Şarap Yenilikleri

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Şarap fuarından tattığım yeni bazı şaraplar o kadar başımı döndürdü ki burada da yazmaya karar verdim.
    Çok laf etmeden hemen direkt ürün adı vererek lafa giriyorum. Küp firması bir Chardonnay yapmış ki akıllara zarar damaklara şölen.Fiyat skalasında yüksekte kalacak onu söyleyeyim, biz sanırım 75 TL civarına satarız. Ama her maceracı şarapseverin mutlaka denemesi lazım dediğim bir beyaz olmuş. 14 ay boyunca rayihasını aldığı meşe bence ilk defa bir beyazda bu kadar rahatsız etmeyen ve bu kadar yakışan bir tat bulmuş.

    Yine baş döndürecek farklılık ve tatta bir beyaz da Yazgan firmasından çıktı karşımıza. Mahra adının son beyazı ( Sauvignon Blanc-Sultaniye) doyum olmaz meyve kokusu ve tatlarıyla bence her aperatif zamanının gözdesi olacak bu sene. Erik, şeftali ve mango kokularını alıp kendinizi bir tatil beldesinde sanmanıza yol açacak kadar farklı bir beyaz bu.

    Kırmızıda çok seçiciyimdir, hatta damak tadım hep beyaza çalar ama bugün tattığım bir kaç kırmızı bence bir kaç sene boyunca şarap ortamını sallayacak. Suvla ( ki yine butik şarap üreten bir bağdır ) bir cabernet yapmış dillere damaklara zarar. Aynı bağın pino sunu ben beğenmedim. Beyazlarındaysa Sauvignon blanc diye içtiğim değme chardonnaylere taş çıkartır yumuşaklıktaydı.

    Chateau Nuzun çok yeni ve yine butik üretim yapan bir bağ. Cabernet Sauvignon son tüketici için biraz pahalı olsa da bence mutlaka tadılması gereken bir mucize.

    Büyülübağ bazı kupajlarını sattığım hem de sıkı sattığım halde bugün tadına baktığım son 2010 kırmızısını bana veremeyeceğini söyledi ( butik üretim-sınırlı sayıda şişe-restoran menüsünün perakendenin önüne geçmesi ) ama olur da bulursanız kaçırmayın.

    Arcadia Nodus Chardonnay ise uygun fiyat skalasında ( ki satışa verileli daha bir hafta oldu ) piyasayı sallar bence.









    Şarap için, şarabı öğrenin, hem damak tadınız hem bilginiz gelişir.

    7 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Şaraptan pek anlamıyorum maalesef, çok fazla tükettiğim söylenemez. Yani tadını ayırt edecek şekilde anlamıyorum. Ama ne hikmetse şarap üretimi, Türkiye'de ve dünyada şarapçılık konularında ne bulsam okurum:)Niye o kadar ilgilendiğimi ben de bilmiyorum:)

    2. d@phne says:

      Eh artık her birinden birer tane toparlarsınız bizim için.

    3. Şaraptan anlama kapasitem "Hımm bu şarap güzelmiş"den öteye geçmez (ben rakıcıyım laf aramızda:) Muhtemelen güzel dediğim şarap da esasen iyi olmayabilir:) Ama şarabın şişesine, kadehte duruşundaki zerafete, rengine, yapım sürecine hayranım diyebilirim. Şu saydığın şaraplardan birini günün birinde sizin tükandan satın almak kısmet olur belkim kimbilir? Ha bi de Küp'ün vişne şarabını pek severim:)) Seni de:))

    4. evrim says:

      Ben bi sarap acayim.. :)

      Dunden basladin durtmeye, halimiz nice..

      Bilgiler icin tesekkurler, not edildi..

    5. Meraklı says:

      Sağol Sis bizi yine bilgilendirmişsin. Aslen ben de şarapçı kategorisinden değilim, şarap mideme dokunur genelde ve pek içemem de bi kez Şirinceye yaptığımız okul gezisinde her dükkanda ikram edilen meyve şarapları rahat içiminden dolayı çaktırmadan epey bi sarhoş etmişti beni, onu unutmam :D Leylak Dalı gibi rakıcıyım antiparantez, ama fransızlar gibi şarap içimi muhabbetini de seviyorum, keşke yapabilseydim :)

    6. Sis says:

      Sezer,
      Şarap bir macera bir yolculuktur yaw. Öğrenmek ise kişinin kendi kendine de yapabileceği bir şey olup çok keyiflidir.

      Daphne,
      Ayıpsın hemen bi altılı yapalım sana evdekiler bittiyse.

      Leylakcım,
      Küpün vişnesi meyve şarapları arasında tek geçilir. meyve şarapları yalnız daha yüksek alkollü olur aman tikkat. Umarım ağırlarım bir gün tükkanda.

      Evrimcim,
      Bir de ağustos ortasından sonra bağbozumu zamanı gör sen buraları :D

      Meraklıcım,

      Ehh işte kulağa küpe bi bilgi zarar etmez :))

    7. şarap ayrı bir olar çok çeşidi var Eşimle meraklısı olduğumuz şaraplar urlakarası bunlardan bir tanesi mesela herkesin damak tadıda farklı ben kırmızı şarap severim ve içimi kolay olsun isterim bu markayıda merak ettim denemek isterim:)

    Siz de Yorum yapın