Ölüm Yasası

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    5199 sayılı bir yasa Orman bakanı Veysel Eroğlu önderliğinde meclisten geçirilmeye hazırlanıyor. Yasanın hayvansever çevrelerde ölüm yasası diye adlandırılmasının altında çok haklı sebepler var. Konuyu bilmeyenleri önce bu linke ve bu linke bilgi sahibi olabilmeleri için alalım. Yazının ikinci yarısında bu sebepleri okuyabilirsiniz, ama bu yazının amacı yarın ve daha sonraki günlerde bu yasayı durdurabilme amaçlı yapılacak etkinliği sizlere duyurmak. Aşağıda her ildeki yerleri listelenen gösteriler valiliklerden izinli olarak yapılmaktadır. Eğer ben sokaklara çıkamam diyorsanız aşağıdaki linklerden dilekçeye imza atabilirsiniz.


    1 
    2 
    3

    BİZ YARIN AİLECEK TAKSİM MEYDANINDAYIZ SAAT 14.00 DE. TEK SUÇU YAŞAMAK OLAN,DOĞAL ORTAMLARINI İNSANLAR OLARAK GASP ETTİĞİMİZ İÇİN ÖLÜMLERİ SIKLAŞAN, BİZLERE SEVGİLERİNDEN BAŞKA ŞEY VERMEYEN HAYVAN DOSTLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAK İÇİN YÜRÜYECEĞİZ. SESSİZ KALMANIN SUÇA ORTAK OLMAK SAYILDIĞINA İNANAN TÜM HAYVANSEVER BLOGGER ARKADAŞLARI GEREK YÜRÜYÜŞ GEREK DİLEKÇE İMZALAMA KONUSUNDA DAVET EDİYORUM.


    Şimdi bu yasa çıkarsa ne olacak ona bir bakalım. Yazı buradan alıntıdır. Kısacası evinizde kaç hayvan besleyeceğinize, sokakta baktığınız hayvanlarım bizlerim ölüm kampları olarak adlandırdığı " doğal yaşam ortamlarına" götürülüp götürülmeyeceğine, itlafın kıstaslarının belirsizleşmesine,uyutma diye adlandırılan şeyin belirsizliğine, hayvanlar üzerinde deney yapmanın sertifikalı her araştırmacı için serbest olmasına hayatında belki de bir tek hayvanı beslememiş, bir tek hayvanı sevmemiş badem bıyıklı adamlar karar verecek.


    6 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Gidin ve Paçoz' un dostları için doldurun oraları.
      Bu arada sık sık düşündüğüm bir şey var. Oğlun, senin gibi duyarlı, farkında ve savaşçı bir annesi olduğu için eminim mutlu ve gururludur.

    2. Sis says:

      Asucum inandıkları uğruna savaşmayı öğrensin ve adam gibi şeylere inansın yeterli bana. İlginçtir gidelim mi diye sorduğumda önce adam beni sorguya çekti bi anlat bakiim neymiş bu yasa diye. Ardından nette bi de kendi baktı da sonra karar verdi beyefendi bana eşlik etmeye :D

    3. Sevgiden başka bir şey isyemeyen bu canları korumak biz insanlara düşüyor..duyarlılığınız için teşekkür ederim. dostlukla

    4. Badem bıyıklılara bırakılmayacak kadar önemli konunun kamuoyu desteği ile gündemden düşmesini dilerim. Gönlümüz sizlerle bugün.
      Dostlukla...

    5. su says:

      gönderide yazılan yazını da,videoyu da okumadım ve izlemedim,çünki okurken de izlerkende içim acıyacak.bu bende ki öyle bir duygu ki bazen insanlığımdan şüpheye düşüyor ve hatta utanıyorum.sebebiyse zor durumda olan bir insansa,çocuksa işte ne bileyim benim içimi bu kadar acıtmıyor!ben 7 ekimdeki yürüyüşü beklliyorum ama bilmem haberlerde 30 saniye de olsa gösterilirmi?

    6. Sis says:

      Şekom o koyduğum videoyu ben de sonuna kadar seyrdemedim. Bir görüntüde içim ağladı.

    Siz de Yorum yapın