Çok Boktan Bir Yıldı, Yaratılmasını Sağladığınız İçin Teşekkürler

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Hani facebookda paylaşıp duruyorsunuz ya, hah aslında 2014 böyle bir yıldı. 2013 de olanları, ölenleri, vahşeti-şiddeti, adaletsizliği yazmıyorum bile. Özet olarak geçelim. Elden geldiğince kronolojik yazmaya çalıştım ve mutlaka unuttuklarım da vardır.

    2013:

    Gezi Parkı Direnişi Sırasında Hayatını Kaybedenler
    (1) Mehmet Ayvalıtaş, 20, İstanbul, 2 Haziran 2013, Gezi Parkı’na destek için otoyol kapatıldığı sırada üzerine süren aracın çarpması sonucu öldü.
    (2) Abdullah Cömert, 22, Antakya, 3 Haziran 2013, eylem sırasında başına aldığı darbe sonucu öldü.
    (3) Mustafa Sarı, 27, Adana, 5 Haziran 2o13, polis komiseriydi, eyleme müdahale ederken tedbir alınmamış bir alt geçit inşaatından geçerken düşerek hayatını kaybetti.
    (4) İrfan Tuna, 47, Ankara, 6 Haziran 2013, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Gezi direnişine karşı polisin kullandığı aşırı miktardaki biber gazından etkilendiği düşünülüyor.
    (5) Selim Önder, 88, İstanbul/İzmir. Taksim civarından geçerken yoğun gaza maruz kaldıktan sonra İzmir’e döndü, birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Yakınları gazın kalp yetmezliğini tetiklediğini düşünüyor.
    (6) Ethem Sarısülük, 26, Ankara, 12 Haziran 2013. 1 Haziran’da eylem sırasında polis tarafından başından vurularak ağır yaralandı. 12 Haziran’da beyin ölümü gerçekleşti.
    (7) Zeynep Eryaşar, 50, İstanbul, 15 Haziran 2013. Avcılar’da yapılan protesto gösterisi sırasında polisin aşırı miktarda gözyaşartıcı gaz kullanmasının ardından kalp krizi geçirdi.
    (8) Medeni Yıldırım, 18, Lice, 28 Haziran 2013. Kayacık Köyü’ndeki karakolun yenilenip kalekol yapılmasını protesto eden insanların üstüne askerler tarafından açılan ateşle öldürüldü.
    (9) Ali İsmail Korkmaz, 19, Eskişehir, 10 Temmuz 2013. Gösterilerin ilk günlerinde sivil giyimli saldırganlar tarafından feci şekilde dövüldü, başına aldığı darbenin etkisiyle beyin kanaması geçirirken Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar tarafından önce polise ifade vermeye gönderildi. 20 saat geciken müdahalenin ardından 1 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti.
    (10) Ahmet Atakan, 22, Antakya. Ankara’da ODTÜ ve Tuzluçayır’daki protestolara destek vermek için Antakya, Armutlu’da yapılan eylemde polis tarafından kafasından gaz fişeğiyle vurulup, çatıdan düşerek öldü.
    (11) Serdar Kadakal, 37, İstanbul. Yaşadığı ve çalıştığı Kadıköy’de emniyet güçleri tarafından yoğun ve yaygın şekilde bibergazı kullanımının ardından kalp krizi geçirerek öldü.
    (12) Berkin Elvan, 15, İstanbul. 15-16 haziran gecesi, Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için çıktı, polisin gaz fişeğiyle başından vuruldu. 269 gün komada kaldı, 15. yaşına komada girdi.

    Çapulcular, kemirgenler, o kışla yapılacak, 17-25 Aralık yolsuzluk değil darbedir darbe, dönemin başbakanı bile dediler, bu milletin a..na koyacağız, anlamadım babacım, meydanlarda yuhalatılan bir çocuğun annesi ve daha bir çok şey.

    2014:


    Yılbaşını da kutladınız, engelleyemedik kutlamanızı, alın size zamlar diyerek yeni yıla bismillah dedik.

    Van' ın Gürpınar ilçesinde rahatsızlanan üç yaşındaki Muharrem'in ailesi sağlık görevlilerinin gelmesini saatlerce bekledi. Gecenin sonunda babası Muharrem'in cansız bedenini çuvala koyup sırtında taşıdı.

    Halk bankası müdürü tahliye edildi.

    Türksat 4A uydusu fırlatılırken yapılan törende ODTÜlü öğrencilerin protestosuna BB bunlar mı yetiştirdiğiniz öğrenciler dedi. Ama ODTÜ dünya çapındaki iyi üniversiteler arasında 3cü sıraya yerleşti.

    Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık günü yapıldığı iddia edilen telefon görüşmelerinin ses kaydı internet sitelerinde yayıldı. Başbakan "Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yapılan alçakça bir saldırıdır" dedi. 

