Bir Rüya-Polyushka Polye

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler











    Bir insan aynı rüyayı 15 yaşından 45 yaşına kadar görebilir mi?Ben görüyorum valla.Bu akşam Tv karşısına dizi seyredeyim diye oturup,her zamanki gibi,hatta oğlumun söylediği gibi "Anne sen dizi seyredeceksen uyursun" düsturuna uygun olarak yine kanapede içim geçti .Ve yine aynı rüyayı gördüm.Bu rüya müzikli yalnız,dalga geçmiyorum 15 yaşımdan bu yana bu rüya müzikli.İlk görmeye başladığımda müzik nedir bilmiyordum.Sonra ilk plak ( evet bildiğiniz plak,hani siyah kocaman bir daire ) tutkum başladığında aldığım bir albümde dinledim.Kızıl Ordu Korosu seslendiriyordu.Bir rus anonim halk türküsü imiş.
    Rüyada ben koskoca bir kar platosundayım.Uzaktan bir orman gözüküyor.Nasılsa bir anda o ormanın kıyısına gidip,platoya bakmaya başlıyorum.Bir şeyler beni çok tedirgin ediyor.Hatta korkuyorum.Derinden duyduğum sesler müzikteki kreşendoya bağlı olarak yükseliyor,ama bunlar nal sesi.Karda nal sesi nasıl olur demeyin,rüya bu.Platonun ufkundan doğru bana gittikçe yaklaşan atlılar görüyorum.Sayıları çok fazla.Onlar yaklaştıkça korkum artıyor.Müzik yükseldikçe atlılar bana yaklaşıyor,onlar yaklaştıkça benim korkum artıyor,ellerim buz gibi,nefesim bir buhar havada soğuktan,ama bedenim üşümüyor.
    Kesinlikle emin olduğum şey,o atlılar bana yaklaştığı anda öleceğim ben.Ve tek yapabildiğim ağaçların arasına saklanmak.Ve gittikçe yaklaşıyorlar.Kalpaklarını görüyorum süvarilerin.Kılıçları sallanıyor bellerinde.O kadar çoklar ki,belki yüzlerce.Saymama imkan yok.Atların karda geride hiç iz bırakmaması dikkatimi çekiyor,ve nedense bu korkumu daha da arttırıyor.
    Devama tıklayınca göreceğiniz videoda yaklaşık 1.25 sayacı sıralarında ( dalga geçmiyorum bu müzik aynen çalıyor benim rüyamda ) atlılar saklandığım ormanın sınırına gelmiş oluyor.
    Sadece bir tanesi atından inip ormana,hemen arkasında saklandığım ağaç hattına yaklaşıyor.Ve sadece bakıyor,Ben biliyorum ki O biliyor benim o ağaçların arkasında olduğumu.Ve korkum kalbimi soğuktan daha fazla dondurmaya başlıyor.

    Sonrası mı?
    Rüya o anda bembeyaz kesiliyor.Sanki büyük bir ışık patlaması gibi bir şey görüyorum.Sonrasında müzik bitene kadar hep sürüyor,çünki müziği duyuyorum,ama diğer algılarım sıfırlanmış durumda.Nasıl bir insan evladıyım ki aynı rüyayı saniyesinde senaryo değişmeden 30 senedir görüyorum anlamadım.Ama rüya sırasında yaşadığım korku yanında bir de o rüyada olmanın verdiği mutluluk hissi var ki...
    Doktor lütfen deli değilsin de:

    9 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Abdullah says:

      :) Kusura bakma gülmekten kendimi alamadım.

      "...Nasıl bir insan evladıyım ki.." cümlen ilginçti doğrusu :)

      Şimdi bu kurgu mu yoksa gerçek mi?
      Yoksa gerçek içinde aslında bir kurgu mu?

      İnsanın bilinci vardır, bu doğru. Birde bilincinin altında birşeylerin olduğu söylenir ya.. Yoksa oralarda biryerlerde sıkışmış fasülse taneleri, sinus oidal partiküller mi mevcut?

