BSG Vol 5

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Yok bir günüm yani toplam bir 24 saatim beni sinir etmeyen olaylarla geçse dişimi kıracağım. Bak kutup ayısı, biliyorum beni çok sevdiğini ama lütfen benden sıkıl artık. Git ya daha bir ton insan var çöle çekip yapabileceğin. Bir tatil ver bana. Şansıma belki benden daha çok seveceğin birileri çıkar karşına. Hadi güzelim ikile, ya da en azından bu gece yatmaya kadar geçecek 2 saat içinde bi rahat dur gözünü seveyim. Başka bir arızayı kaldırmaz bünye bu gece.

    İş günü her zamanki gibi başlayıp bazı şeyler sarpa sarmasa şaşardım zaten. Oksijen israfı olduklarına inanmaya başladığım ama iş yapma zorunluluğunda olduğum elemanları saymıyorum bile. Müşteri de ehh hadi velinimetsiniz diyorum. Ama lütfen arıza olanlarınız günde beş taneden fazla gelmeyin bana. Altıncıya hiç iyi davranamadığımı bu akşam gördü cümle alem. Bak buraya da yazıyorum beni delirten ukala şahıs. Pinot Noir kırmızı, Pinot Grigio beyaz!!! Yani sen o kıçı kırık şarap bilgin ve ukalalığınla böyle olmadığını iddia ettin, sırf çeneni kapatıp seni yollayabilmek için bir şişe beyaz Pinot Noir bulabilmeyi çok isterdim ama yok lan yok işte. Olmayan şeyi nasıl yaratayım ben...Hele o son Cielo Blush diye bana söylemeye kalktığın şey var ya; o rose canım cicim rose, pembe yani. O anda ilk içimden geçen raftan bir şişe Cielo Blush alıp kafana ekleştirmekti ama sen yat kalk dua et o kadar deli değilim henüz. İkinci aklıma gelen fiili ise burada yazmayayım azıcık sexuel sadist olarak gözükebilirim. Off ömrümü yedin be adam gece gece.

    Neyse sağ salim kimsenin katili olmadan iş yeri kapatılır eve gelinir. Çocuk yatırılır. Tamam huzur saatleri derken aklıma ( çok lazım ya o akıl bana ) fotoğraf makinesindeki fotoları PC ye almak gelir. Neyse işlem basit, en fazla 8 dakika sürecek. Masaüstü PC açılır ( fotoğraf ve videolar laptoplara konmuyor, niye ? Bilmem arıza işte ). USB kablo ile makine PC ye bağlanır. Ve o ne? Kullandığınız aygıt tanımlanamadı uyarısı. Ee daha 2 hafta önce tanıyordun nooldu küstünüz kavga mı ettiniz? Neyse henüz delirme aşamasına gelinmediği için makinenin programını üşengeçlikten PCye yüklememiş olduğum hatırlanır ( e çekirge dolaylı ve az zahmetli yollarda kaç kere zıplarım sanıyordun sen ? ), ve makinenin sürücüsüne ait cd aranmaya başlanır. Allahım bunca driver cd si nerden çıktı? Eski PC ye ait driverları bile atmamış olmam ne anlama geliyor, çöp ev mi oluyoruz yoksa? Kendime not: ilk uygun zamanda bu cd ve kullanma kılavuzu çöplüğü temizlenecek...

    Tamam yükledik. Pc de baştan başlatıldı. Yine USB kablo makine ve PC arasına. Hönk!!! Yine tanımlanamadı. Hmmm bu kablo sorunlu sanırım, ama yaşasın çöplük işe yaradı bilmem kaç tane makineye uyabilen kablo var. Ehehe gece gece uğraşmasam mı demedim bile. Aynen başka bir kabloyla denenir ama sonuç yine aynı, aynı uyarı. La havleee!!! Peki farklı port deneyelim, çok lazım sanırım ki kasanın ön ve arkası olmak üzere 4 ayrı port var. Laaann hepsinde aynı uyarı, nooluyoruz?

    Hala iyi niyetli kalmaya uğraşarak " ahaha başka PC deneyelim " denir ve laptopa yol alınır. Elimde 2 ayrı kablo ile. Cuxx sonuç aynı. Kablolar da portlar da battal, o aygıt tanınamıyor uyarısı yavaştan beynimi oymaya başladı ama. Pekiii o zaman sürücü programını güncelleyelim. İnternetten makinenin uygun programı bulunur indirilir ( tabii ki önce ilk programı kaldır, pc restart, yeni programı netden indir, pc restart; gitti mi sana yarım saat pc başında mal gibi ). Bu sefer kendimden emin olayı bitirdiğime olan inancımla ama stepne kablom da elimde olmak üzere tekrar iki makine bağlanır. Ve...

    Ebesini diyeceğim ağır kaçacak, hem herhalde bu makinelerin ebeleri yoktur. Varsan bil ki çocuğumuza adımı falan koyamazsın sevgili ebe. Neyse ki ben bir teknik çakalım ve son bir kozum daha var. Makineyi print/ PTP moduna alıp oradan fotoğrafları tek tek alırım olmadı, videolar da kalıversin artık. Yuhhh ama ya nasıl hala görmüyorsun sen bu makineyi PC denen illet şey ( çakallık kapıda kaldı anlayacağınız ).

    Şimdi özetlersek:
    1- Farklı USB kablo ( denedik canım ).
    2- Farklı USB portu ( aynen denendi ).
    3- Farklı PC ( ama bak üzeceğim seni, onu da denedik ).
    4- Sürücü programı yükleme ve güncelleme ( her an küfredebilirim ).
    5- Print /PTP modu ( tek çakal sendin di mi eki ehhieee ).

    Benim bilgim dahilindeki yöntemler bunlar ve hiç biri işe yaramadı. Son şu anda düşündüğüm şey ikisi arasında romantik bir buluşma ayarlayıp birbirlerini tanımalarını sağlamak. Tanışın güzelim bu Pc, bu da fotoğraf makinesi. Kaynaştığınızda da bana seslenin ki fotoları alabileyim...

    6 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Adsız says:

      bence monoton bir hayat sana göre değil sis canım.
      yoksa biz bu güzel yazılarını zevkle okumazdık:)
      bu arada yeni komşuların eskilere göre sakin sanırım:)

    2. Ben sadistim herhalde. Yoksa bu yazıyı okurken bu kadar çok gülmez hele hele bunu da yorum olarak yazmazdım.

    3. Sis says:

      @babannem,

      Normal sakin bir gün geçirince de yazacağım söz. Yok iş yok komşularda, ne bir ekşın ne bir olay. sakin sakin yaşıyorlar :)

    4. Sis says:

      @Asumancığım,

      Valla yazdıktan sonra okurken ben de eğlendim ama makineyle boğuşurken diş sıkmaktan çenelerim ağrıdı.

    5. alsace.a5 says:

      Yazılarının tadı hala aynı...
      Nasılsın?

    6. Sis says:

      Teşekkürler A.İyiyim merci :)

    Siz de Yorum yapın