Canlılar İhtiyaç Duydukları Sevgiyi Alırlar

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Ben adam olmam, bir zamanlar iki adetle başlayıp dişi-erkek olmalarından ötürü sekiz kediyle devam eden bir dönemim olmuştu hayatımda. Aha aynı noktaya gelmiyorumdur umarım.

    Hani havalar çok soğuk ve yağışlıyda ya geçen günlerde İstanbulda. İşte o yağışın ilk gününde zaten bir kaç haftadır tükkanın çevresinde dolanan ama pek de sevmemeye çalıştığım bir kedicik yaptı yapacağını. Daha önce aman alışmasın diye yemek vereceğim zaman tee ilerdeki parka götürürdüm yemek koyduğum tabağını. Yaptığı tüm şaklabanlıklara sevimliliklere bakmamaya çalıştım. Ama işte o yağmurlu günde bu zavallı üşümüş,titremiş ve ıslanmışken dükkanın giriş kapısı önünde ayaklarıma yatıp sarıldı ve bende akan sular durdu. Gözüm aydın bir kedim daha oldu.

    Bir kere daha bir yaşında bile olmayan bir erkek kedi bu serseri. Çok da iyi huylu, oynarken ısırıyor bazen ama eğer can acıtırsa ve elimin kasıldığını fark ederse hemen duruyor ( Dumannnn gel oku bunları dallama kedim gel oku ). Hiç tırnak çıkarmadı henüz, o patiler hep kadife gibi. Sıcağı çok seviyor, yaptığım yatağı ( bir karton koli içinde hazretin minderi ) içerdeki radyatörlerden birinin dibinde ve uyumadığı zamanlar yalanıyor. Sanki ilk içeri aldığımda dediğim " ya bu da azcık kirli ve pireli, hava düzelsinde bi veterinerde yıkatalım " dediğimi anlamış gibi. Uyumadığı zamanlarda o kuyruk dimdik şekilde etrafı ve girip devirebileceği yüzlerce şişe olan rafları keşfetmek yerine içerdeki insanların peşinde dolanıyor. Ki umarım bu rafları hiç keşfe çıkıp da şişe falan kırmaz yoksa onu tükkanda tutma şansım olmayacak.

    Şimdilik gece kapanış sonrası tek başına içerde bırakmaya cesaret edemiyorum, sabah geldiğimizde her yeri kırılmış içki şişeleriyle bulmayalım diye. Yan apartman girişinde ayrı bir yuva yapıldı; suya, esen rüzgara vs korunaklı ve tabii ki apartman sakinlerinin çoğunun onayıyla; oraya bırakıyorum. Zaten gün içinde de arada çıkıyor dolaşıp geliyor.

    İsim arıyoruz kendilerine. D@phneden tiger ve mercan önerileri geldi. Ama bu uykuculukla bundan tiger falan olmaz. Ve Asumancım, evet sence de o bir boulevardier mi?

    Buyrun yeni evladımın resimleri. En alttaki de denyo Dumanın resmi ki olur da kıskanır falan. Haa bu arada Duman yüzünden eve getirmeme imkan yok.




    10 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Sis cim o çok sevimli muhtaç bir yavru kedi.Gelip ayaklarına yatacak kadar mazlum anlattığın kadarıyla.
      Ve insanların arasına karışmak istiyor.Boulevardier evsiz yalnız ama özgür bir tip.Asla bu kedicik gibi mayışmaz. Bağımsız olmayı sever.Dertleri zevk edinir.Gaston daki babayı düşün.Ne sitem etti ne de sarıldı kızına.Gece gece pişman ettim sorduğuna ama n'apiym çok önemsiyorum o karakteri. (İnsan hayvan ) ve çok güçlü buluyor çok da seviyorum.Biraz da özeniyorum galiba o serseri ruhlara.Takmaz tavırlara. Çabucak bi takıntımı da söyliym. Umarım türkçe bi isim koyarsın.:)
      Muck...

    2. Sis says:

      benim aklımda isim olarak "şans" var aslında, ama biraz daha zaman geçsin istiyorum. ben hiç bir beslediğim hayvana ( duman hariç onun adını oğlum koydu, bana kalsa adı küflü olacaktı) karakterini görmeden isim koymadım. Bugsy mesela Bugsy Malone göndermesiydi. Puff adlı kedim ise adını lucifer olarak planlarken mırr mırr yerine purff purff diye mırlamasıyla puff olmuştu.

