Üç Kelimeden Bir Öykü Yaratalım- Nisan Ayı

    Yazan: d@phne Etiket: »
    Beğeniler


    Başka yazılar, başka işler derken bir ayın geçtiğini fark etmemişim. İşte bu ayın kelimeleri:
    ÇAMAŞIR, AŞAĞI,KOMŞU . Bu ayki kelimeleri kızım söyledi. Ne için istediğimi söylemedim, rastgele üç kelime istedim. haydi bakalım . Konuşturun yaratıcılığınızı:))

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Astığım 'çamaşır' 'aşağı'daki 'komşu'nun balkonuna düştü.

      Bitti, bu kadar. Ne kazandım? Adres bilgilerim gerekiyor mu?

      Etiketlerde çamaşır yerine 'iç çamaşırı' yazıyor. Buradan hareketle, kırmızı noktalı bir hikaye de yaratılabilir.

    2. d@phne says:

      amaç çeşitlilik sağlamak zaten kırmızılı adam. Herkes bu 3 kelimeden kendi öyküsünü çıkarabilir. "Ne çok insanız ve ne kadar farklıyız"ı görmek aslında istediğimiz. Kazananlar Mayıs ortalarında belli olur. :)))

    3. d@phne says:

      Çamaşır:
      “Eskiden çamaşır günü olurdu evlerde” diye düşündü yaşlı kadın. “Böyle 3 parça şey için çalıştıracak makinelerimiz yoktu. Her hafta bir gün kazanlar yakılır, evdeki kadınlar toplanır,hatta komşular bile gelirdi. Çaylar demlenir, türküler söylenir, neşe içinde o kadar çamaşırın ne zaman yıkandığını anlamazdık bile. Şimdiyse gelin hanım bir gömlek için bile makineyi çalıştırıveriyor. Oh ne ala memleket. Benim oğlum gece yarılarına kadar çalışsın , bu kadidi çıkmış, bir avuçluk kız hiç tasarrufu düşünmesin. Şimdi bir şey söylesem bir çamaşır yüzünden kavga çıkardı diye şikayet edecek beni. Ben 10 senedir sevemedim bu sarı gelini. Burnu büyük şey. Onun da beni sevmediğini biliyorum .Hep odamı karıştırıyor, eşyalarımı alıyor biliyorum. Kaldığım oda bile gözüne fazla görünüyor, farkındayım ben. Yemek desen ölmeyecek kadar bir şey veriyor. Fakat Selim benim tek oğlum. Bırakıp gitmem hiçbir yere. Beni zorla gezmeye götürmekten de bir vazgeçse çok mutlu olacağım. Yapacak bir sürü işim var. Bugün yeni kristalleri temizlemem gerek, bu beni yine alıp o sevimsiz arkadaşına götürmese bari. Nereye koydum ben bu kristalleri acaba.

      Aşağı:
      Aslında aşağı katta bir oda ayarlayabiliriz. Bu kat onun için giderek tehlikeli oluyor. Merdivenden düşecek diye korkuyorum. Bir de aşağıda olursa çamaşır odasına da daha yakın olur. Sürekli altına kaçırıyor ve her gün yatak takımlarını yenilemek gerekiyor. Son zamanlarda aklı da iyice kötüleşti. Her gittiği yerden bir şeyler toplayıp odasına saklıyor. Daha dün doktorun muayenehanesindeki küçük kristal bibloyu odasında buldum. Fark ettirmeden aldım. Geçen hafta kontrole gittiğimizde kaşla göz arasında çantasına atmış olmalı. Bana da kötü kötü bakıyor bu aralar. Kızdığının farkındayım, ben onu korumaya çalışırken istemeden de olsa annelik taslıyorum ,elimde değil. Ah anneciğim, bazen bana bir yabancıya bakar gibi bakıyorsun. Çok üzülüyorum. Selim abim öldükten sonra iyice kötüledin. Yarın tekrar doktora uğrayalım da son yapılan testlerin sonuçlarını öğrenelim bari.

      Komşu:
      Bu meslek bazen çok üzücü oluyor.Annemin eski komşusu Nezahat Teyze’yi hastalarım arasına kabul ettiğimde bu kadar üzüleceğimi hiç düşünmemiştim. Maalesef oldukça ilerlemiş bir Alzheimer vakası Nezahat teyze. 2 sene önce oğlunun ölümü hastalığı tetikledi ve hızla ilerledi. Başlangıçta beni ve kızını tanıyor, sadece Selim’in ölümünü yadsıyordu. Artık bizi de ayırt edemez oldu. Kendi dünyasına kapandı iyice. Beni Selim’e istedikleri zaman babam vermemişti, “benim kızım okuyacak” diye. Bazen hayat küçük oyunlar oynuyor hepimize. Öyle olmasaydı bugün geliniydim Nezahat teyzenin. Yakışıklı çocuktu Selim fakat benim gözüm Tıp fakültesinden başka bir şey görmüyordu. Kader. Okumasam, Selim’le evlensek nasıl olurdu her şey…

      Yazar:
      Alzheimer hastalığı bellek , dil ve mantıklı düşünme de dahil olmak üzere bütün zihinsel yetilerde ilerleyici bozulmaya , gündelik etkinlikleri yerine getirme yetisinde değişikliklerin eşlik ettiği bir hastalıktır. Hastalık genellikle 60 yaşından sonra ortaya çıkar . Hafif şiddette Alzheimer hastalığında yakın olaylarda daha belirgin olan orta şiddette bir bellek kaybı varken , ağır Alzheimer vakalarında ileri düzeyde bellek kaybı, yer-kişi ve zaman oriantasyonlarının tamamen bozulması ,yargılama ve problem çözme yetilerinin kaybolmasının sonucu olarak hasta bağımsız işlev göremez hale gelir.

      Hepinize sağlıklı, ama en çok akıl sağlıklı günler dilerim.

    4. benim aklıma sadece zuzum geldi olurmu:))

    Siz de Yorum yapın