Blogger destek 2

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Yorumlardan başladık blog püf noktalarına ordan devam edelim. Bazı bloglarda mutlaka görmüşsünüzdür, hani normal bloglarda "xx adet yorum" veya "{ Sis } at: 13 Ocak 2012 00:42 dedi ki... " gibi normal yazılar yerine " 15 kişi bikbikledi" veya "Sis şu tarihte böyle kafasından attı" gibi değişik(!) tanımlamalar yer alır. Hani böyle şeyler yazmazsınız da diyelim ki şöyle olsun istersiniz, "sen de dök içindekileri" veya " sis şu saatte içini döktü" vs vs . Hah bu nasıl yapılıra gelelim.

    Resimdeki gibi kumanda panelimiz-tasarım-htmlyi düzenle seçeneklerini seçtik ve resimde 4 ile işaretli olan kutucuğa tik attık ( bu önemli yapmazsanız kodlarınızın tümü gözükmez). Ve mutlaka ve mutlaka her kod çalışmamızdan önce yapmamız şart olduğu üzere " tam şablonu indir" kısmından o anki kodumuzu indirip yedekleme yaptık. Ardından klavyemizde control ve f tuşlarına birlikte basarak metin sayfasındaki pratik arama kutumuzu açtık. Şimdi bu arama kutusu ile tema kodumuz içerisinde alttaki kod grubunu arayacağız.





    <a class='comment-link' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><b:if cond='data:post.numComments == 1'>1 <data:top.commentLabel/><b:else/><data:post.numComments/> <data:top.commentLabelPlural/></b:if></a>


    Bu kodun tümünü de control-F kutusuna yazabilirsiniz bir kısmını da. Buradaki <data:top.commentLabel/> ve <data:top.commentLabelPlural/> yazan yerleri değiştirerek istediğinizi yapabilirsiniz (Önünde bir karakterlik boşluk olduğuna dikkat edin). Kod grubunu bulunca da kırmızı ile yazılmış olan kısımları hangi kelmelerle değiştirmek istiyorsak değiştireceğiz. mesela yukardaki kodu şu hale getireceğiz.

    <a class='comment-link' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><b:if cond='data:post.numComments == 1'>1 ahkam kesildi<b:else/><data:post.numComments/> ahkam kesildi</b:if></a>

    Siz de Yorum yapın