Nihat Ağbime Sorular

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Ramazan ayında ne olur? Çok şey olur da en belirginlerden biri TV kanallarında her saat başına üç program ortalamasıyla boy gösteren ramazan sohbetleridir. Bu senenin gözdesi ise sosyal medyayı sallayan Nihat Hatipoğlu abimiz. Bilemem gerçekten din ehli midir, sorulara cevapları cinci hoca kıvamında mı yoksa ilahiyatçı tadında mıdır, aldığı para doğru mudur hele hiç umurumda değil. Dindar biri değilim. Hatta yaradanın varlığına ( adına ben başka şey derim) inanıp dini, din kuralları ve kitaplarını red eden biriyim. Ama gelin bakın adamcağıza sorulan sorulara sonra bana bre küffar bre dinsiz diyecekseniz yoruma yazarsınız.
    Şimdi okuyucuyu kaçırmadan ufaktan masum sorularla başlıyorum. Bir kaç yaşı ufak seyircisinin sorduğu sorular var Nihat ağbimize. Bu arada sorulan sorular gerçek, Googleda ararsanız video kayıtlarını bulursunuz. Ben bazılarının ekran görüntülerini yazıya çeşni olsun diye koyuyorum.



    * İnternetten oyun indirmek günah mı? İnternetten oyun indiriyorum. Oyun şirketi bana beddua eder mi?
    * Justin Bieber’in posterini odama asıyorum, günah mı?

     Bir kere videolarını seyrettim, o yaşta çocuklar o kadar kalabalık ortamda bu kadar doğal soramaz o soruları. Kafamda iki senaryo yazdım.

    *Senaryo 1: Bu çocuklar büyük olasılık casting ajansları tarafından canlı yayınlanan programlar için götürülen seyirci grubundan. E yani o 600 bin lira ( program başına mı aylık  mi bilmiyorum) ööle sigara orucu bozar mı, sakız çiğnedim orucum gitti mi, cenabetken sahura kalkılır mı türünden diyanetin cevapladığı sorularla hak edilmez. Azıcık konuşulacak sorular olmalı ki sosyal medya sallansın (!) ,sosyal medyada zaten işi gücü olmayan bi ton insan olduğundan sallanmaya gayet müsaittir, veee Nihat ağbimiz konuşulsun parasını hak etsin.

    *Senaryo 2: Gönlümden geçen senaryo bu açıkçası. O yaştaki bir çocuk hadi diyelim ciddi yırtık ki o salonda elinde mikrofonla soru soracak cesarete sahip; kıçından uydurmayacak tabii ki soruyu. Evde konuşuluyordur kesin. Anne dır dır dır şeklinde kalkmadın da o bilgisayar başından da, bi iftara bile vaktinde gelemedin de masaya iki metre uzaktan, allah da seni çarpacak da bak günah günah diyordur mesela. Ya da öbür çocuğun annanesi bu akşam evin neresinde kılsam namazımı diye yer aranıp seccadeyi çocuğun odasına sermeye girdiği anda ( burada ramazan boyu yatılıya gelmiş bir annane-babanne-kaynana durumu da olabilir) piiiii bu ne duvardan bana bakan gavur,tööbe tööbeee, günah çocuum bunlar günah şeklinde çok dini bir bildirimde bulunmuş olabilir. Çocuklar da analarının çekiştirmesiyle evde yine o bilgisayar başında gavur oyunu oynicaana gel de az irfan öğren diye programa götürülmüşlerdir. Kamera açısı dışında kalan görüntülerde sorusunu sorduktan sonra yerine oturan çocuğun yanındaki annesine dönüp yaptığı ahan da kodum mu çocuu işaretiyle bu senaryoyu yeterince açıkladığımı düşünüyorum.

    Gelelim diğer sorulara. Öncelikle ben gibi ateistler dindarlara göre kötüyüz di mi? Her musibet bizim başımızın altından çıkıyor, gezici olan da biziz çapulcu olan da, çocuklarımızı sağa sola bireysel ve cinsel özgürlükleri doğrultusunda takip etmeden serbestçe yollayan da, kızlı erkekli okuyan hatta utanmayıp çocuklarını imam hatipe yollamayan da biziz. Çocuk yaşta evlendirilen çocukların aslında evlendirilmediğini din alet edilerek tecavüze uğradığını söyleyen ve onları korumaya çalışan da biziz, hayvanlara tecavüz edenlerin insana tecavüz cezasıyla yargılanmasını sağlamaya çalışan da. Sokakta zor durumda bulduğumuz bir hayvan için canımızı paramızı harcarken köpek giren eve melek girmez diyenlerle savaşan da biziz. Bakalım dindarlarımız neler sormuş.

    * Sevdiğime kavuşmak için dua ediyorum, o da kendi sevdiğine kavuşmak için dua ediyor. Kimin duası kabul olur?
    * Eşimin dayısı bana helal midir?
    * Çocukken ben bir kardeşimin yanlışlıkla üstüne oturmuş öldürmüşüm. Günah mı?
    * Cinsiyet değiştireni hangi hoca yıkar?
    * Dokunmadan boşalmak günah mıdır? 





