Blogger Destek 1

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Yes demiştik blogger ve pc kullanımı ile ilgili bazı ufak bilgiler aktaracağım diye ( sanki cümleye Nihat Doğan stayla mı başladım nedir). Şimdi bazı bloglarda hiç görmediğim benimse mutlaka tüm bloglarıma koyduğum bir widget vardır. Son yorumlar eklentisi. Ki bundan 3 sene önce bu eklenti için sayfalarca kod yazılırken şimdi blogger kumanda paneli- gadget ekle kısmından kolayca ekleniyor. Yorum onayı kullanan bloggerların yorum kaçırması söz konusu olmaz. Ama ben gibi onay kullanmıyorsanız ve bu tarz bir eklentiniz yoksa eski yazılarınıza yazılan yorumları gözden kaçırabilirsiniz. Ayrıca bence blog ziyaretçileri açısından da hangi yazıya en son ne yazılmış gösterdiğinden yararlı bir eklentidir. Mesela ben dolaştığım bloglarda varsa mutlaka son yorumlar kısmına bakarım, ve eski bir yazıya yorum yapılmışsa mutlaka o yazıyı okurum. Eklemek ise şöyle:

    Blogger hesabımıza giriş yapıyoruz ve sırayla-kumanda paneli-işlem yapılacak blog-tasarım-sayfa ögeleri tıklayarak aşağıdaki kısma geliyoruz.



    Sayfa yerleşim planımızda bu son torumların nerede yer almasını istiyorsak oradaki " gadget ekle" kısmına tıklıyoruz ve önümüze açılan gadget sekmesinde Sol sütundan " en popüler" sağ sütundan da "recent comments" kısımlarını seçiyoruz.



    Şimdi önümüze alttaki gibi bir sekme gelecek burada 12..4 diye işaretlediklerimi değiştirme şansınız var.



    İşlevlerini açıklarsak resimde verdiğim numaralar ile:

    1- Eklentinize verilecek başlık, son yorumlar, son konuşanlar, hatta şakacı biriyseniz son zırtlayan zurtlayanlar vs her bi şeyi yazabilirsiniz.
    2- Bu eklentinin sayfa planımızda kaplamasını istediğimiz alan .200 px mantıklı bir ebattır bunu olduğu gibi bırakabilirsiniz.
    3- Kaç yorum gösterilsin seçeneği.10 mantıklı bir sayıdır.
    4- Yorumun tümünü almayacaktır. İlk kaç karakterin yazılmasını istediğinizi seçersiniz. bence 200 fazla.

    Kaydet demeyi unutmayın en sonda.

    Şimdi bu eklenti sizin blogunuzun feed beslemesinden çalışır. O yüzden güncellenmesi biraz zaman alır, yani bloga yazılan yorumun bu kısımda belirmesi hemen olmaz. Ve türkçe karakterleri desteklemez. Rğer diyorsanız ki ben kodlarla az da olsa haşır neşirim ve Türkçe karakterler gözüksün istiyorum . O zaman yine ilk resimdeki aşamalarla başlayın, 2ci resimdeki gadget ekle kısmında sol sütundan "temel" sağ sütundan "HTML/JavaScript Ekle " seçenklerini tıklayın. Önünüze açılacak olan boş kod penceresinde önce en üst satırda gadgeta bir isim verin ( son yorumlar gibi) ve alttaki kod yazma kısmına da şu kodu yerleştirin

    <script style="text/javascript" src="http://dosya.serdarkocaoglu.com.tr/yorum.js"></script>
    <script style="text/javascript">var a_rc=10;var m_rc=false;var n_rc=true;var o_rc=150;</script> <script src="http://sizinblog adresiniz/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments"></script>

    Kırmızı ile yazılan kısımdaki adresi mutlaka kendi blog adresinizle değiştirmeyi unutmayın. kaydet deyin ve çıkın.

    10 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Aslında hepimiz için çok gerekli bir şey bu. Eskilerde gezinip yorum bırakan dostların yorumlarına kolayca ulaşılıp cevap verilecek böylelikle. Saol yaa.

    2. Sis says:

      EE yap da yazı yeterli açıklamaya sahipmiymiş bi görelim Asucum.

    3. Bu gece okudum gidiyorum,
      yarın yapsam olur dimi Sis'cim:))
      çooook yorgunum da...

    4. Teknolojik özürlü olduğumdan bir şey
      anlayamadım. Yine de paylaşım için
      teşekkürler...dostlukla

    5. su says:

      32 kısım tekmili birden yazı dizisi başlamışltır!hepimize hayırlı olsun :D

    6. Melange says:

      eveett..yaptim..cook tesekkürler

    7. Sis says:

      Nurcum, istediğin zaman dene, denedin olmadı burda yardım hazır :)

      Mehmet Bey,
      ben kimsenin teknoloji özürlü olmadığına inanırım, sadece her kişinin öğrenme şekli farklıdır.

      Şekom,
      Bak dalga geçme 32 diil 64 kısım tekmil yaparım :D

      Melange,
      yardımım olduysa ne mutlu bana :)

    8. Nazannesi says:

      Ahaha işte budur! :D

      Budur da bu mudur? ???

      Ben de yaptım ve de oldu ama olmadı.. Şöyle ki;

      Benim bilgi sınırlılığım ya da yanlış kavrayışım da sebep olmuş olabilir elbet, yönlendir beni Sis..

      Şimdi bu bloglarımız marka marka hani benim 'wordpress' örneğin.. İşte başından beri ben muhtelif temalar kullanmışımdır hata tema seçişim stillerine vurulmamla başlar özellikleriyle son bulur. :( Yerleştirmelere başlayınca yaşadığım hüsranlar beni belirli temalara takılı bırakmıştır.

      Bu comments kısmı da aynen öyle, o zamanlar yazışyor muyduk bilmiyorum ama bir dönem bende de yer alırdı, SON YORUMLAR.. Hatta yakın geçmişte, tweetlerim yer alıyordu hatırlarsan.. İşte onlar o zamanki temanın widget seçeneklerinde varmıştı kullanıyordum.. Sonra amaaaaan dedim, el yazısı kullanabilmek hepsinden ağır bastı, vs vs..

      Neyse bir heves denedim.. Bu kez commentim inactive, öyle olunca text seçeneğimden şansımı zorlayayım dedim.. SON YORUMLARIM oldu ama altı boş! :))))) Desene ne olacaktı??

      Derdimi anlatabildim mi olmayan pc dilimde?

      Var mıdır bunun bir çaresi?

      Şimdiden teşekkürler, büyüksün Sis ne diyeyim?? ;)

    9. Sis says:

      Evrimcim o marka marka olayı çok doğru. benim burda verdiğim tüm kodlar blogspot markasında çalışacak kodlar. Senim markada çalışmazlar. ben çok kısa bir süre wordpress kullandım açıkçası. Blogspot bana her zaman daha her şeyle oynanabilir geldi. ama wordpress temaları ve SEo su konusunda bir kaç site vereyim sana. Ki ilk verdiğim adres çok öğretici bir sitedir.

      http://www.wphocasi.com/belgeler/get-recent-comments-son-yorumlar-eklentisi

      Bu alttaki de tümüyle farklı bir yorumlama şekli olan DISQUS sisteminin wordpress için olan halini yüklemene yardımcı olacak sayfa. Eğer zorluk yaşarsan mail yoluyla bildir, ordan yardımcı olayım.

      http://disqus.com/admin/wordpress/

    10. Nazannesi says:

      Çok teşekkürler.. :)))

      Hemen kaydediyorum bunları..

    Siz de Yorum yapın