Sizle de Sizsiz de Olmuyor

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Beni tanıyanlar bilir,özel günleri unutmak konusunda bir erkekten beter genlere sahibim.96 dan bu yana süren evliliğimde inşallah bu sene 2ci defa evlilik yıldönümümü unutmamayı başaracağım.Tabii bu sene unutmamamda en önemli etken evlilik yıldönümümüzün yarın olup Babalar Günü ile aynı güne denk gelmesi.Bu yazıyı da
    babalar günü için bir bahane olarak kullanıyorum zaten:))
    Bir yıldönümünde kapıya gelen çiçekçiyi sen yanlış adrese gelmişsindir diye kovalayıp son anda yanımdaki müşterimin "ya bi düşünün yaş günü falan mı acaba "diye uyandırmasıyla direkten dönmüştüm.Eşimin bir seneki yaş gününü ayın 14 ü değil de ayın 12 si diye hatırlayıp ayın 12 sinde "hehehe bak unutmadım " edasıyla
    adamcağızın karşısına sırıta sırıta çıkmış,sonra dişlerini sıkıp da "daha iki gün var " demesiyle yerin dibine girmiştim.Bu sene bir yayın evi cep telefon numaralarımızı karıştırdı da allahtan ,eşim yerine yanlışlıkla beni arayıp yaş günü için hangi kitabı seçeceğini sordular,ben yine yırttım.
    Neyse ben yine de yılmıyorum,her tür teknolojiden yararlanarak bir gün hiç bir özel günü unutmamayı başaracağım.

    Ee tabi katmerli kutlama olunca bugün hediye işine epey bir zaman ayrıldı.Bir şey değil toplam üç hediye alınması gerekti.Benim ve oğlumun babalar günü hediyeleri ve bir de benim evlilik yıldönümü hediyem.Zaten erkeklere hediye almak ( benim erkeğe diyeyim ,ne teknoloji tutkusu vardır ne belli bir tür spor ) zor bir şey bana göre,saatlerimiz alışveriş merkezinde geçti.İlk iki hediyede çok zorlanmadık.ama üçüncü hediye olarak ben ayakkabıya kafayı takınca kriz başladı.Bir kere eğer eşiniz sevgiliniz normal ölçülerin biraz üstündeyse ( ebat olarak 1.90 cm boy yaklaşık 100 kg.,ayaklar 45-46 numara,gömlek bedeni XXL) okuyunca kızacak ama ufak çaplı bir deve boyutunda diyelim,sakın ola giysi ayakkabı ceket almak gibi bir hevese kapılmayın.Gömlek mi alacaksınız,mağazadan içeri girince ilk sorunuz "XXL beden çalışıyormusunuz " olur.Genelde 10 mağazanın 8inde hayır cevabı alırsınız,geriye kalan iki taneden de ehh işte zevkinize göre bir şey bulursanız şanslısınız.hele ceket,takım elbise almak daha da beter.Niye anlamış değilim ama o omuz genişliğine uygun bedenler ancak çok büyük ve pahalı olan firmalarda mevcut.Diyelim bir takım elbise 1000 liraysa siz el mahkum 1500 liraya almak zorunda kalıyorsunuz,niye çünkü beden anca o pahalı markada var.
    Neyse bugün ayakkabı krizi yaşandı dediğim gibi.Girdiğim üçüncü mağazadan sonra ilk sorum şu olmaya başladı "modellerinizin hangilerinde 45-46 numaralar var acaba?"Çoğunda en son numara 44 zaten,ee olanlarda model beğenemiyorsun vs.Saat ilerlemiş,yorgunuz ,yanımda çocuk sıkılmış dolaşmaktan.En sonunda büyük bir kötülük yaptım.Çok beğendiğim bir modelin 44 numarasını yanında değiştirme kartı ile birlikte aldım.Benden bu kadar dedim valla.Arada bir yerde ya keşke yine unutsaymışım dediğim de oldu açıkçası.
    Neyse,boş lafı kısa keseyim bu sefer tam lüzumsuz bilgi oldu çünkü.
    Tüm babaların,baba olmaya hazırlanmış gün bekleyen kuzenlerin ( kusen kızın bu gece doğuverse de babalar günü hediyen olsa ne iyi olur ama yaw),en önemlisi baba olmak şam bababası veya iskele babası olmak değildir,insan olmayı bilmek ve insan olmanın inceliklerini evladına öğretmektir diyen tüm babaların günü kutlu olsun.

    7 Kişi Yorum Yapmış.

    1. geçtim kendi özel günlerimi, konu komşunukini bile hatırlayan (ne gerekse:) biri olarak size de eşinizle nice mutlu seneler diliyorum, sevgiyle...

    2. All says:

      Tüm babaların babalargünü kutlu olsun.. (babalar günü çok komik ya::D ''babalar'' aldınmı babayı yada aldınmı babaya neyse:D )

      Evlilik yıl dönümünüzü kutlarım ablacım eşin ve oğlunla nice senelere...

    3. Sis says:

      @ leylak dalı,
      ya o unutmamak nasıl bir nimetten yetenek valla,kıymetini bilin.Teşekkürler güzel dilekleriniz için.

      @ Hell,
      darısı başına şekerim,en kısa zamanda demesem de şööyle bi 8 seneye kadar hallet şu baba olma işini:DD

    4. bende özel günleri hiç hatırlamam.o nedenle tanıştığım arkadaşlarımın doğum günlerini falan bilmek hiç istemem.
      saygılarımla ellerinizden öperim.
      afacanveled.

    5. Sis says:

      en iyisini yapıyorsun afacan:))

    6. Yaklaşık 13-14 yıl o pahalı dediğiniz erkek giyim firmalarında Moda Tasarımcısı olarak çalışmış biri olarak hemen neden o markalarda büyük beden bulabileceğinizi basitçe açıklamaya çalışayım.:) Kumaş eni genelde 1.50cm.'dir. Ve bu endeki bir kumaşa kalıpları yerleştirdiğinizde en az fire vereceğiniz ölçüler bellidir. Battal boy dediğimiz bedenlerde fire yüksek çıkar ki ucuz takım elbise satmaya çalışan firmalar bu yüksek fireleri fiyata yansıtmak istemezler.:)
      Neyse, çok uzatmayayım ama yine de bir kere para verip iyi bir markadan ölçülerine göre takım elbise alınması bence çok daha sağlıklıdır. Ucuz etin yahnisi misali.;-)

      Gelelim asıl meseleye; özel günleri unutan bir kadının başımın üstünde yeri vardır valla.:))) Şöyle bir gurup erkek arasında, "Yine doğum günümü, evlilik yıldönümümüzü unuttu," diye hayıflanan bir erkek görmek beni ne kadar mutlu ederdi.:)

      Çok uzun mutlu beraberlikleriniz olsun...
      Sevgiler.

    7. Sis says:

      teşekkürler geveze kalem:))
      ve ben o dileğinizi fazlasıyla yerine getiriyorum.herhalde eşim bazen dert yanıyordur.

    Siz de Yorum yapın