Başlık Bulamadım

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Bir insan ağzının sadece bir tarafında kaç kere uçuklayabilir ya? Bakıyorum aynaya, hani o Mor Çatı reklamlarında suratım konsa yeridir. Ağzımın bi yanı üst üste çıkan uçuklardan yara bere ve şiş içinde. Cildim iyice sorun oldu her zaman kullandığım Nivea Boute makyaj malzemelerini Türkiyeden çekeli. Son bi Daphne bir makyaj ürünü önerdi de o az biraz façamı düzeltti. Ya yüzüme bakan " hayırdır ne cilt hastalığınız var" diyordu. Bu kadar mı bağımlı olunur bir makyaj ürününe, ya da bu kadar mı çoğu makyaj ürünü aslında zehirdir.

    Ruh halimde fiziki halimle eş orantılı gidiyor. Artık işimi sevmiyorum, sevmeyi bir yana bırakın idareten yapıyorum. Ama benim bu işime karşı olan ruh halim ne yazık ki iş yerimde geçirdiğim saatlere engel olamıyor.

    Yarı yıl tatili oldu ve ben de Daphnenin peşi sıra Bolu ya uçmak istedim. Ama dur dedi içimdeki bana höttt diyen ses. Sen oğlunu daha önce kar ve kayak konusunda denedin. Ne oldu? Adam lapacı çıktı,yana yattı. Sen şimdi hiç de alakası olmayacak bir sporun yapılacağı yere, hiç de hak etmemiş bir çocuğu sırf lay lam lom yapsın diye götürecekmisin? Adam benden zaten spor kaynaklı bir şey istemiyor ki. Karnem sence yeterliyse bana xx oyunu al diyor. Anlaması imkansız sanırım, o karne notunun bana verilen bir hediye vs değil de onun görevi olduğunu.

    Ne kadar uğraşsam da bu oyun siteme parazit olanlardan kurtulamıyorum. Ki bazen ciddi ciddi kapat diyor içimden bir ses. Eğlenmek, oyun, dostluk, sohbet vs adına kurduğum yer ne hale geldi.

    Evde bir ergen erkek çocuktan daha kötüsü iki ergen erkek çocuk olması. Kuzen bizde de. Oğlum ona hayır diyemem cesaretine kapılıp olmadık şeyler istedi mesela. Bulduk yine bi ayar da, off bu kadar zor mu olmalı bu ergenleri idare etmek...

    Nefret ettiklerimi öldürmeyi istemeliyim deyip bu isteği yaşayamıyorum. Ben kendi halimde kalmayı seçmişken bana musallat olanları anlayamıyorum. Duygusal olmayı istediğim durumlarda bile olamıyorum.

    13 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Geçmiş olsun.Arada dinlendirmek lazım.Tabii çalışınca zor. Senin ev benim aradığım eski halim. Hiç şikâyet etme. Her türlü şamata yalnızlıktan iyidir ve o da kaçınılmaz bir yaştan sonra. Şu belalılarından da kurtul artık. Bıkmadılar mı seninle uğraşmaktan.Bu arada duygusal olmayı da sakın isteme bence:)

    2. Sis, haftabaşı sendromumuz tavan yapmış kardeşim:))
      Şu uçuklar hayatım boyunca tebelleş oldu bana, denemediğim ilaç, ürün kalmadı. Tek çözümü hafiften çıkacağını belli edip karıncalanmaya başlarken limon kolonyasına batırılmış bir pamukla bastıra bastıra silmekte buldm. O zaman çok fazla kabarıp şişmiyor hafif geçiyor. Bir stres sonrası ağız çevremde 9 uçukla dolaştığımı bilirim, alamet-i farikam gibiydi. Şu aralar biraz yatışmış gibiler aman tahtaya vurayım.
      Ergenler mi, bırrr. Allah kolaylık versin Sis'im, ömrüm onları avutmakla geçti:))

    3. d@phne says:

      Kuzuuum, ben sana gel dedim değil mi? Her tür değişiklik iyidir. Bak ben kaymıyorum ama rutinden çıktım hiç değilse. Yürüyorum, hiç yemediğim halde sucuk yiyorum, web siteme yazamadığım yazılarımı yazıyorum. Sen de burada olsaydın kızakla filan da kayardık. Neyse seneye bizimkiler Bulgaristan planlıyor kayak için. Oraya birlikte gider biz seninle çevreyi gezeriz

    4. su says:

      erteleme,kendinide düşün,zaman hızla geçiyor!

