2013 Yaz Dönemi Dizi Planlarım

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler

    Bir kış ve bahar sezonu bitişiyle izlediğim diziler teker teker sezon finali yapmaya başladılar. Yeni sezonlarıyla dönüş yapacaklar olduğu kadar yeni başlayacak diziler de var bu yaz radarımda. Bakalım hangi tarihte neler seyredeceğim bu yaz konulu bir mini rehber sizi bekler, buyrun...

    3 HAZİRAN PAZARTESİ TEENWOLF 3. SEZON 

    Çok süper bir şey olmasa bile kurt adamlar vampirler dizi dünyasını bu kadar doldurmuşken gençlik dizisi de olup katlanılan bir dizi bu. Başroldeki çocuk pek sevimli, oğlumla birlikte izliyoruz.
     6 HAZİRAN GRACELAND 

    Yeni başlayan bir dizi. CIA, DEA, FBI gibi kuruluşların bazı gizli çalışan ajanları bir görev gereği California' da bir kumsal evinde birlikte kalmaktadır. Biraz komedi, biraz polisiye soslu eğlencelik bir dizi gibi gözüküyor.


    9 HAZİRAN FALLİNG SKIES 3. SEZON

    Dünyanın böceğe benzeyen bazı uzaylılar tarafından istila edilmesi ve insanların bu istilaya karşı bir tür gerilla savaşı verdikleri dizi devam ediyor. Başroldeki abimiz 10 sezon ER oynama başarısı göstermiş eğlenceli bir tip. Bekliyoruz efem. Yapımcısının Spielberg olması beğenilmesinde etken.
     16 HAZİRAN TRUE BLOOD 6. SEZON 

     Vampir, cadı, büyücü, periler, kurt adamlar; kısacası aklınıza gelebilecek en uçuk kaçık senaryolu dizilerden biri. Amerikanın güney eyaletlerinde geçen, seyredecek bir şey bulamadığım bir dönemde başlayıp niyeyse kendimi seyre devam zorunluluğunda hissettiğim bir dizi. Olmasa da olur yani.  
    23 HAZİRAN CROSSING LINES 

    International Criminal Court adlı bir örgüt için çalışan ve global teröristleri yakalayan özel bir birimi anlatan suç dizisi. Her ülkeden özel yetenekli polislerin ajanların bir araya getirildiği global bir örgüt bu. Yapımcı, yönetmen, senaryo ekipleri ve baş rollere bakınca çok umut verici bir dizi gibi gözüküyor. Evet her tür cinayet, polisiye, suç yeri inceleme, özel ekipler birimler ilgi alanımda noolmuş? Bunu da izleyeceğiz bakalım.
    24 HAZİRAN UNDER THE DOME 

     Stephen King' in aynı adlı kitabından uyarlanmış bir gizem- bilim kurgu. Amerikada küçük bir kasaba bir gün kubbe şekilli bir güç alanı tarafından kaplanır ve dış dünyayla tüm iletişim kesilir. İçerdekilerin dışarıya, dışardakilerin içeriye ulaşma çabaları, içeride bu durumdan avantaj sağlamaya çalışan entrikacılar ve en önemlisi bu nedir, nasıl yapıldı, neden yapıldı sorularına cevap aramaca. King abimizin hastası olduğumuz için tabii ki bu da izlenecek. 13 bölümlük planlanmış.
     30 HAZİRAN DEXTER 8. SEZON

    Ailemizin seri katili Dexter son ve final sezonuyla karşımızda. Çıtayı hiç düşürmeden 8 sezon oynamak boru diil arkadaşlar. Dexter hayatımızdan çıkınca boşluk hissedeceğimiz kesin. Bilmeyenler için içindeki öldürme dürtüsünü sadece suçlu olup kanunun elinden kaçmayı başaran katilleri öldürerek gideren bir adli tıp görevlisinin hayatı. Aşık mı olmadı, baba mı olmadı, kovaladığı seri katil karısını mı öldürmedi. Bir tür pişmiş tavuk durumu yaşasa da sana müstehak dedirtmeyen sevimli canavarımız Dexter, özledik...
     1 TEMMUZ SYBERIA 

     1908' de Sibirya Tunguskaya bir meteor düşmüştür. Bundan 100 yıldan daha uzun süre sonra orada çekilecek bir reality show için 16 kişi bölgeye gider. Bir şeyler ters gitmeye başlar, bölgede anomaliler ortaya çıkar vs vs. Kimse de yardıma gelmediği için bir başlarına hem bölgenin gizemini çözmeye hem de hayatta kalmaya çalışırlar.



