Hadise Eurovision

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler

    Tv seyretmeyen ve gazete magazin haberlerini falan okumayan biri olarak sanırım en geç ben öğrenmişimdir.Siz zaten biliyorsunuz ama söyleyeyim,Hadise denen bir kız varmış ve Eurovision yarışmasına Türkiye adına katılacakmış.
    Şimdi şarkıyla ilgili yorum yapmasam olmaz o yüzden yapacağım.Neden tüm dünyanın biz Türkleri göbek atar gerdan kırarken görmek istediği inancındayız bilmem,ama Sertap Erener'in şarkısından sonra bu da derece alırsa şaşırmayacağım açıkçası.Hadi o şarkıda çok iyi bir ses ,çok iyi bir düzenleme muhteşem vokaller falan vardı da derece aldı diyelim.Eee bunda var mı peki?Yok bence Neyse fazla lafa gerek yok.Buyrun seyredin efendim.

    2 Kişi Yorum Yapmış.

    1. ege says:

      öncelikle hadise ne kadar bizimdir ne kadar bizdendir tartışılır.avrupanın tanıdığı bir yüz,avrupai görünüm bize çok ta geçerliliği olmayan bir başarı getirecek belki.hadise ise bu işten aslna payını alacak:)
      doğu kültürünün üzerimizdeki etkisi tartışılmaz.yani oryantal ögeler ister istemez doğamızda var.bir yandan da batı kültürü etkisindeyiz ki-burada batıya olan özenti anlamını kullanmıyorum-zamanında o toprakların bir bölümüyle iç içe olduğumuzu ve orada doğup büyümüş,sonraları yaşadıkları zorluklar nedeniyle bu topraklara dönmüş insanlarımızı düşünüyorum.
      tam iki kültür ortasında olmanın verdiği avantaj ve dezavantajlarımızı ne kadar doğru ve yerli yerinde kullandığımız da çok önemli tabii-işte bunu başaramadığımız için her yapılan eğreti duruyor üzerimizde-batılı yaşantımız özentili,doğulu yaşantımız da klasik görünümde sunuluyor.
      söz eurovisiona gelince-artık komşuculuk oynanan sıradan bir yarışma gerçekte ki sertap erener başarısına kadar izlemeyi dahi unutmuştuk-sertap ın başarısını yakalar mı bilmem,sertap kadar iyi olmasını zaten beklemiyorum.ama ben de ilk kez bugün izledim-hadisenin katılmasına olan önyargıma rağmen-beğendim.bunda; artık eurovisiona katılan şarkılarda beste,duygu,ses yerine showun ön planda olmasının etkisi olduğunu itiraf etmeliyim.yani bugün geçerli olan eurovision kritelerine göre şarkı başarılı diye düşünüyorum...

    2. Adsız says:

      Hadise'nin Eurovision'a katılmasını değerlendirirken Eurovision'un ne olduğunu da gözardı etmemek gerek. Sonunda bu bir populer müzik yarışması. İstanbul Festivali veya ona benzer bir sanatsal etkinlik değil. Şu an populer olan da bu maalesef. Görüntüyse görüntü, sesse ses, eh müzik de bizi çağrıştırıyor. Bu kadarı çok bile bence Eurovisiona. Ayrıca Hadise izlediğimiz dans ve giysilerle bile orada yeterince "hadise" yaratır...

    Siz de Yorum yapın