Kusursuz Cinayet Yoktur

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Orjinal Adı : Kusursuz Cinayet Yoktur
    Yazarı : Sevil Atasoy
    Türü : İnceleme
    Yayın Evi : Doğan yayıncılık
    Sayfa Sayısı : 241
    Basım Tarihi : Şubat 2012

    Daha önce Karanlığa Yolculuk adlı kitabını yazmıştım. Son kitabı çok taze daha. Şubat 2012 de çıktı ve şimdiye kadar yazdıkları arasında şiddet dozunu saklamaya gayret etmediği ilk kitabı bence. Tabii ki yine yaşanmış gerçek soruşturmalardan verdiği örneklerle bize çok yabancı bir dünyanın kapılarını açıyor Sevil Atasoy. Polislerin yaptığı hatalar veya önyargılar sebebiyle yıllarca suçsuz yere hapiste yatan insanları; DNA çalışmalarının olmadığı dönemlerde eğer şüpheliysen ve olay anında başka yerde olduğunu ispatlayamıyorsan nasıl hapse girmenin kolay olduğunu; Marilyn Monroe, Natalie Wood, William Holden, Sharon Tate, Robert F. Kennedy gibi ünlülerin ortak doktoru olan Thomas Noguchi' nin ( otopsilerini yapmıştı ) deneyimlerini anlatıyor bize. Yazılanların detay ya da özetini vermektense kitabın adıyla bağlantılı olan kısımla ilgili yazmayı tercih ediyorum. Kusursuz bir cinayetin neden olamayacağını buyrun okuyun, öğrenin, eğer olur da kusursuz cinayeti işlerseniz de kimseyle paylaşmayın.

    En başta eğer birileri sizin kusursuz bir cinayet işlediğinizi düşünebiliyorsa zaten kafadan kaybettiniz demektir. İşlediğiniz cinayetin cinayet olduğu anlaşılmamalı bir kere. Yani cinayet varsa kusur da vardır. Polislerin cinayet olduğunu düşündükleri bir olayda ilk baktıkları sebep ( motive-motif) ve cinayet yöntemi ( modus operandi ) dir. Bunlardan biri varsa yakayı ele vereceksiniz. Yani hiç tanımadığınız, hayatlarınızın hiç kesişmediği birisini öldürmeniz gerekmektedir. Eğer birden fazla kişiyi öldürmeyi planlıyorsanız da her birini farklı ve benzeşmeyecek yöntemlerle öldürmelisiniz ki modus operandi oluşmasın.

    Kanıt bırakmayacaksınız.Günümüz suç mahalli inceleme tetkiklerinin gelişmişliği sayesinde en ufak bir biyolojik delil bırakmamanız gerekiyor. Kafanıza bone, elinize eldiven, ağzınıza maske, gözünüze gözlük, hatta mümkünse tüm bedeninizi saracak plastik tulum falan giymeniz gerek. Oldukça dikkat çekici bir kıyafet olacağı kesin. Sizden bir parçayı arkada bırakmamanız gerektiği gibi öldüreceğiniz kişinin de sizle hiç bir fiziki temasına izin vermemeniz gerekiyor. Geride bırakacağınız cesedin üzerine herhangi bir delil bulaştırmamanız için gerekli bu. Hatta olay yerindeki evcil hayvan, fare, sinek sülük gibi hayvanlarla da temas etmemeniz gerekiyor. Şaka değil, Sevil Atasoy kitabında bizi kendisini ısırmış sinekten alınan DNA ile yakayı ele veren suçlularla tanıştırıyor.

    Olay yeriniz de çok önemli. Sizinle ilişkisi kurulamayacak bir olay yerine ihtiyacınız var. Kurbanın evine gidemezsiniz, kendi evinize çağıramazsınız, dışarıda birlikte görülemezsiniz, kendinizin ya da kurbanın aracıyla olay yerine gidemeyeceğiniz gibi sonradan şahitlik yapabilecek bir otobüs veya taksi şoförü olmasını engelleme adına otobüs, tren veya taksiye binemezsiniz.

    Cinayet silahınız ne olacak peki? Sevil Atasoy diyor ki en akıllı cinayet silahı sonradan kendini imha edeceği için bir buz çubuk olacaktır. Ama bu buzdan çubuğu imal etmeniz, erimeden olay yerine taşımanız, kırmadan kurbanınıza ölümcül olacak şekilde saplayabilmeniz lazım.