    5. Sis says:

      @Asucum,

      tabii ki evde gençlerin çocuklarımın olması güzel bir şey, ama kafa her an kaldırmıyor işte. Benim parazitlerim bitmez,paratoner gibi kadınım. Siteye gelen aramalara bak sen hele

      sishyphos şarap mağazası şişli
      sishyphos
      kitapevi.blog.spot.com
      blogspot kitap

      Bu da benle alakası olmayan ama çok güldüren bir arama :)

      abi kediyim ben yardım et

      @Leylakcım,

      Valla tavan yapmıştı, an itibariyle pazts sendromunu geçiğ çarşambayı sel aldı moduna girmek üzereyim. Uçuk sayısı konusunda sana yaklaşabilirim valla. ) olmadı da 7 gördüm. Ergenler dersen akşam yemeğine yaptığım 2 tepsi böreğin 1.5 kısmını akşam yemeğinden önce yiyerek beni ayrı bir boyuta uçurdular.

    6. Sis says:

      @D@phne,
      Tatil kuşu kar güzeli,senin tatil kaymasan da iyi geçiyor tlf muhabbetlerimize göre. Seneye uçarım valla da oğlumu almayabilirim yanıma.

      @Şekom,

      Çook hızlı hem de çook.

    7. Nazannesi says:

      Canım Sis,

      Biri uçuk mu dedi?

      - uçuk kaçık kadınlara yakışır bak bu uçuklar zaten genelde de onlara musallat olurlar. normal insanda çıkmaz onlar.. sen bunların burun ve yanak varyasyonları olduğunu biliyor musun? evetse bak bu defa dudakla kalmışsın şanslısın hayır ilk kez duyuyorumsa hemen şükret bir dahakine bu kadar şanslı olmayabilirsin! :))))

      -nasıl moral verdim di mi?

      -şaka maka ben dudak uçuğu nedir bilmez iken 28 yaşında ilk uçuğum ile tanıştım! ardından böyle anlattığın gibi 2li 3lü 5li olmaya başlayınca yerlerine sığmaz olup burnumu ve yanağımı ele geçirdikleri oldu..

      -31 den beri uğramadılar..

      -ifade edilemez bir şeyi bir biçimde ifade ettin diyelim ben uçuğa böyle bakıyorum..

      -zovirax yaramaz hiç bana ama onun yerine vectavir hep iyi gelmiştir.. (kıro gibi ilaçda yazdım haa)

      ergenlere selam olsun,hayat onlara güzel sanki... :)

      öperim, geçmiş olsun..

      ps: madde madde yazdım niye ki?

    8. Kolay değil gerçekten, kolay gelsin size. Bizimkiler de ergenliklerini çok zor atlattı, atlattı da hala yedikleri herzeleri anneleriyle kapamadayız. dostlukla...

    9. sebnem says:

