Ted vol.2

    Yazan: su Etiket: »
    Beğeniler



    Nerde kalmıştım ben?En son aşure yapmaya karar verildi ve bende mecburen ecnebice bildiğim için asistanlık yapacaktım dimi ?Kaldığım noktadan, yani BURADAN hikayeye devam...

    Malzemeler alındı,teyze ve Ted mutfağa konuşlandı,teyzemin daha önce yaptığı plan üzerine kalorifer borusuna 3 kere tıktıklandı,ben mesajı alıp üst kata çıktım,kapı açıktı.Yavaşça kafayı içeri uzattım manzara şu:Teyzem sanki birazdan ameliyata girecekmişcesine öyle bir donanıma sahipki sormayın.Kafa da bone,önlük ceplerine eldivenler stoklanmış,ayakta galoşları....Mutfak tezgahına biraz önce alınan malzemeler asker gibi dizilmiş, evinden getirdiği kocaman bir tencere ocağa konmuş ve olaya başlanmış.
    Ted'im civanım beni görünce yüzündeki şok ifadesi yerini biraz rahatlamaya bıraktı sanki..( yoksa banamı öyle geldi)neyse,teyzem banada bir bone verecek oldu ama istemediğimi,saçlarımı topladığımı söyledim.Nasıl takarım ben onu? karizmam çizilir sonra :D....Herneyse aşureye başlandı,teyze direktifleri veriyor,biz yapıyoruz.
    -konserveleri açın!
    -süzün yıkayın!
    -süt nerde?
    -cevizleri az çekin,dişe gelsin..
    -kayısılar kurumuş az ıslatın!
    -tarçını şimdiden hazırlayın.
    -narlar ayıklansın!
    -nişasta nerde?
    aha! nişastamı ? üleynm nişasta neydi ingilizcede?listede yok diye alınmamışta..teyzemde de yokmuş!bende zaten olmaz...şimdi dedim içimden bunu ted'e anlatmaktansa direkt eline yazdım kağıdı hadi dedim git bunu hemen al gel,en önemli malzemeyi unutmuşuz..herneyse bir süre sonra aşuremiz tencerede oluşmaya başladı,mis gibi kokular sardı mutfağı...tabi bunların konacağı kaselerde Ted'de olmadığından kase tedarik edildi falan filan...
    Tüm bu ekşınlar esnasında Ted hiç sormadan bize şarap ikram etti.Ben anında olaya aktım ama teyzem teşekkür ederek ikramları geri çevirdi.Sonra bana dönerek ' bunların işi gücü içmek,ya içerler ya.......' gibi kafiyeli bir yorum yaptı,sonrada kınayan gözlerle benim kadehe baktı.Ben kadehi nereye koyacağımı şaşırarak 'aslında bende içmemde ayıp olmasın kem küm' diyerek olayı geçiştirmeye çalıştım.
    Sonunda teyzemin görevi bitti ve giderken dedi ki;biraz soğusun hemen kaselere boşaltın,üzerine tarçın ve nar serpiştirin akşama kadar kendine gelir !ohh..onun işi bitti de ben nasıl kurtulucam bu acaip olaydan ?
    .......
    Ted bir kadeh daha şarap dedi,ben yok anacım almiim dedim,teyzenin bana verdiği talimatların aynısını ben ona vererek izin istedim.Ted teşekkür etti ve akşama davetine benimde gelip gelmiyeceğimi sordu,kibarca gelemeyeceğimi söyledim, belki başka bir akşam dedi,belki dedim...


    hikayem giderek türk filmlerine dönüşebilir mi ne :)))))

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Sis says:

      yaaa ama ben 32 kısım tekmili birden okumak istiyorum :DD

    2. Sis' e katılıyorum. Belirsiz bir süreyi beklemek çok kötü.

    3. Sis says:

      Ahahah bir daha okudum da, senin Ted obsesiv teyzeden nasıl tırsmıştır yaw. Malum İtalyan kadınlar rahatlıkla bilinir. Rahatlık derken içelim yiyelim kasmayalım tarzı rahatlıkla.

      Bi de teyzenin kafiyeli cümlesindeki nokta nokta kısmını senden özel olarak alayım şekom sonradan :P

    4. Sis says:

      Aaaa ya ne oldu Ted hikayesi ama?
      Hadi yaz hadi yaz lüffeeennn ( bu son kelime oğluşumun küçük haliylen yalvarması ).

    Siz de Yorum yapın