldu hatırladım soram bari

    4. su says:

      ha bu arada bu yıl bitane bile yeni yıl kararı almadım...amannn aldıkta noldu? hayat genelde isteklerimizin dışında akıyor ve biz onu yakalayacaz diye helak oluyoruz!herşeyin tikisine fot koymak yeni yılda ki yegane kararımdır!

    5. Nazannesi says:

      Topak da topak ama.. :P çok sevdim ben onu! Şans getirsin dilerim..

      Resolutions kısmı pek etkileyici, sarstı beni bir anda. :)

      Kendi listeni uygulamaya koyabildiğin bir 2012 olsun inşallah.

      Ben de çocuk gelişim/oluşum vs dışında elime kitap almıyorum nicedir.. Sen yazdıkça ben not alıyorum ama onları da almıyorum, itiraf.com

      Pc bilgilendirme şahsım çok çok şahane olacaktır..

      Dişcileri severim, gel beraber gidelim! :)))

      Ay böyle şeyleri de hiç içemem ama deneyeceğimdir!

      Sevgi, öpücük, kucaklama..

      E.

    6. d@phne says:

      -Bence de yeni yılda aldığın kararlar çok güzel olmuş. Bir de yapsan, çok süpper olacak.
      -Ben yeni yıla hastalıkla başlayıp bir sürü tahlil, tetkik yaptırınca karar aldım; herşey yolunda çıkarsa haftada bir günümü çilekli tart günü ilan edeceğim. Hatta ilk çilekli tart günümü yaptım, dün kan aldırdıktan sonra Beyaz Fırın'da aldım soluğu.
      -Kitap tavsiyesi : Ayşe Kulin- gizli anlar Yolcusu

    7. PC olayını çok sevdim, sıkışınca çalacağım bir kapı var artık:)
      Yeni yılda tüm isteklerinin gönlünce olmasını dilerim.
      Sevgiler...

    8. sebnem says:

      Yazıyı zevkle okudum hepsi bence gayet güzel kararlar dilerim uygulama kısmıda bir o kadar kolay olur ben bu sene geçen bir kaç senede yaptığım gibi yeni yılı gelişine 1-2 sn kala yok saydım hatta abarttım görmemezlikten geldim ve sonra baktım takvim 2012 olmuş :) geçen her yılda gelen yeni yıllar için bir sürü karar alıp onları birde uygulayamadığımdan sene sonu vicdan muhasebeleri yapmaktan çok sıkıldım o yüzden de bu sene bunu deniyorum bakalım yılım onu yok saydığım için beni yok mu sayacak yoksa " ya bu beni görmemezlikten geliyor diye" gözüme girmek için bana güzel süprizler mi sunacak ????
      bende merakla bekliyorum

    9. Meraklı says:

      Sana Topaklı, Dumanlı ve aldığın kararları uygulayabileceğin bir sene diliyorum Sis. Topak da pek topak topakmış, tekir kedileri hep sevmişimdir zaten :)

    10. Sis says:

      sebnem,
      bakalım sene sonuna konuşuruz hangi yöntem tuttu diye :)

      meraklıcım,
      topak da duman da sevdiklerim de oyun sitesindeki tüm sevdiklerim de olsun hep benle :)

    11. Sis imdat. Blogumun haline bak. Temamla ilgili belli çünkü benim temada bir başka blog da aynı durumda. Teknik elemanım. Ne diyorsun geçici mi bu durum. Ben yengecim değişiklik sevmem. Temamı da çok sevyom ayrıca :((

    12. Sis says:

      asucum mail attım sana.başkaları da yararlanır diye bloguna da yorum olarak bırakacağım.

    Siz de Yorum yapın