Buz ve Ateşin Şarkısı III - Kılıçların Fırtınası

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Orjinal Adı : A Storm of Swords
    Yazarı : George R R. Martin
    Çevirmen : Sibel Alaş
    Türü : Roman
    Yayın Evi : Epsilon Yayınları
    Sayfa Sayısı : 2 kitap 1232 sayfa
    Basım Tarihi : Mayıs 2012

    Daha önce serinin ilk iki kitabını Taht Oyunları ve Kralların Çarpışması nı yazmıştım. Bu da serinin üçüncü ayağı olan kitap. Bir önceki kitapta ortaya çıkan 5 kralın taht savaşı sırasında yavaş yavaş zayiatlar olmakta ve kral sayısı hızla düşmektedir. Stark ailesinin ise başına gelenlerin haddi hesabı yok bu kitapta. Kitabın sonunda Lady Stoneheart' a bir hoş geldin çakıyoruz. Bu kitapta beni en hayran bırakan karakter cüce Tyrion Lannister oldu. En sonunda tüm diyara kral o olursa şaşmayacağım hani, o derece. Abisi kral katili Jaime Lannister ise büyük bir ahlaki dönüşüm içine girmiş gibi gözüküyor, ilerleyen zamanlarda ciddi süprizler yaşatabilir okuyucuya. Tüm yedi krallığın en kurnaz ve en tehlikeli adamı olan Petry Baelish ise entrikalarında hadıma fark atar durumda. Sanırım ilerki zamanlarda ölecek ve arkasından üzülecek okuyucu da bulamıyacak. Daenerys Targaryen kızımız ise çok cesur kararlar alabilmesine rağmen bende henüz kraliçelik yapamıyacak izlenimi uyandırıyor, güçlü olmak adına en güvenmesi gereken kişileri sürgün etmesi çok zararına olacak bence. Bu ejderhalar da büyüsün artık diye kasıyor insan okurken ama sanırım bu serinin 5ci kitabında gerçekleşecek.

    Sonuç olarak kitap serisinin başlangıcında tahmin ettiğimiz ya da bildiğimizi sandığımız ne varsa yanlış olduğunu gösteren ve ilerki dönemlerde daha çok şaşıracağımızı belirten kitap. Düğümlerin çözülmeye başladığı, önemli bir çok sırrın ifşa olduğu ve kimseyi aslında tanımadığımızı veya herkesin değişebileceğini gösteren kısım. Valar dohaeris sevgili okuyucu :)

    Arka kapak yazısı:

    George R. R. Martin'in muhteşem serisi, Kılıçların Fırtınası ile modern fantastik edebiyatın istisnai başyapıtlarından biri konumuna geliyor, imgesel kurgunun büyük eserleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

    İktidar mücadelesindeki beş savaşçıdan birinin ölmüş, bir diğerinin gözden düşmüş olmasına rağmen savaş tüm şiddetiyle sürmektedir. Yedi Krallık'ın zor durumdaki hükümdarı Joffrey, Demir Taht'ta oturmaya devam etmektedir. En amansız düşmanı Stannis, takip ettiği büyücü kadının kurbanı olmuş ve bozguna uğramıştır. Nehirova'daki Genç Robb, Kuzey'e hükmetmekte; Daenerys yaşayan son ejderhalarla beraber kana bulanmış bir kıtayı katetmektedir. Rakipler son hesaplaşma için harekete geçerken büyük bir yabanıl ordusu, efsanevi Ötekiler'le birlikte medeniyetin merkezine doğru ilerlemektedir.

    Diyarda sükûnet, Yedi Krallık'ın kılıçların fırtınası ile sarsılmasıyla mümkündür...

    "Zengin bir hayal dünyasının ürünü… boyutuyla çağdaş fantastik edebiyatın ümit verici örneklerinden."
    Publishers Weekly

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Ailecek hastasıyız:) Hem kitaplarının, hem dizinin.

    2. Adsız says:

      Diğer iki kitabı daha çok sevdim. Bu kitabı ise zaman zaman sıkılarak okudum.

    3. Sis says:

      Sezer,
      hastasıyız dedeeeeeeeee demek geldi içimden :D

      Adsız,
      evet biraz daha durağandı bu kitap.

    4. son kitap kadı benim de ama okumayasım var , sona saklıyorum valla , elimdeki liste bitsin en son onu okuyacağım:)

    Siz de Yorum yapın