Kavitasyon Denen Güzel İcat

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Sevgili D@phne " hadi gel de sende kavitasyona başlayalım " dediğinde ilk aklıma okuduğum ama hiç yapmadığım mesleğim, yani Gemi İnşaat mühendisliğinden bir şeyler geldi. Gemi pervanelerinde sık görülen bir durumdur ama elbetteki bir çok alanda görülebilir. Su ve ya herhangi bir akışkan içerisindeki hız artışı veya bu akışkan içerisinde hızlı hareket eden herhangi bir cisim nedeniyle oluşan faz değişim olayıdır. Bu olay sonucu akışkan içerisinde oluşan baloncuklar, geminin pervanesine değişik bölgelerden (çeşitleri vardır; kimi zaman merkezden, kimi zaman çeperlerden vb.) zarar verir. Sonuç olarak pervanenin ömrünü yer, verimi azaltır, titreşimi artırır.

    Herneyse konumuz bu tür kavitasyon değil zaten. Konumuz zayıflamanın, bölgesel incelmenin şimdiye kadar keşfedilmiş en rahat, en ağrısız sızısız ve de en az ter dökülen şekli. Şimdi işlem şöyle başlıyor. Öncelikle sizi bir pc bağlantılı makineye bağlayıp el ve ayaklardan bir tür ölçüm yapıyorlar. Bu ölçüm sadece kilonuz, boyunuz ve yağ oranınızla sınırlı değil. Vücuttaki yağ oranı dağılımı, mineral durumu, su durumu ,metabolik yaşınız vs vs herkesin pek de sevinemeyeceği bir dolu sonuç çıkartıyor önünüze. Mesela benim metabolik yaşım biyolojik yaşımdan 2 yıl ileride çıktı ( hıck ). Ardından bir güzel mezurayla ölçüyorlar. Beden-basen bölgesinde ve bacak bölgesinde 4-5 ayrı ölçü alınıyor. Şimdi keyifli kısım başlıyor. Yatıyorsunuz ve doktorunuz eline aldığı probe ile ( ultrason cihazına benzer bir makinenin ses dalgalarını size iletecek kısmı ) jele buladığı vücudunuza makinenin verdiği program dahilinde masaj yapmaya başlıyor. Aslında o anda bedeninizdeki yağ dokusunu parçalıyor sanırım alet. Hiç bir acısı sızısı yok , sadece kulaklarınızda sürekli bir çınlama sesi duyuyorsunuz.


    Yaklaşık 35 dakika kadar süren bu işlemden sonra, o odadan çıkıp sizi başka bir odada bir sedyeye bildiğin robocop haline getiren bir şeylerin içine sokup yatırıyorlar. Bu robocop giysisi aslında belli bir sistematikte tüm vücuda ( göğüs altından itibaren ) masaj yapıyor. Tam işlevini bilmediğim ama önemli olduğunu anladığım bir kasık pedleri var ki o pedler de vücudunuzda parçalanan yağın lenf sistemi kanalıyla atılmasını sağlıyormuş. Yaklaşık bir yarım saat de burada masaj keyfi yaptıktan sonra gel yine ölçeceğiz diyorlar. Veeee işte mutlu ana geldiniz. Ölçümler sonucu bir bakıyorsunuz ki en az 1 cm ile 4 cm arasında değişen incelmeler var.


    Kahrolsun spor salonunda , koşu bantlarında ter dökmeler, uzak dursun LPG iğneleriyle mosmor hale gelen karınlar. Olay budur diyorum artık. Tabi öyle aman yiyeyim içeyim nasılsa kavitasyonla incelirim rahatlığı yok. Yağsız bir beslenme ve günde en az 2 litre su içimi bu işlemden verim alınabilmesi için şart. Selülitsiz, sarkmasız, cildimizi ve bedenimizi yirmili olmasa bile otuz beşli yaşlarımıza geri döndürebilecek ve beden kalitemizi korumamıza yardımcı olabilecek süper ir teknik diyorum tekrar. Daha detaylı bilgi almak isteyen olursa eğer doktor hanımın mail adresiyle bağlantıya geçebilir.Aşağıdaki bilgiyse daha detaylı olup alıntıdır.



    KAVİTASYON NEDİR?

    Kavitasyon, Cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklere dayanan bir yöntemdir. Bölgesel yağlanma ve selülitle ses dalgaları yardımıyla savaşan, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Kavitasyon uygulaması ile oluşan köpüklenme önce genişleme, sonra patlama yaratır. Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek yağların yapısını bozar. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır. Kavitasyon Uygulamasında İlk seansta yağlı alanın kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında bir incelme görülebilir. Kavitasyonda sonraki seanslar haftada 2 seans, daha sonra haftada 1 seans olarak devam edebilir. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirlenir. Tedaviyi desteklemek için, yağsız diyet, bol su içilmesi önerilir.

    Ultrason teknolojisi son yıllarda kozmetik ve estetik amaçlı olarak geniş uygulama alanına sahip olmuş olan kavitasyon ve tüm dünyada kendini kanıtlamış güvenli bir teknolojidir.Kavitasyon yöntemide kullanılan ultra kavitasyon teknolojisi ile hücreler arası boşluklar doldurularak, fizyolojik yapısı iyileştirilmesine çalışılır, yağ hücreleri arasındaki bağların çözülmesine yardımcı olur ve yağ hücrelerinin çeperlerini zayıflatıp parçalayarak sonuca ulaşılmaya çalışılır.

