Yeni Başlangıçlar

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Yeni başlangıçlar eski insanlarla yapılamıyor. Bu aralarda anladım bunu. Her ne kadar o eski insana yeni kimlikler, yeni şanslar, yeni sıfatlar atasak da; sanırım olmuyor.
    Biten bir şey gerçekten bitebiliyor mu acaba? Sanmıyorum, bitecek şeyin ne ve ne kadar köklü olduğuna bağlı olarak bitiremiyoruz. Bazen de tam zıttı; la tohumuna para mı saydım diyebileceğimiz insanlar hayatımızdan kanata kanata çıkıyor. Veya bir gün bir anda yüzünüze çarpılıyor, o aslında hade len dediğiniz insanın aslında ne olduğu.

    Benim yeni başlangıcım şöyle olacak. Yıllardır aklımda olan bir kaçış planı bu. Yetti dediğim anda uygulayacağım dedim hep. Girit' e kaçmak... Orada bir meyhaneye mutfak yamağı olarak girmek. Bildiğiniz komi ya da yamak yani. Ne kadar çok iş o kadar çok öğrenme. Yıllar önce Pera Palas oteli altında Karafaki adlı bir meyhane işleten bir dostum vardı. Yunan ve Ege mutfağının harbi halinin yapıldığı bir yerdi. Dostum hep bana derdi ki " sen bir gün kaçacaksın, ama selametin Egede olacak" . Kaç geliyor işte bu aralar bana çok fazla.

    Bir sabah bembeyaz bir kasabada uyanmak istiyorum. Penceremden bakınca denizi ve adaları görebileceğim. Hiç bir kaygım olmamasını istiyorum; akşama yapacağım yemek ve içeceğim şarap dışında. O sabah ben daha uyurken pikabımda Vivaldi-4 mevsim- Yaz çalarken yatağımın yanına taze yapılmış bir kupa kahveyle gelecek ela gözlü bir adam tarafından uyandırılmayı istiyorum. Hayat ve insanlar, yordunuz beni.

    Sana bu Öykü Atölyesi.

    Müzik de bana.

    lenka like a song .mp3
    Found at bee mp3 search engine

    9 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Hayatında bir evlat varken hiç kaygısız uyanabileceğin bir sabah olacağına gerçekten inanıyor musun Sis? Moralini bozmuş gibi olmayım ama:) Yine de düşlerinin gerçek olması için duacıyım:))

    2. Sis says:

      Hayal işte sevgili Leylak, yoksa ben de biliyorum yapıp kaçamayacağımı. Ama düşünmesi güzel bir hayal.

    3. Şu son paragrafın öznesini "ben" yapabilir miyim? İlkbahar (Vivaldi) farkıyla.
      Sanırım yaşam bizleri farklı varyasyonlarla da olsa aynı beyaz ve kaygısız kıyıların başına getirdi. Hayal etmek bile güzel.

    4. İçinde kaybolup gidilesi bir hayal ne güzel , dilerim en doğru zamanda gerçekleşsin.

    5. Damla T. says:

      Cok guzel yazmissin. Ozellikle baslangic cumlesi favorim oldu. Butun yaziyi iki kere ust uste okudum. Umarim gercek olur hayallerin, ne diyebilirim...

    6. Sis says:

      @ Asumancım,
      Kahve kokusunu da unutma ama. Vivaldinin her mevsimi farklı insana farklı şekilde hitab ediyor değil mi? Evet seninle farklı yollardan aynı kıyıya gelmişiz gerçekten.

      @ Yıldız Yağmurları,
      6 ay diyorum sadece, 6 ay kaçabilsem herhalde ruhumu yeniler dönerim.

      @ Damla,
      Teşekkürler,ilk cümle gerçekten dosdoğru bir cümle.

    7. evrim says:

      Hmmm...
      Bir Giritli kızı olarak diyecek çok şeyim var aslında ama sadece birini yazmak istedim;
      Kısada ulaşman dileğiyle.. ;)
      E.

    8. su says:

      "Penceremden bakınca denizi ve adaları görebileceğim.."kısmına içten katılıyorum.ama göreceğim deniz bildiin deniz olmalı yani :D
      ha bu arada hayallerimizi erteleye erteleye bi bakıcaz ki yolun sonuna gelmişiz be şekom...bişeyler yapmalı hemde hemen ama nasıl !

    9. Sis says:

      Ahahah bildiğin deniz olmalı haklısın :D

    Siz de Yorum yapın