İnternette Fikir Hırsızlığı ve Konunun Hak Hukuk Yanı

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Bu konuda ilk aklıma gelen soru şu:internette yayınlanan bir yazı veya fikir anında anonim hale mi gelir?İkinci soru ise:buna karşı kanuni hukuki yaptırım imkanımız var mıdır?Üçüncü soru ise:Fikir hırsızlığı yapan şahıslar kendilerini buna anonimleşti nasılsa bu fikir diyerek haklı mı görürler yoksa sadece kendileri üretemeyen yüzsüzlermidir?
    Aslında daha başka sorular da vardır ama bunlar ilk aklıma takılanlar.

    3 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Sis says:

      Kimsenin hoşuna gitmez ,emeğinin fikirlerinin sömürülmesi.Sırf bu sömürülme hissiyatı yüzünden terk ettiğim ortam ve platform çok olmuştur.Peki ;insan denen hayvanın açgözlülüğünü engellemek imkansız olduğuna göre kendi fikri haklarımızı nasıl koruyacağız.Fiziki yaşamda yeri olan telif hakkı kanunu neden sanal yaşamda bu kadar zor uygulanıyor ve uğraşmak gerekiyor?
      Aslında en pratik çözüm sanırım insan olmayan insanları sanal da olsa yakınımıza yaklaştırmamak.E iyi de kardeşim kavun değil ki bunlar koklayıp da anlayasın.Alınlarında da yazmıyor ben aslında iyi insan taklidi yapan hırsız uğursuz biriyim diye.
      İki çözüm var. ya çook ama çook uzun ve yavaş işleyen bir kanuni süreci sineye çekip hukuki olarak yapılacakları yapmak.Veya aman allahından bulsun deyip sineye çekmek.Fikir hırsızlığı yapanları kafamızda hallettiysek eğer öbür kısmına gelelim.
      İnternette üretilen her fikir ve yazı anonimleşir mi?
      Bence hayır.
      Ama buradada işte ülkemizde internet kanunlarının tam oturmamış olmasına gelip tosluyoruz.
      Şöyle bir özlü deyişle şimdilik kapatıyorum.Çalmayın arkadaşım,haa eğer çalıyorsanız gün gelip sizden çaldıklarında da yandım anam diye dellenip sağa sola saldırmayın,haketmişim diye düşünün

    2. hoca verir taklımı kendi yer salkımı,adama demezler mi be site sahibi madem öle neden çakma sözlük arakladın.Seni gidi gidi kim veriyo bu akılları bilmemki :)

    3. Sis says:

      puhahhaha ama bak saklım gizlim yok.göğsümü gere gere yazmışım çakma sözlük diye.gizli saklı iş yok canem bizde:DD

    Siz de Yorum yapın