MAÇ İZLENİMLERİM VOL 2

    Yazan: su Etiket: »
    Beğeniler




    Bildiğiniz üzere 1 aydır maçla yatıp kalkmaktayız,ha benim gibi ilgi alanınıza girmese de bu maç olayı, yine de ister istemez bilgi sahibi oluyorsunuz.Her yer de o akşamın maçı konuşuluyor çünki....Çok değil 4 yıl önce falan mecburiyetten bir maçın tamamını izlemişliğim vardı ki onla ilgili yazımıda yazmıştım. İşte 4 yıl sonra bir kez daha mecburen bu top olayına katlanmak zorunda kaldım ve izlenimlerimi sizle paylaşmak istedim....

    Bu maç öyle böyle değildi ama en baba maç! Dünya kupasının finalı oynanıyor yani boru değil! Almanya Arjantin takımlarının kimi güzel kimi fittirik oyuncuları bir araya gelecek.

    Arkadaşların final maçını bende izleyerek beni onurlandırma kararı almaları üzerine günler önceden maça hazırlanmaya başladım.Şöyle ki; bu muamma ofsayt nedir,endirekt serbest atış nasıl olur,top saha dışına çıktığında taç mı aut mu gibi teknik bilgileri az biraz çalıştım.Amacım gelecek olan 7 adet erkeğe uyum sağlayabilmek,3 tane de hemcinsim gelecekti ama onlardan hiç ümidim olmadığından kızların şanını korumayı ben üstlendim.

    Neyse maça bir saat kala millet damlamaya başladı,salonum maça uygun kıvama getirildi,yemek masam açık büfeye dönüştürüldü,kedişlerim tek tek herkesin ayağını koklayıp tanıştı ama maç sırasında bu erkek insanları boyut değiştireceğinden onları hemen içeri odaya kapadım söylene söylene...

    Ve büyük an geldi ! Bende çok kararlı bir şekilde aralarına girdim iddaalıyım maçı izleyecem her ne olursa olsun. Ama gel gör ki belki kadın detaycılığından bir türlü maça konsantre olamıyorum.Önce futbolculara odaklandım.Allam o saç stilleri ne öyle, bazıları şapşal sonra formaları beğenmedim,saha kenarında verilen reklamları okuyorum falan ama çaktırmıyorum,mesela aniden ev ahalisi "oo ofsayt bu" diyince bende " evet evet bence de "diyorum.Derken maçtan kopup bizim erkek tayfasını gözlemlemeye başladım.Bir grup Almancı bi grup Arjantinci ve sanırsınız Türkiye maç yapıyor.Kendi tuttuğu takım top kaybedince deli gibi üzülen ve küfür eden bir manyak grup evimi işgal etmiş durumda !Baktım sıkılıyorum dur dedim şunların konuşmalarını kaydedeyim.Aşağıda yazacağım bazı konuşmaların çoğunun sonunun bir küfür içerdiğini söylememe gerek yok sanırım.


    -Herif makina gibi abi!

    -Messiye top gelmiyor bu ne lan!

    -Bu harbi ofsayt kalıbımı basarım

    -Herif gol attım diye seviniyor,lan oğlum ben burdan gördüm ofsayt o

    -Resmen kırmızı olmalıydı bu

    -Ha şöyle dişli oynayın şerefsizler

    -Ya bu herifçioğlu topu ayağına yapıştırıp gidiyor

    -Varya ilk harekette vurmayıp bi içeri dalsaydı !

    -Kesin sarı kart hocam bu !

    -Ulan ordan bacak arası mı yapılır



    Bu konuşmalar arasında ben hem oyuna yorum katkıları yapıp, hem servise koşturup hemde sıkıntıdan patlayıp kendilerini oyuna veren hemcinslerim arasında koşturup duruyorum.Derken maç bitti ! Eyyooo dedim kurtulduk eziyet bitti, yırttın anacım hadi falan derken o şok edici cümleyi duydum: Maç uzatmaya gidecek Su boşuna sevinme !Yoo bu kadarını da kaldıramaz bu bünye desem de yine de oturdum kös kös....Uzatmayım efendim maç sonunda gerçekten bitti,erkek insanları bir süre daha kritiğini yaptılar,kızlar ortalığı toplamaya başladılar.Bunlar toparlanıp gitmeye hazırlanırken arkadaşlarımdan biri " eee söyle bakalım Su maçla ilgili genel izlenimin nedir" diye sordu.O kadar hazırlık,futbol terimlerini öğrenmem,maç boyunca ki kritiklerim bir cümlemle yok oldu gitti.

    -Almanya'nın 5 numarası çok yakışıklıymış bea !

    2 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Gülerek okudum:)))
      Benim de ilgim yoktur macla. E Türkiye oynamayinca otomatik olarak evdeki Alman nüfusa katildim:)) Futbol bilgim sifir bu arada. Final macini da Hamburg'da izledim, ne macti öyle ya! Tam finale yakisti:) Bir costu buradakiler, sabaha kadar sokaklar doluydu. Bugün de takim Berlin' e gelmis, parti vardi tüm gün:)
      Not: Sadece 5 numara degil, birkac oyuncu daha vardi gözüme kestirdigim:))

    2. Ya inanır mısın hiç izleyemiyorum:) ailece Fener'li olmak dışında pek ilgim yok bir de iki isim biliyorum Alex, Rüştü...:)))o kadar:))))

    Siz de Yorum yapın