      canım benim ya nasıl daralmışsın sen öyle...hani böyle anlarda ne önerilir hiç bilmem zira benim çocuklar daha küçük ( kız 7 oğlan 2 ) ve ben bahsettiğin o yoğun ev hallerini sürekli yaşadığımdan artık üzerimden uçup gidiyor darbeler desem yeridir...bana sorarsan sorun bizlerde birazda çünkü biz şu an ki çocuklara göre çok ayrı bir boyutta çocuk olduk ve bu gün baktığımda bizlerin onlardan maalesef çok daha şanslı olduğunu fark ediyorum...bizim sokağımız, komşu çocuklardan oluşan çetelerimiz, misketlerimiz,gazoz kapağından yarış oyunlarımız, tel arabalarımız, çanak çömeklerimiz ve pazarlarda satılan ucuz naylondan yapılan alacalı bebeklerimiz vardı ve onlar sahip olduğumuz en değerli şeylerdi
      oysa şimdi çocukların dünyası çok büyük ve çok geniş seçenekleri o kadar fazla ki elde etmenin mutluluğu kaybolup gitti dünyalarından ne ile nasıl mutlu olabileceklerini bir türlü bulamıyor sürekli bir arayış içinde gel gitler yaşıyorlar
      ha bu arada ben çok sık olmamakla birlikte uçuk sorunu yaşadığımda benim uçuklarda yılda bir gelir ama geldimi de ma aile toplanıp gelirdi hayatta nefret ettiğim şeylerin başında gelir bu uçuklar hani ağrısı ve sızısı bir yana seni bir sn de frankenstein'ın gelini havasına sokma konusunda da acaip beceriklidirler ben uzun zaman önce onlarla mücadele etmenin acaip etkili bir yolunu buldum ve ne zaman uçuk çıkacağını hissettsem hemen uyguluyorum ve uçuklar sorunsuz şekilde kayboluyor :)
      eğer yapabilirsen uçuk çıkacağını fark ettiğin anda veya çıkmaya başladığında tahta bir yemek kaşığını ocakta çok hafif ısıtıp uçuğunun üstüne kuvvetlice bastır (1 dk falan üstüne tut) biraz acıyor ama dayanıp bunu 2-3 kere arka arkaya uygularsan çok etkili bir yol yani bende acaip işe yarıyor

    10. d@phne says:

      Sitenin doktoru olarak biraz ciddi ve bilimsel takılayım dedim. Uçuk Herpes simplex adında bir virüsün yaptığı viral bir hastalıktır. Bizim "latent virüs enfeksiyonu" dediğimiz bir enfeksiyon türüdür ki bu şu anlama gelir. Uçuk yapan bu virus bir kez vücuda girdi mi çıkmaz. Belirti vermediği zamanlarda uykuda (yasni latent olarak) kalır.Vücudun direncini düşüren herhangi bir durumda,ki bu durumlar yorgunluk, stres, korku, üzüntü,kilo kaybı ya da başka bir hastalığa bağlı direnç kaybı olarak sıralanabilir, virus ortaya çıkar ve mukoza dediğimiz yumuşak bölgelerde su toplamış gibi görünen kabarcıklar oluşturur. Bu virus kapsüllü bir virus olup kapsülü alkole, belli derecelerin üstündeki ısıya dayanıksızdır. Dolayısıyla kolonya, ısıtılmış tahta kaşık gibi yöntemler kapsülü parçalayarak virüsün olay yerinde yayılmasını önler.Özellikle tahta kaşık çocukken annem tarafından dudaklarımın kenarında çokça denendiği için ağzımın kenarında hep bir izle gezerdim. Zovirax, asiviral, asiklovir ve vectavir ise antiviral ajanlar olup biraz daha bilimsel bir tedavi yöntemidir. Siteye saygılarımla :))

    11. Sis says:

      @Evrimcim,

      Uçuk kaçık kadınlara uçuğun yakışması süper benzetme :))Aman burun-yanak versiyonları eksik kalsın.

      @Mehmet Bey,

      Bir kaç sene sonra sizin cümlenizi tekrarlarmıyım ben de :D

      @Sebnemcim,

      Hani felaket tellallığı yapmayayım ama bu yaşlarını çok arayacaksın çok. Her yaşları hem ayrı güzel hem ayrı dertli veletlerin.

      @Daphne,

      Demek ki ne yapıyoruz, vücudu dirençten hiç düşürmüyoruz ( nah beceriyoruz bunu da )

    12. Tekrarlamamanızı temenni ederim.:)

      İyi bir hafta sonu dilerim.

    13. Meraklı says:

      Sis sana yerden göğe hak veriyorum, biz ne zaman kendi hayatımızı yaşıyacağız, ne zaman isteklerimizi, beklentilerimizi gerçekleştireceğiz yahu, hep başkaları için mi bu hayat, yetti yav...Çalış, çalış, çalış...

      Şebnem; çok haklısın bizim çocukluğumuz çok daha iyiydi, şimdi doyumsuz, her şeyi elde etmek isteyen ama bir o kadar da tembel bi nesil var, bende de var bir ergen, işimiz zor ama bundan sonrakilerin sanırım çok daha zor, allah hepimize kolaylık ve sabırlar versin...

    Siz de Yorum yapın