Hologramına Tüküreyim...

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler





    Çok dertliyim okuyucu çok. Derdimi anlamanız için tee nereden baksan 3 yıl öncemi size anlatmalıyım. Bu çivisi hafiften çıkmaya başlamış olan ülkede ( üç yıl öncesini diyorum, şimdi çiviyi geç balata sıyırdı memleket) akıl sağlığımı korumak adına TV, gazete, haber saati bilumum tayyoş emrindeki şeylerle ilgimi kesmiştim. Tee ki Haziranda Geziye kadar. Tamam Haziranda bildik medyadan haber aldığımız falan yoktu ( penguenlerin cinsel hayatı konusunda acaip bilgilendik bak) ama sosyal medya da o benim ilişiği kestiğim kanalları gözüme gözüme sokuyordu.

    Neyse işte Gezi direnişi başladı ve hatırlayacağınız gibi günde beş posta tayyoşa maruz bırakıldık. Allahım hâlâ o adam nasıl o tempoda gebermedi diyorum bazen. Günde beş açık alan konuşması,akşama bir canlı yayın, her havaalanında ayrı basın toplantısı vardı lan. Peeehhh o dönemde gebermedi ya; diyorum size bu dünyaya kazık çakmanın yolunu buldu. Hem dikkat ettiyseniz artık 2023 değil 2071 den bahsediyor hep konuşmalarında. Zaten her gece sokakta o kadar nefrete, dayağa, tekmeye, gaza maruz kalırken bir de onun ekranlardaki o nefret dolu, ağzından köpükler saçan ifadesini seyretmeye dayanamadığım halde düşman ne dedi bilmek de gerektiği için konuşmalarını seyretmeye değil gazete ve internet sitelerinden okumayı tercih ettim. O dönemleri unutmuş olan varsa spontan konuşmalarda sıçıp batırmaya dünya çapında örnek olan şu konuşmayı bi hatırlayıverin. 




    Sanırım sorunu anlatabildim. Her gün ekranlardan gazetelerden doğru suratımıza yok üç çocuk da yetmez, kürtaj yaptıramazsın, dindar ve kindar nesil istiyorum, ben başbakan olarak her şeyi bilirim, karar alırım diye bağıran bu nefret dolu insansıdan kendimi korumanın tek yolu medyaya kendimi kapamaktı. Twitter sağolsun doğru habere her zaman ulaşabildik. Hatta bilmeyeniniz kaldıysa şu alttaki kayıttan devletlü beyefendiden aldığı icazetle milletin *mına koyacağız diyen ve de karşısında inşallah, inşallah diyen trilyonluk iş adamı zâtları da okuyuversin. Malum ses kaydı videoları ışık hızıyla kaldırıldığından elimizde görsel kalıyor sadece. 


    Sosyal medyayı boşuna baş belası ilan etmedi bu adam. Neyse sonra iki gün önce mi ne İzmir' de bir toplantıya katılamamış devletlü. Ama teknolojik çözümler sayesinde hologramla katılmış. Seyrettim! Seyretmez olaydım. 

    Aldı mı beni bir korku... Yaw düşünsenize, akşam evinize gelmişsiniz yorgun argın. Ev halkı yemek bekler. Atayım tavaya bir kaç dilim tavuk diyorsunuz, yanına da bir bulgur pilavı ohh mis. Yemek hazırlarken birden tam ÜÇ METRE evet büyük harfle yazdım tam 3 metre boyunda bir tayyoş dibinizde beliriyor ve başlıyor köpüklerini fışkırtarak " ayran için ayran, milli içeceğimiz, kaldır hemen o kola mıdır ice tea midir ordan" diye bağırmaya başlıyor. 

    Beni tanıyanlar bilir, televizyonla ilişkim asgari düzeydedir. Hele haber kanalı işini yukarıda anlattım. Akşam yemeği sırasında tv açılmaz bizim evde. Ama o da ne!!! Birden salonun ortasında yine tammm 3 metre boyunda bir adam beliriyor ve o an nerede konuşuyorsa o konuşmayı suratınıza suratınıza yapıyor. Hele günlerden salı ise ve o partisinde yaptığı konuşmayı size dinletiyorsa eyvah. Malum, vekillerini etkilemesi adına orada hepten dilinin tasması çözülüyor. 

