Şeytanın İncili-Patrick Graham

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Çeviren: Özge Akkaya
    Yayın Yılı: 2009
    Orjinal Adı: L’evangile Selon Satan
    Sayfa Sayısı :560
    ISBN:6055943745


    Tanıtım Yazısı:
    1348, Kara Veba ve Augustines de Bolzano mahzeni.
    Kara bir İncil eline geçtiğinde Yseult Ana, şeytana tapanların işaretlerini taşıyan ve kurbanlarını çarmıha geren zalim bir rahip tarafından cemaatinin katledilmesini önlemek için kendini bu elyazması ile birlikte canlı olarak duvara gömer.
    Tanrı Cehennemde. Şeytani ruhlara hükmediyor. Karanlıklarda gezen hayaletlere hükmediyor.
    Her şey yanlış. Ah Senyör Bize söylenen her şey yanlış
    2006, Maine-Hattiesburg
    FBI çalışanı Marie Parks geçirdiği bir kaza sonrasında olağanüstü yeteneklere sahip olmuştur ve uzmanlık alanı seri katilleri yakalamaktır. Doğaüstü yetenekleri sayesinde ormanın içindeki yanmış bir kilisenin harabeleri arasında dört kadının ve Rachel'ın cesetlerini çok kısa sürede bulur. Cesetler çarmıha gerilmiş ve işkence görmüştür. Katil de o sırada oradadır. Katil şeytana tapanların işaretlerini taşıyan bir rahiptir...

    GERİ GELİYOR. HEP GERİ GELİYOR. ÖLDÜĞÜNÜ SANIYORUZ AMA GERİ GELİYOR.

    Marie Parks karanlığın hakimleriyle karşı karşıya kalacak ve zamana karşı bir yarış başlayacaktır…
    Çünkü Ruh Hırsızları dünyanın hakimiyetini ele geçirmek üzeredir ve şeytan dünyada mevzi kazanmak istemektedir

    Ve bence...

    Eloi,Eloi,lema sabachthani? ( Baba.beni neden terk ettin?).(markos, 15:34 matta, 27:46).Heretik olmayan Hristiyan doktrinine göre ;İsa'nın hem beden almış bir insan hem de kutsal üçlünün ( Teslis) bir parçası olması ve çarmıhta Tanrı tarafından öldürülmemesi için insan olan kısmının ölmesi gerektiğini gösteren bu sözler yüz yıllardır çeşitli tartışmalara ve tezlere merkez noktası olmuştur.Bazı arkeolojik buluntularla da desteklenen İsa'nın bir biyolojik babası olduğunun temel savı olduğu gibi;son ölüm anında kendisine yapılmış olan işkencenin dehşetine kapılıp Tanrı'ya bu sözlerle küstüğü ve inançsızlığa yenildiği iddiasının da temel savıdır.İşte bu kitabın konusunu bu 2ci tez oluşturmaktadır.
    İsanın çarmıhta bu sözlerle öldükten sonra Tanrıyı inkar ettiği ve bunu yaparken de Janus adında şeytanın oğluna dönüştüğünü iddia eden çok eski bir incilin çevresinde dönüyor kitabımızın konusu.Vatikan bu incilden yüzyıllardır haberdar olup,incili koruması ve çözümlemesi için Münzeviler denen ve rahibelerin oluşturduğu bir grubu görevlendirmiştir.Arşivci Şövalyelerin korumak üzere aradığı bu münzevi rahibelerin, engizisyonun ve kara vebanın hüküm sürdüğü karanlık ortaçağ yıllarından günümüze kadar bu günah incilini saklayıp,onun peşinde olan ve şeytanı yeryüzüne geri getirmeye çalışan müritlerine karşı verdiği savaşa,yaşadığı bir ölüme yakın koma deneyinden güçlü psişik yeteneklerle geri dönen FBI ajanı Marie Parks ve Vatikan 'ın şeytan çıkarıcısı Peder Carzo da ekleniyor.Müritlerin günümüzdeki etkinliği ise Papayı katlettikten sonra mevcut Papa adayı kardinalleri öldürmek ve yeni Papa olarak kendilerinden birini Vatikana getirmek.
    Öncelikle kitabın Türkçeye çevirisinde yer yer anlam kayıpları bulduğumu belirtmek isterim.Ama bu kadar çok dini simge ve dinsel terimlerle dolu bir kitapta dinbilim okumamış bir çevirmenin hakkıyla bir çeviri yapmasını beklemek zaten zor olurdu.
    İkinci olarak da bu kadar zengin dinsel entrikaların yaratıldığı bir geçmişe sahip olan Hristiyanlıktan ,nedense tüm yazarlar sadece ve sadece Papa ve Vatikan yönetiminin ele geçirilmesi gibi, en iyisi zaten Dan Brown tarafından yazılmış bir beylik konu çıkartabiliyorlar ,ki bu da bende kitapla ilgili ikinci bir hayal kırıklığı.Halbuki dinin tarihi mevcut gnostik belgelerle incelendiğinde,çok daha fazla kafa karıştırabilecek ve somut dayanakları olan yönler bulunabilmektedir.
    Okunması kayıp olmayan ama çok fazla bir getirisi de olmayan bir kitap diyebilirim.

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Adsız says:

      inatla okumaya çalıştım bu kitabı son 100 sayfası kaldı iki haftadır elime alamadım sıkıldım çünkü, evet senin de dediğin gibi çevirisi kötü, anlamadığım çok cümle vardı içinde, konudan da saptım çoğu kez.
      pek bilmeyenler için biraz fazla dinsel tarih içeriyor kitap, dan brown'ın kitapları daha kolay okunuyor en azından neyin ne olduğunu bilmesen de anlıyorsun.
      açıkçası zorlandım bu kitabı okurken. ama bitireceğim çünkü yarım kitap bırakmayı sevmiyorum.

    2. Adsız says:

      bence yazarın anlatmak istedikleri tarihi biraz açıyor. dan brown kara duman kardinallerinden bahsetmiyor ama ona yakın konulardan bahsediyor ikiside hırıstiyanlıkla ilgili önemli mesajlar veriyor ve özellikle dan brown isa nın çarmıha gerilmediğini ''kayıp sembol'' vurguladığını duydun ama patrıck graham da güzel bir kitan yazmış unutmayalım ki kuzuların sessizliği ve şeytan kitaplarının yazarıdır.

    3. Unknown says:

      kitabı daha yeni okudum.güzeldi.kurgudu da harika idi.ancak bazı konular vardı ki aynı sayfayı hatta aynı bölümü defalarca okumak zorunda kaldım.anladım mı? hayır. ne olur yardım edin bana kitabın sonu geldi hala kimin kazandığını anlamadım?kafam allak bullak oldu.yeni papaya söylenen bi söz vardı:herşey daha yeni başlıyor.. ve en son bölümde fbi ajanı nın duyduğu ses (sizi selamlıyorum marie ) iyi mi idi kötü mü?

    4. Sis says:

      o son söz kötüydü duygu.iyilikle kötülük arasındaki savaşın yani simgeselleyip adlandırırsak eğer Janus ve Jasusun savaşı sonsuza kadar sürecek ve durmadan tekrarlanacak bir oyundur.
      kitabın bu kadar kötü anlaşılır durumda olması ise çevirmenin yetersizliğinden kaynaklı bence.

    Siz de Yorum yapın