    Twitter kapatıldı.

    Cemaat-AKP savaşı sürecinde dersanelerin kapatılma kararı çıktı.

    Ergenekon' da ilk tahliye İlker Başbuğ ile geldi.

    Malezya havayolları uçağı kayboldu, halâ bulunamadı.

    BERKİN ELVAN öldü, cenaze törenine katılan milyonlarca kişi en ufak bir taşkınlık göstermedikleri halde cenazenin bitimi beklenerek acımasızca gazlandı.

    Yenikapı miting alanında BB ilk mitingi düzenledi ve Taksim miting alanı olmaktan çıkartıldı.

    Youtube kapatıldı.  

    Türkiye'nin Suriye planını masaya yatırdığı gizli siyasi görüşmenin ses kayıtları internete sızdı. Mit elemanı gerekirse kendi toprağımıza 3-5 füze atmaktan bahsediyordu. İçişleri Bakanlığı : "Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır." dedi.

    Üniversitelerin mezuniyet törenlerine yine orantısız zeka damgasını vurdu pankartlarla. 

    Genel seçimler yapıldı, oylar çalındı, hile yapıldı, ama balkon konuşması yapıldı.

    Ankara Melih Gökçek' i çok sevdiğinden olsa gerek yine onu seçti.

    Gabriel Garcia Marquez öldü.

    Kars' ta 9 yaşındaki Mert Aydın pedofili kurbanı oldı, ölüsü bulundu.

    Evinden kaybolan Pamir bebek için 30 saati aşkın süren vatandaşın da katıldığı arama çalışması sonucu ölüsü bulundu. Sonradan savcı annesi hakkında ( babası değil) ihmalle ölüme sebebiyet vermekten dava açtı.

    Soma' da açıklanan 301 işci,rivayete göre çok daha fazla işçi madende öldü. Bakan 2 gündür aynı gömleği giyiyorum dedi. BB basın toplantısında bakınız 1800lerde diyerek maden kazalarına örnek verdi. Müsteşarı mı ne yakınını kaybedeni tekmeledi, BB "israil dölü" diyerek başka bir vatandaşı tokatladı. Kurtarılan işçi ambulansı kirletmemek için ayakkabılarını çıkartmak istedi.

    Okmeydanında cemevine cenaze için gelmiş olan Uğur Kurt polis ateşiyle öldü, aynı gece Burak isimli bir genç daha farklı görüştekilerin ateşiyle öldü. BB meydanlarda Burak için konuşurken Uğur' un adını bile anmadı.

    BB,CB seçildi, yeni Türkiye lafı ilk defa kullanıldı. Başkanlık sistemi tartışmaları alevlendi, Davutoğlu BB atandı. CB teslim töreninde görevli atlar azıcık sorun çıkardı. Atlar sevmiyor arkadaşı.

    Süleyman Seba' yı kaybettik.

    Mutlu valimiz Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı.

    Karaman Ermenek' te 18 işçi madende boğuldu. Madenlerdeki şartların iyileştirilmesi için meclise yollanan torba yasada yaşam odasına hayır diyen AKP milletvekilleri yüzsüzlükle yine ortaya çıktı. Oğlunu kaybeden ayakkabısı delik babaya plastik ayakkabı hediye edildi.
    Annenin "oğlum yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleri yürek parçaladı.

    12 Eylül darbecileri yargılandı, Evren ve Şahinkaya müebbet hapis cezası aldı.

    Katil Ahmet Şahbaz 7 yıl 9 ay 10 gün ceza aldı. (ama daha erken salınacak.)

    Adana' da MİT' e ait olduğu açıklanan tırlar durduruldu. Savcılık ile MİT arasında bir krize neden olan tırlarda silah ve mühimmat olduğu iddia edildi, fakat tırlarda arama yaptırılmadı.

    Türkiye' nin Musul başkonsolosluğu' nu IŞİD militanları kuşattı ve 49 başkonsolosluk çalışanı rehin alındı. Baskın hakkında yayın yasağı getirildi. Seçim öncesi "kurtarılan" rehineler hakkında BB "rehinelere karşılık ışid militanları takas edildi" iddiasına 'velev ki bir takas yapıldı, ben vatandaşlarımın kurtarılmasına bakarım" diye cevap verdi.

    Bonzai yaygınlaştı, bir dolu insan öldü, uyuşturucu ilk okullara girdi.

    Mezuniyet töreninde gezi olaylarına değinen Işıtan Önder' in okul birinciliği elinden alındı.

    TUİK aralık ayı verilerine göre genç işsizlerin sayısı, son 4 aylık dönemde yüzde 3,4 arttı.(ağustos verilerine göre genç işsiz sayısı 2 milyon 944 bin kişi. 4 ayda 350 bin kişi eklendi.)