    Arkadaş nasıl bir dünya ki bu adam ya da kadın neyse bir akrabasına hallenebiliyor ya da akraba ona halleniyor ve bunun din açısından meşruluğunu sorgulayabiliyorlar? Ya da hadi sen çocuktun bilincin yoktu da ailende de mi bilinç yoktu kardeşim kardeşinin üstüne oturup öldürdüğünde bir yasal-psikolojik destek aramadılar, sen de geldin program köşelerinde soruyorsun? Orucum diye cinsel ilişkiye girmeyip karına karşında çıplak dur mu diyorsun veya porno mu seyrediyorsun arkadaşım?

    Hele bir başka soru var ki belli çok darda kalmış bir hanım soran. Herhangi bir sebeple olabilir ama ablamız şunu soruyor: Bir kadının eşine kendi cinsel ihtiyacını kendin karşıla demesi günah mıdır? Vee 600 bin liralık Nihat ağbimiz cevaplıyor: Evlilik kurumu bu tür şeyler için var. Kadın da erkek de öbürünün isteğine hayır dememeli, zira o ucu tehlikeye götürür, bu Allahın yarattığı gereksinim....

    Başım ağrıyorlara elveda yani. Lan bi bırakın, karım benle sevişmedi diye döverek karısını öldüren erkeklerin hepsi dışarda bu ülkede. Hakim empati kuruyor zaar ki ceza vermiyor.

    Offf sinirim zıpladı yine yazarken. Ben de gidecem Nihat ağbimin programına. Valla ciddiyim. Ama ben şunları soracağım:

    * 27 kişinin tecavüz ettiği 13 yaşındaki zihinsel engelli çocuk için ses çıkarmadı rızası vardır diyen hakim cennetten ne bekler?
    * Tecavüzden suçlu olup mahkemeye kravat takıp da geldiği için iyi halden tutuksuz yargılanma kararı verilen adam daha kaç kişiye tecavüz ederse iyi hali kaldırılacaktır?
    * İnşallah maşallah diyerek bu milletin a*mına koyacağız diyen ve koymaya devam eden iş adamı allah katında yargılanacak mıdır?
    * Müslümanlık adıyla kafa kesen, insan öldüren IŞİD örgütüne unsur diyerek onları kollamak dinen caiz midir?
    * Yolsuzluk, rüşvet, devleti soymak, cukkalananları sıfırlamak günah mıdır?
    * Ben yaradılanı yaradandan dolayı severim deyip mezhep, ırk, siyasi düşünce ayrımı yapmak caiz midir?
    * Affedersiniz rum, biliyorsunuz bunlar alevi söylemlerinden sonra meydanlarda ben hepinizin cumhurbaşkanı olmaya adayım demek günah değil midir?

    Ya saymakla bitiremem. Hocam söyleyin; milyonlarca insanın gözüne baka baka yalan söyleyip, ölülerin emrini verdiğini kabul edip, öldürttüğü çocukların annelerini meydanlarda yuhalatıp, güzel ve iyi olan her şeyi yok edip sadece rant ve para sağlayan unsurları yüceltip anlatıp...

    Off bitmez bu cümle. Söyleyin hocam çok dardayım. Tüm bunları yapıp da gece başını yastığa koyduğunda iç huzuruyla uyuyabilen bir ademoğlu var mıdır? Yok varsa ve uyuyabiliyorsa O' na cennet nasıl vaat edilir?

    Hadi iyi sahurlar hepinize. Akşam Taksim meydanındaki iftar sofrasından zabıtalarca kovalanan Suriyeli çocukları bi araştırın Googleda. Sonra Allah kabul etsin orucunuzu.

    3 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Meraklı says:

      Sis o manyak manyak programları izleme canım kardeşim, okumak bile sinirimi zıplattı yeminle. Boşa dememişler herkes hak ettiği biçimde yönetilir diye, bu millete her şey müstahak, ben onu iyice anladım artık :((

    2. Senin de bildiğin gibi en azından Ramazan ayında, kendi çapımda ve kendi irademle dinin gereklerini yerine getirmeye çalışan ve peygambere öte dünyaya inanan ( galiba şimdilerde mütedeyyin kelimesi revaçta ) biri olarak sana katılıyor, her kelimenin altını çiziyorum. Şunu da ilave etmek istiyorum. Senin beni ilgilendirmez dediğin, Nihat Hatipoğlu özelinde bahsetmek istediğim kameraya 2 gözyaşı dökerek, bununla sağladığı popülariteyle 2 de kitap yazarak sahip olduğu mal varlığı bu günlerde hayli günün konusu. Nerede kaldı "bir lokma bir hırka" hikayeleri. Ben iki diziyle boğazda villa alan zibidiye sanatçı, bu safsatalarla milyarlar kazanan birine de Müslüman diyemem.

    3. Unknown says:

      Gerçekten sinirlerim zıpladı "evlilik kurumu bunun için var" ne demek?? yasal seks mi yani evlilik? hepsini geçtim karşılıklı isteklere cevap vermek nedir? kocan diye evet demelisin yani alkış! Bende geçen gün bana cinler musallat oldu kocamın yanında uyurken tecavüz ediyorlar diyen kadının videosuna denk geldim ve cevap uyanıkken değilse sorun yok, nas felak oku azalır diyor, kadında sağol hocam deyip kapatıyor.. Hani bir psikoloğa git demek yok, manyak mısın kızım öyle şey mi olur demek yok.. ve bunlardan medet uman insanlar.. Şaşırmamak elde değil..

    Siz de Yorum yapın