    Son adımınız tabii buraya kadar olan her şeyi başardığınızı varsayıyorum, cesedi ortadan kaldırmak veya tanınmayacak şekilde imha etmek. Parmak izi vs için elleri, diş tanımlaması için kafayı kesmeyi bir yana bırakın. Artık DNA dönemindesiniz. En pratik yöntem yine yazara göre asit kullanmak. Ama biliyor musunuz, Ağustos 1949 da idam edilen İngiliz John George Haig bir dolu zengin orta yaşlı kadını kandırıp servetlerine el koydu ve tüm cesetleri asit ile yok etti, taa ki bir kurbanının safra kesesi taşı bahçesinde kendisine soru sormaya gelen polise eşlik eden bir adli patoloğun dikkatini çekene kadar.

    Eğer bir tek yumurta ikiziniz varsa DNA profilleriniz aynı olacağı için cinayeti kimin işlediği anlaşılamayacaktır. Ama bu da yakın bir gelecekte "epigenetik" denen bilim dalının geliştirilmesiyle son bulacak. Elinizi çabuk tutmayı düşünebilirsiniz yani.

    Sözün kısası kusursuz cinayet işlemek imkansıza yakın. Sevil Atasoy bulunamamış iki katili, Karındeşen Jack ile Zodiak katili olarak bilinen kişiyi kusursuz cinayetleri işleyenlere aday gösteriyor. peki emin miyiz bu kişilerin cinayetlerini durdurmalarının sebebinin başka bir suçtan hapse girmeleri veya ölmeleri olmadığına?

    Diyelim ki her şeye rağmen kusursuz bir cinayet işlediniz ve hala serbestsiniz. Sakın ola içki içmeyin, sarhoş olmayın, kontrolünüzü kaybedip sizi boş boş konuşturacak ve üstün başarınızı ima edecek durumlara düşmeyin. Kimin sizi dinlediğini bilemezsiniz.

    Kitap Hakkında:

    Dünyaca ünlü adli tıp uzmanı ve kriminolog Prof. Dr. Sevil Atasoy, sadistlerin ve mazoşistlerin kanlı serüvenlerini aktarıyor, “zevkine ölüm” dosyalarını aralıyor.

    Dünyaca ünlü adli tıp uzmanı ve kriminolog Prof. Dr. Sevil Atasoy, ağırlıklı olarak cinsel zevk amaçlı cinayetleri ve seksüel seri katilleri ele aldığı
    Kusursuz Cinayet Yoktur’da, sadistlerin ve mazoşistlerin kanlı
    serüvenlerini aktarıyor, “zevkine ölüm” dosyalarını aralıyor.

    Asla bulunmak istemeyeceğiniz evlerde yaşananlar, günlerce süren işkenceler, yanlışlıkla 19 yıl cezaevinde kalan masumlar, yanlış değerlendirilen deliller, Atasoy’un incelikli anlatımıyla karşınızda…

    Kan nasıl sıçrar…
    Satanizm ayinlerinin içyüzü…
    Cinsel suçlar nasıl araştırılır, nasıl aydınlatılır…
    Seks köleleri neler yaşar…
    “Beni soluksuz sev!” diyen kimdi…
    Münevver Karabulut cinayeti ve morgdaki hayalet…

    Buradan da yazarın kitap hakkındaki tv söyleşisini seyredebilirsiniz.

    3 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Sevil Atasoy' u Okan programlarından tanıyorum. Tavrını, bilgisini, nezaketini çok severim. Ama zaten kitap okuyamıyorken hele de bu kitabı asla okumam. Üstelik söyleşiyi izledikten sonra. Özellikle kitapla ilgili yazılara yorum yapmıyorum ama sana bi hoşgeldin demek için uğradım:)

    2. su says:

      she's back !!

    3. Sis says:

      Asucum,
      Cidden ben Sevil Atasoyu klas+kalite+donanımlılık şeklinde tanımlıyorum.Aman bu tarz kitapları bi ben gibi arızalar okuyor zaten :D Hoş buldum..

      Şekom,
      CSI cihetlerinden geldim hemi de :)

    Siz de Yorum yapın