    Düşük frekanslı ultrason dalgaları.Cihaz uygulaması bölgesel yağ birikimlerini azaltmak ve vücudu yeniden şekillendirmeyi içermektedir. Oluşturduğu ultrason dalgaları yağ hücre zarlarını parçalamakta ve açığa çıkan yağ da vücuttan atılmak üzere kan ve lenf yoluyla bölgeden uzaklaştırılmaktadır.

    Kavitasyon ile gözle görülebilen iyi sonuçlar elde etmek için 6-10 seans uygulama yapılmaktadır.her seans 40 dk sürmektedir.Kavitasyon seansları haftada 1 uygulanmaktadır.

    KAVİTASYON HANGİ AMAÇLA KULLANILIYOR?

    Kavitasyon kurtulmak istenilen, bel, karın, göbek, kol, kalça ve sırttaki çözülemeyen depo yağları parçalayıp, yerleşmiş bölgesel yağları öncelikle eritmek, selülitli bölgelerin görünümünü azaltmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılan güçlü bir sistemdir. Kavitasyon makinensinin bir diğer özelliği de ayarı değiştirilerek güçlü ultrason dalgaları aynı zamanda Kavitasyon cilt sıkılaştırması için fayda sağlamaktadır.

    KAVİTASYON İLE ETKİ NASIL OLUYOR?

    Kavitasyon tedavisi ile yağ hücrelerinde lizis yani parçalanma başlar ve serbest yağ asitlerine dönüşür ve hasta tarafından harcanabilir hale gelir. Yani hastanın sisteme girmeden önce ölçüleri alınır ve seans sonrası tekrar ölçü alınır. Sonuç gerçekten yüz güldürücü olabilir. Kavitasyon ile mezuradaki rakamlar en az 2 maksimum 10 cm kadar azalma sağlayabilir.

    KAVİTASYON NASIL UYGULANIYOR?

    Kavitasyon uygulaması başlamadan bir gün önce ve sonraki gün en az 2,5 litre su içilmesi gerekir. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için mutlaka uyulması gereken bir kuraldır. Kavitasyon Uygulaması, haftada bir yada iki seans olmak üzere, kişinin durumuna göre 8-10 seansta tamamlanır. Bir seans ortalama 40 dakika sürüyor. Kavitayon uygulaması yapılacak alandaki deriye jel sürüldükten sonra cihazın uygulama başlığı o alanda gezdirilmektedir.Kavitasyon işlemi tamamen ağrısızdır.Seans süresince kulağınıza ıslık gibi bir ses gelecek olup,tamamen zararsızdır. Seans sonrası idrarda koyulaşma gözlenebilir.Bu parçalanan yağların karaciğer ve böbreklerden atılımından kaynaklanmaktadır. Kavitasyon ıygulamasından En az 2 lt su içmek gerekmektedir. İlk seansta yağlı bölgenin kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında ciddi bir incelme görülür. Sonraki seanslarda bu incelme tabiî ki azalarak devam eder. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirlenir. Kavitasyon tedavisini desteklemek için,yağsız diyet,bol su içilmesi önerilir. Kavitasyon lenf drenajı hızlandırabilir ve parçalanan yağların atılımı hızlandırabilir, buda yaklaşık 1 hafta kadar sonra yağ ağırlığından kayıp olarak karşımıza çıkar.

    Her ne kadar dikkatli ve özenli bir operasyon yapılsa da ondülasyon dediğimiz dalgalanmalar liposuction un görülen en sık komplikasyonudur. Liposuction lokal bir kilo verdirme yöntemi gibi uygulandığında, o bölgelerden fazla yağ alınabilmesiyle kişilerin gerçek sorunun ancak bir kısmını çözebilmektedir. Daha sonra, ilerleyen yaşlarda kilo alındığında düzensiz şişlikler oluşabilmekte, bu sefer daha başka estetik ve ruhsal sorunlar ortaya çıkabilme ihtimali hep mevcut olacaktır.

    KAVİTASYON'un FARKI NEDİR?
    Kavitasyonun diğer yöntemlerden en büyük farkı; uygulamaların ağrısız ve acısız olması, seanstan sonra hemen günlük yaşama devam edilebilmesi, uygulama yerlerinde herhangi bir morluğun söz konusu olmaması...

    · Güvenli, ağrısız, non-invaziv
    · Otomatik parametreler
    · Liposuction ile kıyaslanabilecek sonuçlar
    · Kalıcı sonuçlar
    · Kullanım rahatlığı
    · Selülit ve Yağ parçalamada son derece etkili

    3 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Tıbbi makale için teşekkürler. Konuyla yakından ilgili 2 sorum olacak:

      1- Örnek vermek gerekirse, metabolik yaşın kaç çıktı? Biyolojik yaşını sormuyorum dikkat ettiysen. Kavitasyon sürecini daha iyi anlamak adına sordum.

      2- O son resmi nereden buldun? Kaynak gösterir misin? Tedavi sonucu mu o şekilde olmuş, yoksa Cenab-ı Hak hazretleri kavite edip de mi yaratmış?

      Sağlıklı günler dilerim.
      KIRMIZI ADAM

    2. Sis says:

      1- ben sana soru soruyormuyum :)))
      2-atayım ablanın mail adresini ...
      şebek :DDD

    3. son zamanlarda bölgesel zayıflama ile ilgili teknoloji oldukça ilerleme gösterdi sanki,

      kavitasyonun dışında radyofrekans, lpg yöntemi, mezoterapi ve elektroterapi gibi teknikler oldukça popülerler. Yazı için ayrıca çok teşekkür ederim

    Siz de Yorum yapın