Bildiğin Öküz

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Uzun saatlerle açık olan ve konusu içki olan bir iş yerim var. İçki ve insan birleşince bazen komik bazen de acıklı manzaralara sebep olur. İş yerinin semti ve müşteri profili itibariyle yakın çevreme hep yaptığım bir şaka vardır. Bir gün o duvarların arkasında ünlü isimlerin yaşadıklarını yazıp internete salacağım ve magazinin allahı olacak derim hep. Neyse magazin kısmını bugün yazmaya niyetli değilim ( müşterilerimi kaybetmeyi istemediğim için ) ama bazen öyle olaylar yaşanıyor ki komedi filmi tadında. Onlardan aklımda kalan bir kaç tanesi işte.

    Bir akşam saat 21 civarları. İçerde çalışan eleman, ben, eşim, alış veriş yapan 6 kişilik bir 30 yaş civarı erkek grubu var. Bu grup mağazanın sürekli müşterisi ve tabir caizse mahallenin de fırlamaları. Bir yaşlıca bey girdi içeri. Anadolulu belli. O da alışverişini yaptı ve kasa sırasında bekliyor. Adamın telefon çaldı o anda. Ve aşağıdaki diyalogu biz adamdan monolog olarak dinlemeye başladık. Tabii şu anda şivesini taklit edemeyeceğim ama şive ayrı bir hoşluktu. Bu arada cep telefonuyla konuşuyor ama sanırsın ki sahra telsizi ile anlaşmaya çalışıyor, o derece yüksek ses volümü.

    - Sülmannnn aleyküm selam.
    - Ne istiyom dedin neeee??
    - Haa rus telefonu mu istedin.Dur bekle tamam.
    Burada cep telefonu rehberi karıştırıldı ve bir numara bulundu
    - Hah bak diyorum. 0 535....

    Amca güzel güzel numarayı bağırmaya başladı. Bu arada aynı anda içerideki altı erkek, kasada çalışan erkek elemanımız da telefonlarına davrandı ve çaktırmamaya çalışarak telefonu kaydetmeye başladılar. Ben gülme krizine girmek üzereyken eşime bakmamla şoka girdim, çünkü o da telefonunu çıkarmış ve numarayı kaydediyordu. Benim " hösst sana ne oluyor be" bakışımı gördüğü anda kapattı telefonu ve cebine koydu alı al moru mor bir halde. İşte o anda müdavim olan grubun en fırlamasından kısık sesle ama duyabildiğim cümle geldi.

    -Abi, yapma bak yenge burada,ayıp olmasın ona. Ben veririm sonra sana numarayı.

    Allah tepenizden baksın deyip rahatça gülebilmek için kendimi dışarı atmıştım. Şimdi yine bir başka rus atma olayı. Bilmeyenler için açıklayayım İstanbulda bu sevgili beyler Rus ve türevi ülkelerden hanımlarla otele giderler. Bizim iş yeri çevresinde de buna müsait çok fazla otel vardır. E otel mini barları da fazla pahalıya geldiğinden içecek nevale bizden alınır öyle otele gidilir. Yine bir akşam saati, ben yine mağazamdayım ve yine iki bey girdi içeri. Bu sefer rus ablalar yanlarında ama. İşte adamlar viski seçtiler orta halli bir markadan. Kızlar şarap ve şampanya istiyor. Şimdi adamlarda Rusca yok, kızlarda tarzanca düzeyinde bir ingilizce var. Adamlar arada kendi aralarında hep Türkçeye dönüyor, kızlara da aynı tarzanlık düzeyi bir ingilizceyle hitap ediyorlar. Kızlar hep pahalı markalara el atıyor. Kız mesela bir şarap seçiyor Fransız, adam fiyat soruyor, görevli fiyatı söyledikçe adam sallıyor küfürü " amuğa koduumun karısıı bak yine gitti en pahalısını seçti" diyerekten. Kız mesela atıyor elini şişesi 300 lira olan Moet Chandon şampanyaya adam basıyor küfrü. Adamlar daha ucuzu daha ucuzu dedikçe kızlar bir inat burun falan kıvırıyorlar. Bizim eleman arada habire şişe indirip kaldırmaktan ve fiyat söylemekten salak olmuş. Ama ben o kadar eğleniyorum ki, hiç olaya dahil olmadan kenardan seyredip kıs kıs gülüyorum. Neyse adamlar baktı ki kızlar kesin kararlı, en azından şarabı pahalı şampanyayı ucuz alalım dediler ve seçtiler birer marka. Tam kasaya ödeme yapacaklar, görevli toplam rakamı söyledi. O zamanın parasıyla şimdiki 600 lira karşılığı falan bir şey. Adamlardan biri dayanamadı artık ve aşağıdaki cümleyi patlattı.