      Bir insan evladı nasıl aynı rüyayı 30 yıldır senaryosu hiç değişmeden görebilir ki? Bunu düşündüm.
      Bir sonuca varamadım. Plağı bilmeden Plak görülebilir mi?
      Plağı görmeden 30 yıl aynı plak görülebilir mi? Buna biz Plak takılmış mı diyeceğiz.

      Bu işte bir iş var! Bir kurgu var.
      Bir bilincin altı var. Bir de üstü var. Bilincin alt-üst edilmesi var.
      Altüst edilmiş bişeylerin olduğu muhakkak. Ama ne var, bilmiyorum.

      Mevzuyla alakalı bir sürü varyasyonlar deneyebilirim ama gerek yok.

      İzahattan anladığıma göre zamanında (bunun kaç yaşına tekabul ettiğini siz daha iyi bilirsiniz) birşekilde bahse konu Rus halk türküsü kulağa çalınmış. (video olayına yorum getiremiyorum)
      Yalnız, birşekilde kulağa çalınan bu eserin, daha önceden birşekilde dinlediğinden haberi yok. Bu hususta zihninde bir bilgi var ama şifreli. Şifreli olduğu için beyin bu soruya olumsuz cevap veriyor.
      Bu halk türküsü kulağa bir şekilde aşina olduğundan, ilk gördüğü rüyadan itibaren bu zihni meşgul etmiş. Belirli zaman aralıklarıyla aynı senaryo kafada tekrar tekrar canlandırıldığından, artık rüyanın tekrarları görünmeye başlanmış! Yani senaryo beyinde öyle işlenmiş ki beyin bunu bilincin hem altına hemde üstüne neredeyse silinmeyecek şekilde işlemiş. İş öyle bir boyuta varmış ki aynı rüyayı görüyorken bile neredeyse bilinci açık birşekilde, rüya içinde "aynı rüyayı görmenin verdiği mutluluk hissi" ni iliklerine kadar hissetmeye başlamış !

      İşte bu rüya ile kurgunun gri alanıdır. belki bir yanılsamadır.
      Görünen bir rüyadır, doğru. Ama doğru bir rüyamıdır yoksa bir kurgu rüyası mıdır orası karışık.

      Nasıl karışık olmasın ki?
      Bir insan 30 sene aynı rüyayı görür mü?

      Bunu bana söyleyen kişiye "rüya görüyorsun" derim :)

      Neyse rüyaları hayra yormak diyeceğim ama bu söz buraya pek uymayacak :)

      Son söz : yorum yok ! :)

      Abdullah.

    2. Sis says:

      Bu ne yazıkki gerçek ya Abdullah.İlk başlarda şuna inandım.Seyrettiğim bir filmden aklımda yer etmiş bir sahne olduğuna.Ama ben televizyonla 12 yaşındayken tanışmış bir insanım.Rüyanın başlaması da 15 yaş civarı.O kısacık arada zaten sadece TRT 1 vardı ve tv de siyah beyazdı (rüya renkli!)
      Aslında tesbitin doğru.Beyinde bir kırıntı bu şifrelenmiş,bir yerlerden vakti zamanında beyine yerleşmiş.Ben onu temcit pilavı şeklinde yine yeniden görüp duruyorum.
      Daha gündüz uyuklama sırasında yine gördüm.Dönem dönem sıklaşır ,bazen bir kaç ay hiç görmem ( bu da ruh halimle ilgili sanırım).En ilginci de gördüğüm rüyaları hatırlamayıp bir bunu hatırlıyor olmam.
      Doktor deli değilsin de lütfen:DD

    3. Abdullah says:

      Bence bu rüya otesi bir durum.

      Rüya olayı aşılmış olay başka biyerlere varılmış...

      Hakikaten doktorluk bir durum varmış gibime geliyor :)

      şaka tabi.

