Blogger Destek 7 com.tr Uzantısından Kurtulmak

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Şimdi bu ülke yönlendirmesinin ilk etkisini izleyiciler eklentimizde kitlesel olarak yaşadık. Ortaya çıkan başka etkiler de var doğal olarak. Sosyal paylaşım butonlarının çalışmaması gibi falan. Bence en büyük sorun Alexa, DMoz ve Pagerank ölçümlerinin yeni .tr uzantılı adreslerimiz yüzünden sıfırlanması. Kişisel blog yazanlarda bu çok sorun olmaz bence ama blogu üzerinden ticaret yapıp para kazanan kişilerde web üzerindeki indexlenme önemlidir. Düşünün el yapımı ürünlerinizi sattığınız ve hadi diyelim ki 3-5 senelik bir blogunuz var. Diyelim çok özel bir el ürünü yapıyorsunuz ( mesela atıyorum keçeden yapılma çetik) ve birisi bu ürünü googleda aradığında siz arama sayfasında ilk sıralarda çıkıyordunuz blogspot.com adresinizle. Doğal olarak bu sizin yaptığınız nadir ürünün bulunabilirliğini, ulaşılabilirliğini ve sonuç olarak da sizin maddi kazancınızı çok etkiliyordu. Hah şimdi blogspot.com.tr yapılan adresiniz ile bu bulunabilirlik falan yalan oldu. Demiştim bu daha başlangıç diye bir önceki yazıda. Peki çözüm var mı? VAR .

    İsterseniz önce Google neden bu değişimi yaptı onu bir okuyalım şuradaki adresten. Kendilerince haklılar hele Haziran sonrası Google' a içerik kaldırımı için yapılan başvurularda Türkiye' nin son 10 yılın diğer tüm ülke başvurularını beşe ona falan katladığını düşünürseniz çok haklılar kendilerince.
    Şimdi o bahsettiğim sıralama kaybına örnek olarak bu blogun pagerank ölçümlerine bir bakalım. Üstteki resim  blogspot.com alttaki ise blogspot.com.tr adındaki adrese göre olan ölçümler. Ben dert etmiyorum zira ne reklam geliri ne satış vs para kazanma kaygım var blogdan. Ama doğal olarak dert edenler olacaktır. Pagerank nedir bilmeyenleri ise buraya alalım öğrenmeleri için.



    Gördüğümüz gibi PR3 kişisel bir blog için iyi bir değerken şimdi sıfırlanmış durumda. Google zaman içinde bunu fark edip- şikayetleri ele alıp düzenleme yapabilir de yapmayabilir de. Şimdi çözüme gelelim.

    Öncelikle şablon kodumuzda değişiklik yapacağız o yüzden ilk iş blog kumanda panelimizde sol sekmeden "şablon" seçip sonra sağ üstten "yedekle-geri yükle" butonuna tıklıyoruz. Gelecek pencereden alttaki resimdeki gibi şablonumuzun bir yedeğini alıyoruz. 




    Hep yazarım bir daha belirteyim, blog şablonunda kodlarla ilgili bir işlem yapacaksanız bu yedekleme işini sakın ihmal etmeyin.

    Şimdi yedeği aldıktan sonra yine kumanda panelinde "şablon" sekmesindeyiz ve HTML’yi Düzenle butonuna basıyoruz. Ve "şablonu biçimlendir" tıkladıktan sonra ( sağdadır yeri) kod blogunda --  <head>  --kodunun altına aşağıdaki script kodlarını yapıştırıyoruz.

     <script type='text/javascript'> var str= window.location.href.toString(); if ((str.indexOf('.com/'))=='-1') { var str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1') { var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); } window.location.href =window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); } </script>

    Şablonu kaydediyor ve çıkıyoruz. Blogumuz eskisi gibi blogspot.com adresiyle çalışacak. PR ımız da etkilenmeyecek. Haa bu ileride başka sorunlar yaratır mı onu henüz bilemiyoruz. Bekleyip sayfa hitlerinizi, adsense gelirlerinizi, PR durumunuzun etkisini gözlemleyip zarar olduğuna inanırsanız yapmanızı öneririm. 

    Bir dip not. Bir önceki yazıda verdiğim çözümü yapamamışsanız bu işlem de izleyici eklentinizin geri gelmesini sağlar.

    2 Kişi Yorum Yapmış.

    1. yardımınız ve destekleriniz için teşekkürler.. maalesef teknik konularda yetersizim.. yapıp yapamadığımı bilemiyorum. blogumu kontrol edebilir misiniz acaba?

    2. Sis says:

      Emine hanım profilinizdeki kızımın cicilei adlı blog .com olarak, kitaplarım olmadan asla blogunuz ise .com.tr olarak açılıyor.

    Siz de Yorum yapın