    10 TEMMUZ THE BRIDGE

     Amerika-Meksika sınırının iki yanında da cinayet işleyen bir seri katili yakalamaya çalışan Meksikalı erkek ve Amerikalı kadın dedektifin hikayesi. Yess yine suç yine cinayet şekerim.
     16 TEMMUZ COVERT AFFAIRS 4. SEZON

    Alışılmışın dışında bir CIA ajanı tiplemesiyle sarışın kızımızın maceraları devam ediyor. Hoş ve de boş, eğlendiren, kafa yormayan dizilerime örnektir kendisi.
     28 TEMMUZ UNFORGETTABLE 2. SEZON

    Amerikalı fıstık dedektifimizin becerisi ( laneti de diyebiliriz ) gördüğü hiç bir şeyi unutmamasını sağlayan fotoğrafik bir hafızaya sahip olması. Unuttuğu tek şey yıllar önce çocukken öldürülen kız kardeşiyle ilgili anıları. Bu yeteneğini suç çözmekte kullanırken bir yandan da kayıp anılarını ve kardeşinin katilini arıyor.

    7 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Aptalca, Digitürkü salondaki televizyona taktırdığımdan hiçbirini
      seyredemiyorum. Sürekli oturduğum odadaki tv. ise 3-5 kanal alıyor. Onlar da malum kanallar. Salona git izle dersen, üşeniyorum :)

    2. Melange says:

      Hmm iyi oldu bu liste :) zira yakinda, fena sardigim game of thrones, da Vinci ve the Borgias sezon finali yapar, ben de aralarindan secerim :))

    3. Ooooo bunların hepsi benim kızımın dizileri,ben bu dizileri pek seyredemiyorum eş durumundan yani. eh kumanda başkasının elinde olunca ve kumandayı kullanan habere doymaz durumda olursa eh yaş itibariyle fazlada istek olmazsa bu türleri film olarak alıyorum ara sıra:)
      Teşekkürler Sis'cim uzun aradan sonra yeniden merhaba...

    4. Sis says:

      @Asucum,
      e sen de haklısın;kalk salona git, düzen kur yerleş falan filan :) şaka bu tabii de sanırım başka tv ye kolayca aktarılıyor o diji şeysi. Gerçi TMSF el koyduğuna göre artık ne hizmet kalitesi beklemeli bilemiyciim. Bir de ben TV de seyredemiyorum. Ne kadar dinlenmiş olsam, uykumu almış olsam o TV karşıısnda koltuğa geçince aynen 20 dk sonra uyumaya başlıyorum. İnternette var hepsi allahtan.

      @Melange,

      O yazdığın 3 dizi de favorim benim. 11 bölüm yapmıyorlar kardeşim onları, tadı damakta kalıyor resmen. İlgi çekici olanlar var listede.

      @Nurcum,

      Tekrar merhaba, özletme bence kendini bu kadar uzun. Ben de o kumanda olayından muzdarip olduğum gün her şeyi PC de seyredebileceğimi keşfettim. Epeyy bi yıl önceydi bu :)

    5. Ben de Dexter'ı bekliyorum. Fringe'i bitireceğim. Da Vinci's Demons ve Sherlock Holmes'a başlamayı düşünüyorum:)

    6. su says:

      şeko,bu yazın dizi haberlerini verdiğin için teşekkürler,aldım notlarımı..bu arada homeland ne durumda? 3. sezon olacakmı?
      sen daha öncede bu dizi olayının 1. sini yayınlamıştın dimi onun linkinide versene :))

    7. Sis says:

      @sezer,
      İyi seçimler de Sherlocku ön plana al bence en azından 3cü ve son sezonu başlamadan bitir öncekileri.

      @şekom,
      Homeland 3. sezon onayı aldı.
      Bu da önceki yazı.

      http://kitap-evi.blogspot.com/2012/06/dizi-manyagm-yokk-canmmm.html

    Siz de Yorum yapın