Yok La Başlık...

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Traji komik lan bu ülkede yaşayanların hayatı. Bakın size son bir kaç günden bazı başlıklar vereceğim sadece. Önce bir gecedeki şehit sayımızla sarsıldık; sonra bunun hesabını sormaya başladık sözde vatan severlere bir gecede böyle kabarık şehit sayısı mı lazımdı diye. Bir anda herkesin 26 şehide ( ki bu sayı büyük olasılık 26 dan yüksek ) vatanseverliği kabardı. Ee abicim her güne bir şehit ya da iki şehit yazılan ya da güne beş tane düşen zamanlarda nerdeydin sen ?

    Sonra daha bunu hazmedememişken geldi sana Van 7.2. Bu anda da insanımız doğası itibariyle bir anda bir yardım yumağı olduk. Ama Van'dakiler hayatta kalabilsin çabamız içinde gözden kaçan bir şey vardı. Sene 1999 dan bu yana, gelmişiz 2011 e; nerede lan yapılan edilen ve alınan deprem vergileri..
    Ben şahsen yardım adına yapacağımı yaptım . Ve şimdi hesap sorma hakkım olduğuna inanıyorum. Ben 1999 yılında İstanbul' da depremi yaşayanlardan biriyim; Düzce depremine devlet kurumlarına inanmadığım için yardımı bire bir arkadaşın kamyonuyla götürüp dağıttıran biriyim. Sene 2011 oldu ben Van depremine yolladığım yardımı yine ne devlet ne kurumlar vasıtasıyla yaptım. Çalıştığım tedarikçi firmalarla ortak bir organizasyon yapıp başına da yardımın dağıtılmasını sağlayacağından emin olduğumuz adamları koyduk.
    Twitterdan friendfeedden izledim hep insanların bir yardım organizasyonu haline gelmesini.

    Off bu saatte lafı dolandıramayacağım. Zaten telefon trafiğinden kafam bi dünya.

    1- devlet hesap ver ben ve benim gibilerden aldığın toplamda 25 milyar dolar tutan deprem vergisini ne yaptın?
    2- Kızılay hesap ver sen ki deprem vergisinin aslan payını alan kurumdun ; ne yüzle çadırım yok dedin?
    3- sağolun para toplama kampanyası yapan medya mensupları; sizi 99 da da aynı şekilde seyrettik. kaçınız toplanan paranın izini sürdü?
    4 -Kızılay başkanıyım diyen şahsın acilen yok edilmesi lazım;ben gönüllü tetikçi olurum.


    Aradan bilmem kaç yıl geçecek ve biz yeni bir deprem yaşayıp şu anki şeyleri konuşuyor,yazıyor olacağız. Artık kimseye yardım yapmayacağım. Evime deprem çadırı,jeneratör,soba vs alacağım. Her koyunun bacağı kendine kardeşim.
    Bu arada vergi daireme de deprem vergisi sebebiyle dava açıyorum. Henüz tam şekillenmedi ama bir ufak olasılık var avukatların dediğine göre. Artıksomut hale gelince duyururum.

    Tabi yurdumun sıradan bir gününde absurd olaylar bu kadarla kalmadı. Evelki sabah 27 ekim günü olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbysi için olan 1600 biletten yaklaşık 1400 ü satıldı. Sonra öğle saatlerinde bi karar açıklandı. Bundan sonra ( play-off dahil) derby maçlarında deplasmana giden takım taraftarı stada alınmayacak. Play-off sistemine geçmişken bu kararı hadi aldın, bari biletleri satmadan alsaydın...

    Son süprizimse dün gece çevre yolunda dolaşan boğa. Akşam nihatı dinlerken duydum ve gerçek idi olay.

    Sanki sadist bir kurguda yaşıyor gibi hissediyorum kendimi. Umarım uyandığımda güzel bir şeye uyanırım.
    Sittredin beklediyeyi de yardım toplayan vakfı da. hepsi bir yerde çıkar uğruna yoldan çıkabiliyor. Can kurtaranlara bakın siz

    6 Kişi Yorum Yapmış.

    1. d@phne says:

      Ben sana güzel bir haber vereyim. dün Bursa'da eğitimdeydim. Ameliyatsız burun şekillendirme ve göz altı düzeltmeyi öğrendim geldim. Vatana ,millete hayırlı olsun.
      Şimdi bu yazdığımı ayıplayıp beni sığlıkla suçlayacak bir sürü vatan evladı çıkar eminim. Diğerlerine ne dersem diyeyim durum ortada. Hesap da sordurmuyorlar, zaten hesap vermek zorunda da hissetmiyor kimse. Artık hırsızlar tam "yavuz" olmuş. "Deniz feneri"ni çalan artık kılıf hazırlamaya gerek bile duymuyor. Öptüm seni tatlım. Bir ara gel artık.

    2. Bana göre (ki ben öyle yaptım) en doğrudan yerine ulaşacak yardım Akut' un hesabına nakdi olarak yapılanı. Hatta bu aylık standart bir miktara bağlanabilir. Talebe okutmak için yapılan gibi.
      Bu güvensizlik ortamında yaşamak ne acı. Hak veriyorum sana yerden göğe.

    3. Sis says:

      @ D@phne,

      "Hesap da sordurmuyorlar, zaten hesap vermek zorunda da hissetmiyor kimse".
      Aynen bu cümle doğru, yanılıp da hesap sormaya cüret eden olursa da "yol yaptık ya lan" deyip geçiyorlar işte.

      @Asucum,

      Bence de en doğru yardım şekillerinden biri senin tercihin .Ama hatırlarsan 99 senesi sonrası Akuta açılmadık dava kalmamıştı. Deniz fenerini, mercümeği hala sallayanlar onların üzerine her cepheden saldırmıştı. İyi ki temizler ve iyi ki bugün hala var olup Vanda 15 hayatı enkazdan çıkardılar.

    4. Akut'un telsiz ve yol vergisi ödemesi
      kadar anlamsız birşey olamaz.

      Dilerim bir an önce hatadan dönülür.

      Cumhuriyet Bayramı'mızı da kutlarım.

    5. Bir haberde ben vereyim canımıniçi,
      15 armut çalan çocuğa 4 yıl hapis!!!

    6. Sis says:

      @Mehmet Bey,

      Anlamsızlıklar silsilesinden bir ader sadece bu dediğiniz. teşekkürlerimle sizin de kutlu olsun.

      @ Nurcum,

      Eee bi laf vardır hamuduyla götürmek diye;15 armut çalarsın 4 yıl hapis olur, binanın çeliğinden çalarsın bir şey olmaz. Bizim ülkemiz burası, burda böyle!

    Siz de Yorum yapın