    Akşam bitmiş, çocuk yatmış, işler halledilmiş, şöyle bir dinlenme zamanı başlamış. Açıyorsunuz sevdiğiniz bir şarabı ya da bir kadeh rakı koyuyorsunuz. Hoop geldi 3 metrelik nefretlik. "Alkoliksin sen alkolik, içki içiyorsan alkoliksindir. Hem sen bana oy verdin miydi bakiim" diye başlıyor bağırmaya. 

    Diyelim kadınsınız ve adet gününüz gecikti. Siz test mi yaptırsam yoksa direkt doktora muayeneye mi gitsem diye düşünürken birden cep telefonunuza devletten gelen bir mesaj ve akabinde telefondan çıkan 3 metrelik adam. Ve diyor ki " bana bak bana, sen bunu doğuracaksın, hem de ben eşşek gibi anıra anıra ağrı çekerek doğurmanı istediğim için sezaryenle doğurmayacaksın ". 

     Offf yazarken daraldım yine. Ya şöyle olursa okuyucu? Diyelim gece eşinizle hallendiniz birbirinize, resmi nikahlı karı koca olarak gayet doğal bir halvet haline gireceksiniz. Birden yatağın başında beliren o dev adam başlıyor çemkirmeye. "hayırrr yapamazsınız. Ben en fazla 3 çocuk demiştim. Siz üç yapmışsınız zaten. Hey sen adam çek elini o kadından. Kadın bana bak edebinle dur, sonra hamile hamile sokaklarda gezip din-i bütün er kişilerin aklını çelmeye yetinme". 

    Ya da blogumu açayım bir yazı yazayım diyorsunuz. İnternet sansürü zaten ulaşabildiğiniz içeriği kısıtladığı için öyle her istediğiniz görseli müziği falan bulabilmeniz hayal. Diyelim ki aklınıza Atatürk ve sevdiği şarkılar düşmüş, onunla ilgili hoş müzikli bir yazı yazacaksınız. Birden bilgisayardan fırlayan 3 metrelik adam başlıyor çığırmaya. " bennnn en iyisini bilirim, Vardar ovası da neymiş, neymiş o demir ağlarla donattık diyen marş. Bennnn donattım demir ağlarla. Ben ben ben, benim adamım, benim bakanım, beim polsim, benim savcım, benim iş adamım, benim oğlum " diye o devasa cüssesiyle üstünüze üstünüze eğilip ellerini kollarını sallayarak ben ben ben.... diye bağırıyor. 

    En uç noktasını Bu gece Kanat Atkaya yazmış Hürriyet gazetesinde ki bu yazıyı da o yazdırttı bana. Dostlar ya bir gün gökyüzüne baktığımızda devasa bir tayyoşun oradan bize baktığını görürsek?? Hah bu alttakini de seyredin ki neden hologram olayı bana kabus yaşattı anlayın. 


    6 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Ben de! Ben de! :)) (başlığı kasdediyorum):)
      şu konuşmalar! Rezillikler Kepazelikler! Bunun hologramına da o iblis suretine de tüküreyim!
      foto harika olmuş ben de Tayyip'i Darth Vader'e, Gülen denen sahtekarı Palpatin e benzetiyordum gerçi:))bu HORTLAK seçilemeyeceğini anladı büyük hileler yapacak seçimde :(
      eline sağlık

    2. Sen yazarken bende okurken daraldım Sis'cim.
      Ve yaşamımın geri kalanını bu "üç metrelik adam" ile geçireceğime inandım neredeyse :)

    3. su says:

      yazı süper,ondan süperi de yazıya konan etiket..ahahaa sesli güldüm la !

    4. Sis yazina guldum cok inan olurmu olur:)
      Bu arada yardimla ilgili msg yazamadim ozur:( burada mama gondermem olanaksiz. Ama Tr.guttigimde mutlaka ilgilenecegim. Face book heabim kapali oldugundan verilen adreslere ulasamadim nedir ne degildir diye. Bana blog tan yorum seklinde aciklamali msg yazarsaniz sevinirim. Yorumlar benim denetimimden gectiginden sadece bende kalir. Sizin ne sekilde ve nereden nasil yarfim ettiginizle ilgili sevinirim. Tesekkur ediyorum.

    5. Cep ten yazdigimdan cok yanlis olmus kusura bakmayin.eskiden sizin denetiminizden gecerdi direkt yayinlandi. Silebilirsiniz msg imi..

    6. Meraklı says:

      Valla süper, cuk oturmuş ne diyim yazı da başlık da :DDD

    Siz de Yorum yapın