MİM

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    MİM geldi,yazalım,
    Konu kendimi tanıtmak.Ankara doğumlu 1983'den beri de İstanbul'luyum.Kolej eğitimi alıp.1983 de İTÜ Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ne kayda değer bir puanla girmiş ve fakülte tarihindeki altıncı dişi kişiyim.14 yaşındayken siyah beyaz TV döneminde seyredip ben Jean Jacques Cousteau gibi olacağım demişim.Bir dönem hayatımı o hayale göre planladım.Annem hep derdi,ayağın karadayken yaşayamıyorsun sen diye.Paraşüt,Dalgıç,Mağaracı,Dağcı...Aklınıza gelebilen her extreme sporda buldum kendimi.Sonra bir gün sağlık dedi ki 'yok sana izin vermiyorum'.Mühendislik eğitimimi hiç profesyonel olarak kullanmamış olsam da,bana kattığı düşünce şekline hep minnettar olmuşumdur.Baktım ki istediğim gibi yapamıyorum mesleğimi ,para kazanayım dedim.
    Turizm ( casino) sektöründe yaklaşık 10 yıllık bir kariyer yaptım.Sonra hayallerimin peşinden gittim.Şu anda eşiyle birlikte bu şehrin sayılı kayda değer alkollü içki firmalarından birinin sahibiyim.
    Peki,ben kimim?
    10 yaşına basmamış ama boyuma gelmiş bir erkek evladın annesiyim,ki yaşam kaynağım ,medar-ı iftiharım,göz bebeğim,çok zor ve geç gelen sevincim.
    Ayrıca,oğluna ''hayallerinin peşinden git,para kazanmak için yaptığın iş seni mutlu ediyorsa yap,ama sakın başkalarının hayallerine meze olma'' diye öğüt veren bir anneyim.
    Biraz Fransız biraz İtalyanım,en az Amerikalıyım.Geçmişe,geçmiş derken on bin yıllar öncesi geçmişe dair ciddi bir merak ve araştırma tutkum var.Latinceyi sökmüş bir kişiyim sırf bu merakla.
    İnsanları sevmez görünüp,sevdiği insanlara duvarlarını kaldırıp,onlardan darbe yerse yıkılan,ama serde kedilik olduğu için hep kuyruğu dik tutan biriyim.
    Sonuçta bu satırları okuyanlardan bir farkım yok.Yazmakla keyif alan,yazdıkça sevinç duyan birisiyim.

    Ve,bu mimi paslamam gerekenler beni affetsin.Paslamıyorum.
    Teşekkürler
    Kuzey ve Defter

    3 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Mimi yanıtladığın için teşekkür ederim ablacım. ''hayallerinin peşinden git,para kazanmak için yaptığın iş seni mutlu ediyorsa yap,ama sakın başkalarının hayallerine meze olma'' öğüdü mükemmel bir öğüt:)

    2. Adsız says:

      seviyorum yav seni:))

    3. Sis says:

      teşekkürler yorumlarınız için.
      @ Filiz sen de sevgiyle kal

      @H.Y.Ergün rica ederim ne demek:)

      @ Su,bil mukabele şekoşum:)

    Siz de Yorum yapın