      Herşeyin hayırlısı.

      (Bu arada şuanki gördüğünüz rüyanın renkli olması bişeyi değiştirmez bence. Örneğin renk körü olup renkli bir rüya görseydiniz bu bişeyleri değiştiridi ve önemli bir durum olarak kabul edilebilirdi.)

    4. Çok uçucam ama ben böyle şeylere inanırım.
      Önceki hayatınızda yaşadığınız bir durum bence.
      Ölüm dışında herhangi bir korkunuzu temsil ediyor olamaz diye düşünüyorum. Yoksa 15 yaşından beri aynı şeyden korkuyor olamazsınız. İnsan sürekli tek bir şeyden korkar o da ölüm. Hepimizin en "id" korkusudur bu. Korkmuyorum desek de içten içe tek gerçek korkumuz. Ve sanırım siz daha önceki hayatta bu şekilde ölmüşsünüz ve sizin için ölümü bu hayatta da bu durum temsil ediyor.
      Deli olduğunuz için değil ama ölüm korkunuzu hafifletmek için bir psikoloğa gitmeniz işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Bir de önceki hayatınızla hesaplaşmanızı sağlayan insanlar var diye duymuştum ama o biraz kocakarı işine kaçıyor.

    5. Rüyaların şüphesiz kendisine has inanılmaz gizemleri var. Bu rüyanızda ve bu kadar uzun zamandır görmenizde de bir sır vardır mutlaka ;)) (hatta bir öykü konusu olmaya o kadar müsaitki, beni kışkırttığını söylemem lazım ;) En iyisi hayra yoralım hayatınızda güzelliklere vesile olsun;)

    6. sufi says:

      Sevgili Syhyphos;
      Ünlü bir filmden unutulmayacak sahnelerden görüntüler gibi bir rüya. İnsan aynı rüyayı defalarca görüyorsa şuuraltı engramlarının yüze çıkışı gibi de algılanabilir bu.Belki bundan önceki yaşantılarından biridir o gördüğün görüntüler.Hiç Ruslara ilgi duydun mu bilmiyorum ama -diyanetik-yapılsaydı sana sanıyorum bu engramının nedenleri çıkardı ortaya.
      Sevgilerimle.

    7. Sis says:

      Geçmiş yaşantılar konusuna pek inannamayan biriyim ben .Aldığım mühendislik eğitimi sonucu ben de bilimin bana gösterdiği gerçeklere kafasını deve kuşu gibi sokmuş biriyim ne yazıkki.Dönem dönem çok sık gördüğümde rahatsız edici olabiliyor.Gecede üç beş defa o korkuyu yaşamak insanın dengesini bozabiliyor.Rüya tatile çıktığı dönemlerde ise unutuyorum.
      Ama haklısınız,belki psikologluk veya bilimin açıklayamadığı şeyleri araştıran kişilerin yardımını alabileceğim bir konu bu.
      Teşekür ederim fikirleriniz için.

    8. Ya ben kesinlikle korkutma amaçlı yazmamıştım. Fobilerin nereden kaynaklandığına dair böyle bir şey duymuştum. Belki o tarz bir şey olabilir diye fikir olarak söyledim. Önceki hayattan bir durum olmasa da bu kadar yıldır görebildiğinize göre bir korkuyu temsil ettiğini düşünüyorum. E insan hem 15, hem 25, hem 35'inde yaşı ilerledikçe bir sürü şey öğrenmesine ve korkularından kurtulmasına rağmen tek bir korkusundan doğal olarak kurtulamaz diye ölümle bağdaştırdım.
      Yoksa sakın ben saçmaladım diye siz moralinizi bozmayın :)

    9. Sis says:

      yine aynı rüya yine aynı müzik.yine aynı korku.bir fark vardı.karda bir kızıllık vardı.ama çok uzaktaydı.gidemedim yanına.gitseydim atlılar beni görecekti.
      offf yaa

    Siz de Yorum yapın