BSG VOL 9

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Hani meşhur geyikler vardır...
    *Kaçıcam buralardan aga, güneye bir köye yerleşeceğim.
    *Abi bu ülkenin çivisi çıktı.
    *Kim peki lan bu oy veren % 50, kime sorsam ben vermedim diyor.
    *Ne olacak bu gidişat.
    *Ahh ahh CHP parti olacak da.

    Amaan sayısı n+1 ( bilmeyenler googlelasın neymiş bu n+1 diye) olan geyikler bunlar... Peki kardeşim bu geyikleri sadece laf salatası diye yapıyoruz de mi? NİYE? Evet büyük harfle, yani internet jargonuna göre bağıra bağıra sordum ve soruyorum hattâ soracağım da. NİYE BU GEYİKLERİ YAPIYORUZ DA BİR ZAHMET ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMUYORUZ?
    Şimdi 19 Mayıs oldu ya, allahım sosyal medya denen şeyde bir bayrak bir marş paylaşımları, göz gözü görmüyor resmen. E abicim vatan 18 mayıs gece 12 de elden gitmeye başlamadı ki bu sene. Sağ olsunlar nerdeyse 1961 ihtilaline dayanıyor bunun kökü. Haa sen bu gece mi aydın yoksa duruma- diyemiyorsun tabii ki.
    Soruyorsun senin bayrağın asılı mı; cevap: aheh kem küm ascam şimdi unutmuşum da.. E peki ben ve ben gibilerin ne evinden ne iş yerinden hiç inmeyen o bayraklar var. Biz ermiş falan mıyız da yıllardır hiç indirmiyoruz o bayrakları?
    Soruyorsun: 
    -naaptın hacı indiniz mi meydanlara bugün?
    +ya çocuğun şeysi vardı da gidemedik de sonra hanım şeyin şeyini şey etti de...

    Sadece siyaset değil bunu gözlemlediğim alan. Hayvanseverlikte hele o kadar çok canımı yakıyor ki. Soruyorsun adama:
    -Eee kedi almışsın duydum, hangi barınaktan, kaç aylık vs vs..
    + Eee benim hanım sokak kedisi olmaz dedi soyu bozuk olurmuş sorun çıkarırmış o yüzden satın aldım.
    -Yuhh yani sen de satın aldıysan.. kaç para?
    +400 lira verdik ama garantiliymiş...
    Bir kaç hafta sonra ya o garantinin ne olduğunu evde ölen canlıyla anlarlar ya da hanım bu tüy döküyor der koyar kapı önüne. Ama iş lafa geldiğinde bunu anlatan kişi hayvanseverin önde gidenidir.

    Reyhanlı için kaç kişi oradan yüzlerce kilometre uzaktayken, rahatı yerindeyken kalkıp gazlanmayı göze aldı? Gerçi göze alanların başına gelen malum. Ama sen ben o ahmet ayşe çıkmazsa meydanlara; hepimiz haklı bir sebebimizle elimizi taşın altına sokmazsak kim kalacak o meydanlarda? Zamanında yaşandığı gibi idam sehpasına çıkartılabilecek bir kaç arkası güçsüz ve gözden çıkartılabilecek DENİZler mi?

     Egede bir köye göçsen ne olacak? Orada işler farklı mı olacak sanıyorsun? Aksine küçük belde, daha özerk daha cesur yöneticiler sayesinde daha kötüsünü yaşayacaksın. Gördük işte Reyhanlıda. Tüm iletişimi kesemeyeceklerini anladıkları anda yasak kondu. Sanıyor musunuz ki Anadoluda küçük bir yerleşim yerinde hiç olmaması gereken bir olay yaşanacak ama sizin de sapasağlam bir internet bağlantınız kalacak??? Yıllar önce 1990 civarları ablam ve eniştem Hakkari-Yüksekova' da görevlyken onlarla tek iletişim yolumuz askeri santral idi. En ufak bir operasyonda o santral ulaşılmaza düşerdi. Tamam o zamanlar belki güvenlik endişesiydi sebep, ama bugün konu aman istemediğimiz görüntü-haber sızmasın olayı.

    Gündem değiştirme adına alkol yasası bir anda basında yer alıyor. Köşe yazarı, haber yorumcusu, sosyal medya kullanıcısı herkes bir anda  dokunma lan içkime diye veryansın ediyor. E şuursuz kitle; zaten 3 aydır belli belediyeler henüz komisyona bile girmemiş bu yasa çerçevesince kaç tane alkol satan yeri kapattı ya da kapatılacak uyarısı verdi biliyor musun?

    AÇIK NET.nokta.com diyorum ki:

    Tek derdim oğlumun bu ülke dışında eğitimini garantiye almak. Kuzenlerimden, iş arkadaşlarımdan, müşterilerim dahil tanıdığım genç çevreden biliyorum ki onlar bu ülkede hele bu eğitim şekliyle bir bok yapamayacaklar , hatta yapma lüzumunu bile anlamayacak çoğu. Biz 1980 gençliği ilk apolitize edilmiş kuşaktık. Bizden sonra ise gittikçe sığlaştırma, değerlerini yok etme, suni odaklarla olmadı kuru veya yaş odaklarla beyin pasifize edip zararsız hale getirme politikası uygulandı. Aile olarak her ne kadar bu değerleri çocuklarımıza vermeye çalışsak da bu bir kaç kuşak daha işe yarayacaktır. Geçen bir haber vardı ilk ve orta öğretim okullarında tarih kitaplarının gözden geçirildiğine dair. İranda İslam devriminin 2ci yılında mı ne tüm tarih kitapları değiştirilip yeniden yazılmıştır. İnternet sansürünü de göz önüne alınca o ülkede 1990 doğumlu bir çocuk topraklarının binlerce yıllık geçmişini öğrenemeyeceği gibi ülkesinin geçmişini de ancak İslam devrimi sonrasında öğrenebiliyor.