    Kadının hamileyken sokağa çıkması, kürtajı, doğum yöntemi, iş gücüne katılımı, giyim kuşamı gibi konular yine erkekler tarafından tartışıldı ve karara bağlandı.

    Torunlar inşaat'a ait binada 32. kattan düşen asansör nedeniyle 10 işçi öldü. İşin fıtratında olduğu gerekçesiyle inşaat cezasız ve tedbirsiz devam ediyor.

    Yırca köyünde yapılması planlanan termik santral inşaatına Danıştayın yürütme durdurma kararı vermesinden önceki gece jandarma seyrederken özel güvenlikler ağaçlarını bekleyen köylülere saldırdı ve 6000 zeytin ağacını kesti, intikam gibi yani.

    AKPli Üsküdar belediye başkanı biz 2 yılda 6 milyon ağaç diktik dedi. Böylece BBnın 3.5 milyon açıklamasını bir anda ikiye katladı. Sorun bir kaç tropik orman oluşturmaya yetecek sayıda olan bu ağaçları hiç kimse henüz görmedi.

    Makul şüphe diye bir kavram hayatımıza girdi.Makul şüphe ile insanların tutuklanmasının, mal varlıklarına el konmasının yolu meşrulaştırıldı.

    Polisin yetkileri güya vatandaşın özgürlüğünü korumak adına arttırıldı.

    Şevket Demirkaya şehir tiyatroları genel müdürlüğüne atandı. (gerçek mesleği: güreş hakemliği)

    TUBİTAK' ın müdür yardımcılığına hayvanat bahçesi müdürü atandı.

    Üçüncü köprü inşaatı bu milletin a..koyacaz diyen iş adamının şirketi tarafından başlatıldı, kuzey ormanları yok edildi, boğazda yüzen domuzlar için domuz domuzluğunu yapmış dendi.

    Bölgede hali hazırda 26 cami olmasına karşın, AKP' li Üsküdar belediyesi "halkın istekleri" doğrultusunda yeni bir cami yapmak için, anadolu yakasının nadir yeşil alanlarından biri olan Validebağ korusu'nu kesmeye kalktı. Geceler boyu halk ağaçlar kesilmesin diye nöbet tuttu. O sırada, CHP Yalova belediyesi, içinde asırlık çınarların da bulunduğu 180 ağacı bir çırpıda kesti.

    Polis yerleştirdi denen paralar faiziyle birlikte Rezaya iade edildi.

    Tapeler montajdı, sonra montaj olmadığı açıklandı. Sonuçta kafamız karıştı hepimiz başlarım tapesine diyecek kıvama geldik.

    Diyanet cuma hutbelerini siyasi gücün ihtiyacına göre yazmaya başladı.

    Atama bekleyen öğretmenlerin sayısı arttı, onlara atama bekleyen veterinerler, arkeologlar falan da katıldı. CB idi sanırım bir konuşmasında cemaatin KPSS sorularını çaldığını söyledi, ama o sırada devletin ne yaptığına hiç değinmedi.

    Bilim ve teknoloji bakanı Fikri Işık: "bunlar ufak tefek hırsızlıklar" diyerek yolsuzluğu meşrulaştırmak istedi.

    700 bin liralık saati kimin aldığı, kime hediye ettiği, parasını kimin ödediği çok karışık bir konu haline geldi.

    Seçim sırasında trafoya giren kediler ve paraleller her olayın sorumlusu ilan edilir hale geldi.

    "Olmazsa bir füze atar, savaş çıkartırız" dendi.

    AKSARAY yapıldı, maliyet rakamları çok tartışıldı, her kafadan ayrı rakam açıklandı ( sonuçta bu gariban milletin yine kafası karıştı, başlarım sarayınıza dedi), 1000 TL lik altın varaklı bardaklar, 5000 dolarlık klozetler, aylık 700 bin liralık elektrik faturası tartışıldı. CB bu saray itibardır dedi.

    BB danışmanlarından Etyen Mahçupyan'ın, CNNTÜRKte katıldığı programda yolsuzluk iddialarının 'tamamen palavra olmadığını' söyledi.

    Reza Zarrab'ın İranlı kuryesi Muhammed Sadık da meclis yolsuzlukları araştırma komisyonu’na verdiği ifadesinde ankara’ya para taşıdığını doğruladı.

    Eski bakan Egemen Bağış TBMM yolsuzlukları soruşturma komisyonu'na verdiği ifadesinde, Zarrab'ın gönderdiği kutuları kabul ettiğini  kabul etti "hediyeleşmek türk geleneğinde var" dedi.

    Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar, BBın ‘istifa et’ baskısına karşı NTV’ de canlı yayına bağlandı ve “imarlık plan ve projelerinin yönlendirme görevini başbakan erdoğan’ın emriyle yaptım. bundan ötürüdür ki, milletvekilliğimden ve bakanlığımdan istifa ettiğimi ilan ediyorum. BB’ ın bu vatanı ve milleti rahatlatması için istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

    Zafer Çağlayan'ın 28 kez ve toplamda 52 milyon dolar, muammer güler'in 10 kez ve toplamda 10 milyon dolar, egemen bağış'ın ise 3 kez ve toplamda 1,5 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edildi.

    İçişleri bakanı Muammer Güler’ in oğlunun evinde 1,2 milyon tl ile 7 para kasası ve bir adet para sayma makinası kayda alındı.

    Maliye bakanı Mehmet Şimşek hükümetin dev bir özelleştirme hamlesine daha hazırlandığını açıkladı ve özelleştirilecek alanları açıkladı: elektrik üretim santralları, otoyol ve köprüler, bazı limanlar, erzurum kış olimpiyatları tesisleri, geliri halkbank’a aktarılmak üzere halk sigorta ile halk emeklilik, tpao’nun halka arzı, haydarpaşa garı, spor toto... 2014 yılının özelleştirme hedefi 7 milyar dolar olarak açıklanmıştı ama şimşek’in ifadesine göre, planlanan bu özelleştirmelerin tümünün gerçekleşmesi ile hedef hayli aşıldı. (1986-2014 yılları arasında yaklaşık 70 milyar dolar özelleştirme gerçekleşti; bunun 62 milyar doları, 2003-2014 yılları arasında yapıldı.)

    Eskiden TİB başkanı’nın iki dudağının arasında olan web sitelerinin erişime kapatılması mevzusunu başbakanın emrine amade kılacak olan internet yasası gündeme geldi.

    HSYK, Danıştay, Yargıtay atamaları yapıldı, görünürdeki hukuk sisteminin içine edildi, vatandaşa inşallah hala vicdanlı hakim ve savcılar kalmıştır diye dua etmek kaldı.

    Eğitim sistemi zrilyonuncu defa elden geçirildi, okuyan çocuklar bile ne okuduğunu anlamaz hale geldi.

    Ana sınıfına zorunlu din dersi kondu. Atatürkçülük ve Inkilapları ders kitaplarının güncel bir şekilde yeniden yazılması kararı alındı. Kuran ve Osmanlıca derslerinin liselerde zorunlu olması tartışıldı ama sözel lise ve imam hatiplerde zorunlu olmasına karar verildi. Eğitim şurasınıın eğitimi iyileştirmekten başka amacı olduğu kanıtlandı.

    Hakkında CB a hakaret davası açılmamış, protestolarda göz altına alınmamış kişilerin sayısı gittikçe azaldığı için devlet yılanın başını erken ezelim düşüncesiyle 16 yaşındaki bir çocuğu hukuksuz olarak hakaret suçuyla tutukladı, hapse attı, 2 gün orada tuttu.

    John Oliver aksarayı itin götüne soktu.


    Basına çok şey yapıldı, yandaşı yandaş olmayanı, paraleli cemaati hepsi birbirine karıştı.

    2 sene önce Türkçe diline laf etmek ırkçılıktır diyenler bugün Türkçe ile felsefe yapılamaz deyip Osmanlıcayı yüceltmeye çalıştı.

    Her gün yeni bir gündem değiştirme çabası yaşandı ama bu millet ( pardon milletin % 50 si ) artık bu işe şerbetlendi .

    Bilalin salaklığından olsa gerek onun gibi çocuklar yaratılmasından korkan kişi doğum kontrol yöntemine savaş açtı ama bunu katıldığı bir nikah töreninde dile getirdi. Aradaki çelişkiyi kendi görmediği gibi danışmanları da görmedi.

    Bülentcim ağlamaya, Abdullahcım hayret etmeye devam etti.


    Aklıma gelenler bu kadar. Nasıl, memnun musun bunların bir parçası olduğuna? Bence olmalısın, çünkü tüm bunların yaşanmasında sesini çıkarmayan, düşünmeyen, tepki vermeyen senin de katkın oldu!



    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Vladimir says:

      Korkunç bir yıldı/,Peki ya 2015? Hâlâ umut var mı?

    2. offf offff ....:( kendilerinden yana olmayanı bertaraf edeceğini açık açık söyledi hepimizi ya öldürecek, ya delirtecekler...bu arada Dicle'de karakol yapılmasın isterken geberen pkk lıya hiç üzülmedim.

    3. Gelen gideni aratır derler, Hep bundan korkarak bakıyorum 2015 yılına. Bu arada yıldan bahsettim, sakın başka gelen-giden anlaşılmasın...

    4. Meraklı says:

      Özgecanların katledildiği daha boktan bir yıla başladık galiba :(((((

    Siz de Yorum yapın