      Bu da özgür tiplerden. Mesela akşam bizim oradaki sokak partisine kadar benle geldi, ama sonra baktı ki ben daha takılacağım sıkıldı parka yürüdü. Bir ara tükkana döndüğümde geldi yemek yedi çıktı dediler. gece dönmemiş bir daha.

      Tamam o bir gaston demiyorum ama kendine özgü olduğuna inanmayı istiyorum.
      her ne ise, bir hayvan daha soğuk sebebiyle ölümden kurtuldu, ben buna bakarım. Haa hava ısınınca giderse de kendi keyfidir, zaten o zamana kadar sokakta yaşayabilecek güce ulaşır.

      Umarım gitmez...

    3. Özgür takılıyorsa tamam. Aslında kediler genelde özgür tipler.
      Çok iyi bir şey yapmışsın. Ben böyle durumlarda Allah senden razı olsun diyorum hep.Ve evet yaa gitmesin.Yaza kadar fena bağlanacaksın eminim.

    4. su says:

      yaşasınnn! bir kedi kurtuldu buda kardır gözüyle bakıyorum ben deniz yıldızı misali.....(ya bu a harfine şapka konmama durumu çok sinir he)

      -çok tatlı bi herifmiş bu keyfine diyecek yok ve çok tatlı
      -şişeleri devireceğini pek sanmıyorum.bilirsin kediler en tehlikeli yerlerde bile rahatça dolaşabilir ( her kediyi duman sanmaktan vazgeç :D )
      -acaba bir veterinere götürülsemi diyorum nolur nolmaz..en azından sokakta yaşıyor en gerekli aşısı yapılır
      - ve son olarak dumanın resme bakınca iç sesi şunu diyor bence:"ülen kedioolukedi ah bi eve gelsende görsen olacakları! kalk nan şerefsiz o minderden!"

    5. Sis says:

      Asucum evet evet gitmesin noolur. Bu bebek kucağıma aldığımda meme aranıyor yaw. kazak, yelek ne bulursa emmeye çalışıyor salak şey :))

    6. Sis says:

      şekom;
      ders bir bakın nasıl şapkalı "a" harfi yazılır:D
      â
      hatta bi daha yapalım â eheheheu:D

      şimdi de sırrıını anlatayım.önce shift+3 rakamına basıyorsun sonra da şapkalı olmasını istediğin harfe.
      şekom hatırlarmısın oda oyunu blogunu açmadan hani o siteden kimselerle görüşmediğim sırada aylarca kod çalıştım demiştim sana.ahanda bu o zamandan kalan bilgi.HTML kodlarla başlayıp ardından ASCII kodlara en sonunda da hidden sitemize yarayan Assembly kodlamaya kadar getirdi o dönem beni.

      Bu arada üst yorumda yazdığım üzre bu bebek meme emme derdinde. bugün süt-su karıştırdım verdim,dumana versem tabağı yere çalar ama bu şeker yaladı yuttu. veterinere gidecek hele şu yılbaşını bi atlatayım da.

      Dumanun iç ses bu kadar kibar bi şeyler demiyodur bence. her gece eve geldiğimde üstümü başımı koklamasını bi görsen :)

    7. Sis says:

      sen o kadar kod öğren ama hala dumanın değil dumanun yaz cık cık cık.kınadım kendimi:P

    8. su says:

      deniyorummm....

      Â Â :))) niye büyük harf oldu bu?amann neyse öörendik sonunda yeter!

      valla bu kedi sana özel yollandı bence.yüce rappim dedi ki;ya bu kadın kedisinden bir şefkat görmedi dur ben onu sevindireyim :))

      ismini şanslı koy diycem ama asıl şanslı senmisin nedir?

    9. d@phne says:

      Sayenizdede yeni bir şey öğrendim Sis'cim ve Su'cum. Ben de deneyerek İspanyolcada kullanılan işaretleri buldum. Örnek veriyorum. el niño gibi. alt-gr Ü sonra da istenen harfe basıyorsun.

      Hepinize sevgi dolu bir 2012 diliyorum

    10. Meraklı says:

      Pek şekermiş pisicik, mübarek kadınsın Sis, epey hayır dua alıyosun bak sana diyim :)

    Siz de Yorum yapın