Selebrity Tadında Yaşamak Mı?

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Evvelki gün çok fazla yakın tanımadığım bir kaç hatun kişiyle birlikte zaman geçirmek zorunda kaldım. Sadece bir tanesini o da yüzeysel tanıyorum aslında. İş yerime yakın olan bir ayakkabı dükkanı sahibesi olan kadın ve onun hiç tanımadığım üç arkadaşı bir anda çöreklendiler başıma. Hani basiret bağlanır da hayır diyemezsiniz durumu oluştu ve oturuverdik masaya, yemek ve sohbet(!) başladı.

    Yaşlarımız yakın hatta hepsi de benden gençler. Şu şehrin en sosyetik semtinde iş yapıp da hiç sosyetik olamama başarısı gösteren ben bi yanda sosyetik tanımına örnek teşkil edebilecek bu hatunlar öbür yanda. Geleneksel kadın sohbeti geyiklerinden başlandı konuya. İşte 3 kg fazlası varmış da hangi spor salonuna gidiyormuş; hangi ünlü bilmem kim diyeti uyguluyormuş; boşandığı kocası bi bilseymişiz ne bela bi adammış; çocuğu da 17 yaşında kimlik sorunu yaşıyormuş ( bu arada bunu diyen kadın benden 10 yaş falan küçük e ben 47 olduğuma ve oğlum daha 13 olduğuna göre kaç yaşında doğurdu lan bu kadın? ) ama kocası hiç yardımcı olmuyormuşmuş bla bla bla. Hafiften ben "bana kaç geldi" moduna girdim ama bir türlü bahane yaratamıyorum kaçmaya. Derken konu stres ve etkilerine geldi.

    Efendim ablalar sıralamaya başladılar, stres sebeplerini ve stresin kendi üzerlerindeki etkisini. Biri alıyor sazı eline başlıyor anlatmaya:

    Kadın 1: ( şu anda verdim bu ismi) Şekerim ben o ilk evlendiğim öküzden gördüğüm ruhsal aşağılanma sürecinden sonra bir ürtiker döktüm bi döktüm anlatamam. Hani terapistim de cildiyecim de güzellik uzmanım da ( güzellik uzmanı ve ürtiker mi???) çözüm bulamadılar. Her yerim bi kabardı bi kaşındı, kendimi kanattım aylarca anlatamam ne çektim.

    Kadın 2: Ayy bitanem o da bi şey mi? Benim kocam iflas eşiğine geldi biliyosunuz, o açılan haksız iş mahkemesi davası yüzünden ( fabrikatör falan gibi bi şey olan koca haksız yere toplu işten çıkarma yapmış ve işciler iş mahkemesinde davayı kazanmışlar anladığım kadarıyla). Ardından bi reflü başladı bende anlatamam, ne bi şey yiyebildim ne içebildim, ayol 2 ayda 8 kg verdim bu stres yüzünden.

    Kadın 3: Şekerim ben kadar anti depresan ilaçlara ve terapistlere para döken olmamıştır. Ah ahh hep beni yanlış yetiştiren ailem yüzünden, izin vermediler işte bi sinema-tiyatro bölümünde okumama. Neymiş o bölümden çıkan para kazanamazmış, onların zoruyla okuduğum iç mimarlıktan ne oldum sanki? Tek yaptığım boşandığım o öküzle yaşadığım evi dekore etmekti.

    Sonra bir anda gözler bana dikildi. Hatunların biri dedi ki " Sis hanım siz pek suskunsunuz, inşallah hiç stres yaşamıyorsunuzdur. Yolu neyse anlatın bize de". Var ya o anda içimden gelen cümle şuydu:" Ablacım ben de ticaret yapıyorum, ben de strese giriyorum, ama benim stresim sıçmamla kusmama vuruyor". Diyemedim tabii. En azından bu sözcüklerle demedim.

    Nedir bu lan? Sanırsın ki hepsi TV ekranından fırlamış, o beyazcamda görülen yapay dayatma hayatları birebir yaşayan kişiler. Abi kusura bakmayın da ben zaten stres diz boyu yaşamaya alışkınım; stres dozum az artarsa ya zaten hassas bir dengede anca götürebildiğim boşaltım sistemime vuruyor ve kabız daha doğrusu beton bağırsak oluyorum ya da mideme vuruyor yediğim içtiğim her şeyi kusuyorum. Yani öyle kibar kibar "ayy şekerim reflüm var, ürtikerim de azdı, psikiatristim ilaçlarımı değiştirdi" yapamıyorum. Haa hem biliyomusunuz bende kıl dönmesi de oluyor, hatta ayağımda mantar bile olmuştu bi zamanlar. Böyle de sizlerin iykk diye bakabileceği bi kişiyim yani.

    Lan nedir bu insanların kendisini Tv dizilerinden veya celebritylerden biri gibi sanma kaygısı? İnsan dediğin gece uykusunda osurabilir, ayağında mantar kıçında kıl dönmesi olabilir, hatta bazı insanlar şanssız hastalıklarla mücadele eder ve bu celebrity tadında yaşayanların göz önüne bile getiremeyeceği fiziksel koşullar yaşar. Bak bi internete herkes adamın dibi, herkes ulema, yalamış yutmuş felsefeyi ya da herkes düzgün ama çok düzgün insan. Lan var ya bazen sırf piçliğine o kendini düzgün diye lanse edenlerin maskesini düşürme planları yapıyorum, yapmakla kalıyorum allahtan zaman yok böyle boş işlerle uğraşmaya. İnsan kısmı yine canımı sıktı anlayacağınız. Şöyle bir kaç özlü deyiş de katıvereyim yazıya.

