Blogger Destek 3

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Şimdi pek sık da yazamadım aslında ama, yazdıklarıma da izleyenlerden pek fazla "şunu da yazsana, ben bunu yapamadım nasıl etsek veya ben bloguma şöyle bi şey istiyordum bi anlatıp el atsan" tarzı geri dönüşler de almadım. O yüzden ben gene naçizane kendi teknik bilgim dahilinde ve kendi izlediğim bloglarda gözüme çarpan konuları açıklamaya devam edeceğim.

    Bir ebat sorunsalı var arkadaşlar. Yani bu bloglara eklenen resimlerin veya widgetlerdeki kapakların boyutlarının blog şekl-i şemaline uydurulamaması sorunu var. Şimdi draft blogger kullananları bir yana bırakırsak sanırım çoğunuz yazılarınızı "oluştur" sekmesinde hazırlıyorsunuz. Halbuki az kodlara aşina olsanız "HTML'yi düzenle" sekmesinde işlerin nasıl kolaylaştığını göreceksiniz. Öncelikle blog ana sayfaya yazılan postlara eklenen resimleri bir inceleyelim.

    Şimdi hangi sekmede resim eklerseniz ekleyin alttaki pencere önünüzde açılacak. temel seçimleri yaptınız diyelim.Yani küçük,orta,büyük ve sol,merkez,sağ gibi. Tamamlandı dediniz ve resim postunuza eklendi. Şimdi o eklenen resim kodunu tanıyalım biraz. Alltaki kodlar post yazısına merkez ve büyük olarak eklenmiş bir resimin kodlarıdır. Bu kodu ancak "HTML'yi düzenle" sekmesinde iken görürsünüz.

    <a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4pgQEpcOOH-Rrx7ZxuLaCNDlEzkI-7N1lPvf8Oh7UGsIQaaLKtE03J7Qc9bmib_5ufMdlxRDVgmlUPYVMqx9lZBkQYSMdnRekGuM3fsiNGapj_eff7R47f_0QFH3PQfPnly8UTFQjVJ4o/s1600/galiptekinzorba.jpg"><img style="display:block; margin:0px auto 10px; text-align:center;cursor:pointer; cursor:hand;width: 400px; height: 314px;" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4pgQEpcOOH-Rrx7ZxuLaCNDlEzkI-7N1lPvf8Oh7UGsIQaaLKtE03J7Qc9bmib_5ufMdlxRDVgmlUPYVMqx9lZBkQYSMdnRekGuM3fsiNGapj_eff7R47f_0QFH3PQfPnly8UTFQjVJ4o/s400/galiptekinzorba.jpg" alt="" id="BLOGGER_PHOTO_ID_5731045928358590818" border="0" /></a>

    Şimdi bu resmin kodlarını aşağıdaki resimden incelersek altı kırmızı ile çizilmiş olanlar sizin resminizin yükseklik ve genişlik pixelleridir. Bunları post yazınıza uyacak şekilde değiştirebilirsiniz. Her rakam değişikliği yapıp sonra " Önizlemeye" tıklarsanız resimin istediğiniz boyutlara gelip gelmediğine bakabilirsiniz. İstediğiniz hale gelince de kaydet seçeneği emrinizde.Altı yeşille çizilmiş olan ise bu resmin WEB üzerindeki adresidir.

    Peki, bunu hallettiysek eğer bir de widgetlere eklenen resimlerin veya widget kapaklarının temamızdaki genişliklerden taşması sorunu var. Widgetler genelde blog ana yapısına değil de sağ, sol veya en altta yer alan sütunlara eklenirler. Eğer bizim temamızda sağ sütun genişliği mesela 120 px ise ve bizim oraya eklediğimiz resim-widget kapağının genişliği 220 px ise o zaman ana sayfada hoş olmayan taşma görüntüleri ortaya çıkar. Sütun genişliğini temamızın HTML kodundan öğrenme imkanımız var ama o kısmı daha kod bilenlere bırakıp ben size deneme yanılma ile kodlarınızı bozmadan nasıl yapacağınızı anlatayım. Alttaki resim bahsettiğim şekildeki bir taşan widget kapağının sayfadaki görüntüsüdür.

    Widget kapağının nasıl taşıp diğer sütunlara kaydığını ve düzensiz bir görüntü oluşturduğunu görüyorsunuz. Şimdi bunu düzenlemek için yapmamız gereken şudur. Kumanda panelimizde tasarım--sayfa öğeleri sekmesine geliyoruz ve bu eklenmiş olan widgeti bulup " düzenle" diye tıklıyoruz. Alttaki resimde göreceğiniz widgete ait olan kod penceresi açılacak önümüzde. Bu resimde yine altı kırmızı ile çizilmiş olan değerler bizim widget kapağımızın boyutudur ve o değerleri ihtiyaca göre azaltıp çoğaltarak ana sayfamızda cuk oturacak büyüklüğü elde edebiliriz.

    Gereken Pixel değişikliğini yapınca kodumuz ve ana sayfa görüntümüz aşağıdaki hale geldi.



    Yararlanan olursa ne güzel. Baş baş hadi.

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Eminim yararlanan çok insan olacaktır. Bu resim konusu beni hep zorlamış, sonuçtan hiç de memnun olmamışımdır. Sıradan bir sıralama için sabah ezanına kadar oturduğumu bilirim. Sağol Sis' cim:)

    2. Sis says:

      Umarım bir kişiye de olsa yardımı olur,sağol Asucum.

    3. Ders gibi yahu, yarın daha uzun uzun inceleyeceğim :)

    4. Paylaşım için teşekkürler, iyice okuyup uygulayacağım inşallah:)

    Siz de Yorum yapın