    - Ulan karı, o 600 liranın her bir tanesi için 600 kere vermezsen bu gece bak ben seni naapıyorum

    Bu cümle üzerine ben " öerhh be öküz " lafımı zor tutarak yine rahat gülebileceğim bir yere koşmuştum.

    Başka bir anı da bir yılbaşı öncesi. Sürekli müşterilerimiz eşe dosta, iş yerlerine yollanacak yılbaşı sepetlerini bize hazırlatırlar. İşte içinde şarap,şampanya, viski, kuruyemiş vs şeklinde bildik yılbaşı sepetleri hazırlar bize verilen adreslere yollarız müşterinin adıyla. Arada tabii ki sevgilisine karısına hediye yollayan da çıkar. Bu olaya konu olan zat da nasıl entel dantel bir adam. Hep bir kaliteli takılır, fuları boynundan eksik olmaz, şaraptan en iyi o anlar, çok kültürlüdür, çok elit zevkleri vardır vs. Şaka değil ama bu. Adamla sohbet ederken şöyle cümleler kurar." Sis hanım şimdi biliyorsunuz benim çok elit zevklerim vardır, vs vs" Neyse bu abi sevgilisine çok kaliteli bir şampanya yollamamızı istedi. Sepete de güzel sexi bir iç çamaşırı eklememizi. İyi dedik. İç çamaşırı alındı, gayet pahalı bir şişe şampanya seçildi, çok şık bir sepet hazırlandı. İç çamaşırını da süper zarif bir paket yaptırdım. Hani dışardan ne olduğu anlaşılmıyor ama mücevher kutusu gibi bir şey. Sepet hazırlandı, adresi almak için aradım ki adamı dananın kuyruğu koptu. Diyalog aşağıdaki gibi bir şey.

    ben- XX bey, sepetinizi hazırladık da hanımefendinin adresini almak için aramıştım.
    adam- Sis hanım nasıl bir çamaşır aldınız? Hani zevkinize güvenmediğimden değil de...
    ben- Merak etmeyin, gayet şık ve çok kaliteli bir markadan ve de rengi falan yılbaşına uygun. Hani adres demiştim?
    adam- Şişenin boynuna bağladınız değil mi?
    ben- ...........
    ben- Nasıl yani? Yok hayır mücevher kutusuna benzer bir kutu içine koydurdum, hani pırlanta kolye falan bile sanabilir o derece şık. Ve kutu sepetin içinde.
    adam- Yok Sis hanım şişenin boynuna bağlayın.
    ben- XX bey eminmisiniz, bakın size sepetin kutunun falan resimlerini mailleyeyim hemen. Emin olun çok şık oldu. Bu haliyle beğenecek arkadaşınız.
    adam- Hayır, kesinlikle şişenin boynuna bağlanmasını istiyorum.

    Hani nasıl bir fantazidir bunca yıldır çözemedim, ama müşteri velinimettir deyip adamın istediğini yaptık, ve o caanım iç çamaşırını şişenin boynuna bir fiyonk olarak bağladık. Haa o sevgili elit arkadaşa bir pislik yapıp sepeti şeffaf hediye kağıdına sarıp yolladım o başka tabi.

    Bu yazının kıssadan hissesi nedir peki? Öküz olmadığına inandığınız bir erkek bulursanız sıkıca yapışın aman bırakmayın. Öküzler çoğunlukta çünkü.

    6 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Hahahahaaa...
      Koptum Sis ya, sen beni ortak alsana yanına, ne eğleniriz ama:))))

    2. s'ius says:

      sıhahhaha.. elinize sağlık bi solukta okudum :p yalnız hakketten öküzlük genlerimizde var gibi :F

    3. Sis says:

      @leylakcığım,

      Süper eğlencelidir anlatamam. Gel bir günü geçir benle bir aylık gülme malzemesiyle çıkarsın.

      @ s'ius,

      Söz meclisten dışarı diyeyim bari, ayıp olmasın :)

    4. evrim says:

      Bayılırım böyle insan manzaralarının ortasına düşmeye.. :)))
      Gülmeye koşturduğun kadar varmış cidden.
      E.

    5. Sis says:

      @Evrim,
      O işyerinde bazen 16 saatim geçiyor. Eğlenecek bir şey bulmam lazım kesin. Allahtan yurdum insanı bana malzeme verme konusunda çok eli bol:)

    6. Meraklı says:

      :))))))))))))) Senin tükkan harbi cevhermiş anacım :D Öküzlükte Türk erkekleriyle yarışacak millet var mıdırkine....Gerçi garibim öz, harbi öküzlere de haksızlık etmekteyiz ya :D

    Siz de Yorum yapın