Tıp Bayramı

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Benim hayatımda bir doktor var.Hem de öyle böyle olmayan çok iyi bir doktor O.Eğitiminin zorluklarının büyük kısmına,çalışma hayatının zorluklarının da büyük kısmına tanık oldum.En komik olan ise bir doktor olarak kendi özel hayatını yaşamasının zorluklarına hem tanık oldum hem o zorluklara katkıda bulundum,istemeden de olsa.Az mı telefonda hastalık tarif edip tedavi istedik;az mı tedavi isteyip sonra dediklerini yapmayıp "ama ben hala kötüyüm " diye sızlandık.
    İyi bir doktor olduğunun kanıtları mesleki hayatında çok fazla olsa da benim belirtmek istediğim bir kaç özelliği var.Bir kere kalender bir doktordur.Pinpir yapmaz yaptırmaz,kendi çocukları dahil ancak kan çıkarsa ve kendisi o kanı dikemeyip durduramayacaksa insanı hastaneye sevk eder.Hastasını çok iyi tanır,ve hastaya özel tedavi uygular,bakınız astım hastası oğlumun daha oğlan 7.5 aylıkken astım teşhisi konmasındaki yeri.İnsandan çok iyi anladığı için hastasını dinlemeyi;kendisini dinlemeyecek hastaya uygun dille konuyu anlatmayı;hastalık hastası olanı üçüncü cümlesinde ayırd etmeyi,daha aklıma gelmiyor ama zaman içinde tanık olduğum çok şeyi yapmayı iyi bilir.
    Bir de acaip çalışkan bu doktor.Emekliliği dolalı daha bir sene oldu olmadı seninki tekrar aktif mesleğe dönme çabaları içinde,özel işinin yanı sıra.
    Bir de esprilidir ki anlatamam.Klasik ,herhangi bir mecliste mesleğini öğrenenlerin o andaki sırtım da ağrıyordu gibi sorularına verdiği cevapları CMYLMZ ödünç alıp kullanabilir gösterilerinde.
    Eşiyle bulunduğu doğu görevinde telsiz kanalıyla yaralanan bir erin hayatını kurtarmış;görev yaptığı her yerde çok kadına ufuk açmış;bir işi yapacaksam en iyisini yapmalıyım mantığının canlı örneği;ve bitip tükenmeyen enerjisi ile;o doktor benim ablam.Akşam rakı içerken de gece sitede oyun oynarken de aklıma gelmedi,kusura bakma.Ama 14 Mart tıp bayramın kutlu olsun.
    Dip Not: Ama sadece sen gibi mesleğini özümsemiş ve adam gibi yapıp,sarhoş sürücülere eğitim verirken bile yarattığın gerçekleri yaratabilen doktorlara kutlu olsun,şarlatanlığa kaçanlara değil.

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. d@phne says:

      canımcım benim,çok teşekkür ederim. çok duygulandım şimdi.
      ben bayramları çok severim. bu tıp bayramımı da hep çok sevdiklerim hatırladı. o da ikinci bir bayram oldu benim için

    2. ege says:

      ben de duygulandım ben de...
      daphnecim tıp bayramınız kutlu olsun.tüm hastalar senin gibi doktorlara emanet olsun inş:)))

    3. canım dr.um gecmi kaldım acaba? tıp bayramını kutlamakta ama birgünle olmaz bu dimi tüm ömür mutlu ol sen iyiki tanıdım seni...

    4. d@phne says:

      hepinizi çok seviyorum, çok teşekkür ederim :)

    Siz de Yorum yapın