    Ben oğlumun benim eylemlerim sonucu zarar görmemesini garantilediğim anda ( 1980 dönemini yaşayanlar bunu anlayacaktır ) ben meydandayım  ya da gerekiyorsa silah arkasındayım arkadaş. Bence zaman artık paramı kazanayım, kendi yağımla kavrulayım, aman bana dokanmasınlar zamanı değil.

    O yüzden bana sosyal medya sayfalarında adınızın başına TC koyup gelmeyin, elinizde TC pankartıyla meydanlara indiğinizde gelin. Alt tarafı bir kurgu TV dizisi olduğu halde yönetenlere battığı için bitirilen diziye arka çıkma adına Ankara sokaklarında izlerken gelin. Bir sokak hayvanını sadece instagram sayfalarında petsagram diye etiketlemediğiniz ve geçici de olsa yuvanızı açtığınız gün gelin. 

    YANİ BİR ŞEYLER YAPIN!!!!


    7 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Sıkça rastlanan bir facebook profili:
      İsmin başında mutlaka TC. Ekranda Türk Bayrağı. Altında bir not:Beğenmeyene yazıklar olsun. Bir tatil beldesinde objektife o an yudumlanmakta olan bira gösteriliyor. Sonra Yılmaz Özdil' den bir alıntı. Ardından bir hadis. Sonra mükellef bir akşam yemeği resmi.
      Ardınan bir Atatürk portresi. Hadi beğenen milyonlara katılın çağrısı.
      Sabah torun tombak bir kahvaltı masası görüntüsü. Masada kuş sütü eksik. Hoop ardından bir Mehmetçik resmi.Sıra hiç bozulmuyor Kuran-ı Kerim' den bir-kaç cümle alıntı. Yetmedi Che Guevara' dan bir söz.
      Lokumlu sulu bir kahve keyfi püfür püfür bir açık hava mekânında.
      İçler kendisine düşeni yapmanın verdiği rahatlıkla dolu.
      Bu mudur?

    2. Bir de "kraldan çok kralcılık" delirtiyor beni. En basiti milli bayramlarda astığımız bayrak konusu. Yahu aynı pencereden bakıyorum karşımdaki siteye, birkaç sene önce çok fazla bayrak asılırken, şimdi tek tük bayrak görülüyor. Hiçbir zaman asmamış olanı anlarım da birkaç sene önce her bayramda asıp, şimdi şimdi vazgeçeni anlayamıyorum. Karaktersizliğin dik alası.

    3. Sis says:

      Asucum,
      Onlara göre aynen budur. Klavye başı vatanseverliğini ben anlayamıyacağım hiç.

      Sezercim,
      Padişahın şak şakcıları işte. Egemen Bağış tayyibin obamayla birlikte şemsiye altında fotosunu twitterda yayınladı ya altına beraber yürüdük biz bu yağmurlarda mı ne yazdı bir de.

    4. Meraklı says:

      İçim zaten kararıktı hepten karardı, bu kadar mı kolaydı sil baştan her yapılanı silip padişahlığa dönmek? Ah Aziz Nesin ah, sen ne mübarek adammışsın, çok az bile demişsin çok az...

    5. Melange says:

      Siscim öylesine katiliyorum ki isyanina...
      Dedigin gibi, biz 80 gencligi, apolitize olmamis bir gencliktik. 80 den sonra, hizla cok sey degisti bu ülkede. Hersey planli,programli, hic sektirmeden. Iste bugün bu durumdayiz, Reyhanli'da patlama haberi, ardindan bir magazin haberi..aslinda haber de yok zaten, sansüre bile ihtiyac hissettirmeyen bir otosansür sistemiyle ici bosaltilmis haberciler ve haberciligin bize anlattiklari. Bunlari haber sanip bos bos dinleyen, nedir nedendir diye hic arastirma geregi duymayan milyonlar..eh onlarin facebook, sosyal medya sayfalari da ayni dogrultuda olacak haliyle. Ayni,kendilerine ögretildigi gibi, kendi otosansürlerini uygulayip gerektiginde bayraklarini indirecek, meydanlara cikmak yerine bilmemnerdeki kahvaltiya gitmeyi tercih edicek..
      Öylesine icim aciyor ki, uzun zamandir yazamiyordum, ne yazicak olsam, tüm bu yasananlarin yaninda öylesine anlamsiz geliyordu ki..

    6. Sis says:

      @melange,
      Değişmiyecek bizlerin ne kadar içi acısa da isyan etsek de. Koyun bir nesil bekliyor bu ülkenin geleceğini. Diktanın alasında yaşıyoruz haberleri olmuyor, gerçi olmasına bile gerek de kalmıyor.53 kişi ölüyor,bir grup genç wikileaks tadında devletin bundan haberi olduğunu ortaya belgesiyle koyuyor,sızmanın 12 saat sonrasında yine TVlerde halay çekiliyor yine bazı medyada lafı bile edilmiyor. bakanın biri açıkça dedi ya "ne yazık ki henüz medyanın tümü elimizde değil" diye. ya da Bülent arınç dedi ya kıyak vekil yasasıyla ilgili" bunu da unuturlar" diye. İnterneti de sansürledikleri an artık onlardan rahatı kalmayacak.

    7. Sis says:

      @meraklıcım,
      İçinin kararması o kadar doğal ki.Bu aralar sitede bi denk gelip sıkı geyik çevirelim biz,anca öyle dağılır kafalar az da olsa :D

    Siz de Yorum yapın