    "şevkat-ü merhamette güneş gibi ol,
    kusurları örtmede gece gibi ol,
    sehavet-ü cömertlikte deniz gibi ol,
    hiddet-ü asabiyette ölü gibi ol,
    tevazu ve mahviyette toprak gibi ol,
    ya olduğun gibi görün,
    ya göründüğün gibi ol"
    MEVLANA

    söylediklerinize dikkat edin; düşünceleriniz olur.
    düşüncelerinize dikkat edin; duygularınız olur.
    duygularınıza dikkat edin; davranışlarınız olur.
    davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınız olur.
    alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerleriniz olur.
    değerlerinize dikkat edin; karakteriniz olur.
    karakterinize dikkat edin; kaderiniz olur.
    GANDHI

    homines quod volunt credunt
    ( Latince, çevirisi: insanlar inanmak istediklerine inanırlar )

    Aşaıdakinin konuyla alakası yok, yazıyı yazarken dinlediklerimden.

    10 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Canım senin ne işin olur o sonradan görmelerle. Donanımlı, kaliteli 4-5 lisan bilen birkaç üniversite mezunu bir iş kadınısın. Ama bu yazının o 3 zavallı ile ilgisi de yok muhtemelen.
      Son paragrafta bahsettiğin fiziksel koşullar herkes için geçerli.Mantar ilacımı, spazm çözücülerimi dibimden ayırmıyor her gittiğim yere taşıyorum.Diğerlerinden de Gastrointestinal sistemim diye bahsediyorum. Uslup ve nesil farkı diyelim.
      Hoş bazıları bu farklılığı açıksözlülük ve ikiyüzlülük olarak görüyorlarsa da...(Nasıl bir sığlıktır bu)
      Kızma bitanem. Bak Mevlana ne demiş. Hiddet-ü asabiyette ölü
      gibi ol.
      Ya da düşür ikiyüzlülerin maskelerini rahatla.
      İnsan kısmı çok can yakıyor gerçekten. Ve hepimiz kendi meşrebimizde hep bundan yakınıyoruz.
      Ben de Fikretin sevdiğim cümlesini yaziym bari.
      "Hep aynı çamurdan bu yığın"

    2. Sis says:

      Ahaha Yok Asucum o kadar abartılı bir insan değilim donanımlılık konusunda ama allaha şükür varlığı da kocasına endeksli bir kadın değilim. Ki boşadıklarımla birlikte koca sayısı dişe dokunur durumda yani :D

      İşin acısı özellikle yeni yetişen nesil hayatın gerçekten TV ekranında gördükleri kıvamda olmasını bekliyor,en üzücüsü de bu.

    3. Nazannesi says:

      :)))))))))))))))))))))))))))))))))

      Böyle yaptın beni gene.. !! Sen de hep öyle ol emi? Ah bugün keyfim çok yerinde, hava çok güzel, hayat da öyle gözükmekde gözüme..

      Şu sözü geçenlerden çok var bende de.. Ele ele bitmiyorlar..

      Mantar deme bana!!!!

      Kıl dönmesi özel ilgi alanım!!

      Çok ortak yanımız var demiş miydim Sis?

      ps: ah o yemekte ben de olsaydım, çok eğlenirdik ama çokkkkk! :))

    4. su says:

      allam banada böyle kadınlarla sohbet kısmet et. amin.et ki hepsinin birr birr.... ilk cümleyle çok tezat olacak, uymayacak sonun yazmayım !

    5. Sis says:

      Nazannesi,
      Valla keşke yanımda o ablaları birlikte sarabileceğimiz birileri olsaydı o gün. Cidden eğlenirdik. ya bu arada ben senin bloga yorum yazma sorunu yaşıyorum. Dur twitterdan yazayım son bi kere daha deneyim de olmazsa yine.

      Şekom,
      Senin eline düşürmesin aman :D

    6. d@phne says:

      eleştirmeyelim lütfen velinimetlerimi. Bazılarımız bu gibilerle para kazanıyor :))

    7. Sis says:

      Ahahaha sen de haklısın daphne :))

    8. Meraklı says:

      Ne kadar boş insanlar arasında yaşıyoruz değil mi, bazen insanın avazı çıktığı kadar bağırası geliyor hatta. Ben bu halktan umudumu kestim, en okumuş donanımlı geçinenlerin bile yaptıkları bi muhabbetler var ki akla zarar...Benim çevremde de tek derdi aldığı 1 kilo olan, kaşına gözüne yaptırdığı botokstan başka derdi olmayan ve narsizmin dibine vuran bir sürü garip tip mevcut, nereye kaçalım bilemiyorum açıkçası Sis :S

    9. Böyle bir ortama düştüğümde garip bir ruh hali geliyor üstüme. Sanki uzaydan düşmüşüm gibi birden bönleşiyorum. Alık alık bakıyorum suratlarına.Uyku basıyor.
      Sizinki kaza olmuş ama en iyisi tufaya gelmemmek:)

    10. Sis says:

      Meraklıcım,
      Aynen boş insanlardı o hatunlar. İnsan varlığını nasıl birlikte yaşadığı adama endeksler ben anlayamıyacağım.tek derdim değildir ama botoks iyidir iyi:D
      Hele d@phne yaparsa süper iyi olur o botoks,hem kimse anlamaz hem bi 10 yaş alır götürür.

      @Lalecim,
      Bu tarz ortamlarda ben gibi diline vurmasındansa uyku basması daha mı iyidir nedir :)

    Siz de Yorum yapın