Aşkın Sanal Halleri

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler



    Yazarı :Canan Tan
    Yayın evi :Altın Kitaplar
    Sayfa sayısı : 206
    ISBN : 9789752112056
    Baskı tarihi :Şubat 2010

    Alev gibidir SANAL AŞKLAR...
    Elini yaklaştırdığında ısıtır.
    Ortasına atarsan kendini...
    Yanarsın,kavrulursun!

    İşin sırrı ayarı tutturmakta.
    Nerde duracağını bilmekte...
    Ki...ateşlerde yanmayasın...

    Yukarıdaki dizeler kitabın ilk sayfasından.Kitapta değişik hikayelerle tanışıyoruz.Sadece bir tek hikayenin kahramanlarının gerçekliği belirtilmiş olsada;benim inancım diğer hikaye kahramanlarının da gerçek olduğu.Ya yazar taraflardan birini oynamış veya yaşanmış hikayeleri derlemiş.
    DOKUNUŞ,
    Kocası Demir'in zamansız ölümünden çok kısa süre sonra bilgisayarına bir sebeple girmesi gerektiğinde ,kendisine ihanet etmediği halde yaşadığı aşkı öğrenen ve yas tutmayı bırakan Nazlı.
    ALEV ALEV,
    Eşiyle birlikte kafa dinlemek ve yaratıcılık arttırmak için alınan Karadeniz evinde,Alpay'la tanışan senarist Alev.İlişkilerini gerçek hayata dönüştürmek istediğinde fark ediyor ki Alpay aslında sadece sanaldaki aşka aşık.Üç yıla yayılan bu sanal aşk şu satırlarla bitiyor:
    Sahi...Sevgili miydik biz?
    Gözlerimiz buluşmadan,ellerimiz birbirine değmeden...yalnızca yüreklerimizle,özürlü,kırık dökük bir sevdayı paylaşmış mıydık kendimizce?
    Var mıydı öyle birisi gerçekten?
    Yaşamış mıydık bütün bunları?
    Bilemiyorum...
    GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ!
    Ahter Kalenderoğlu hanımefendi ile Nurullah Kadızade arasındaki mektuplarda başlayan ve Msn devreye girince biten ,aslında aşk da olmayan bir şey.
    ALIŞMA BANA,
    Beni en çok etkileyen bu hikaye oldu.Aslında kadın olan ama can sıkıntısını gidermeye uğraşırken başka bir kadını;eğitimli bir eğitimciyi,eşi ile evliliklerindeki sıradanlık ve aşkı kaybediş yüzünden arayışta olan bir kadını ,Nursel'i erkek rolünde kendine aşık eden Ayhan'ı tanıyoruz.En iyi sohbet arkadaşını yitirmemek uğruna devam ettirdiği bu aldatmaca ne zaman ki Nursel aşkını itiraf edip gemilerini yakmaya hazır hale geliyor,o zaman bitiyor işte.
    DOLUNAY,
    Grup e-mailleri deyip geçmeyin.Bu kanalda başlayan bir mailleşme zincirinin pervasızca edilen bir evlilik teklifiyle son bulmasına tanık oluyoruz Bora ve Berna arasında.Eğer gerçekse evliliğin şu anda ne durumda olduğunu öğrenmeyi çok isterdim.
    KİMSİN SEN,
    Üç yıl tam üç yıl sadece telefonlarda ve aynı mekanlarda yaşandığı halde birbirini görememekle süren bir aşk Oktay ve Merve arasındaki.Sonunda Merve'nin aslında 57 yaşında olan ve kocasının ihanetinin verdiği acıyı, sanalda erkeklerden çıkarmaya çalışan ruh hastası Meltem olduğunu öğreniyoruz.Oktay da öğreniyor,ve ne tuhaftır ki yine de Merve ile yaşadığı aşkı bir yerlerde sarıp sarmalayıp öfkesini dünyanın geri kalanına yöneltiyor.
    EN BÜYÜK ÖDÜL,
    Nilüfer,boşanmış erken yaşta bekar anne olmanın zorluklarıyla yaşayan bir kadın;kızı Şive;ve bu ikilinin hayatına girdiğinde kendi yaşam ödülünü bulduğuna inanan erkek,Mehmet.Yaşanan hastalıklar olumsuzluklar aşklarına gölge düşürememiş.Gerçekliği konusunda ip ucu verilen tek hikaye bu olduğu halde bana en fazla hayal ürünü gibi gelen hikaye de bu oldu.

    Çok değerli bir edebiyat ürünü diyemeyeceğim bu kitap için.Son sayfayı kapattığınızda eğer aklınızda bir şeyler kalabilmişse o da hikayelerin hele biz sanalla iç içe yaşayan insanlar için çok tanıdık olmasından kaynaklıdır bence.

    Aşk mı??? Hadi canım,gerçeğinden ne hayır görülmüş ki sanalından görülsün...

    Arka kapak yazısı:
    Vakt-i zamanında, “Aldanma ki şair sözü elbette yalandır!” diyen Fuzûlî, günümüzde yaşasa, “Aldanma ki sanal aşklar elbette yalandır!” mı derdi? Yoksa, “Aşk aşktır!” diyerek, gerçek ya da sanal tüm sevdalıların önüne mi sererdi dizelerini?...

    Var mıydın gerçekten? Gözlerimiz buluşmadan, ellerimiz birbirine değmeden, yalnızca yüreklerimizle, doludizgin bir aşk seninle paylaştık mı biz? Yoksa... Acımasız bir aldatmaca mıydı yaşadıklarımız? Kimdin sen? Bilinçaltımın bana oynadığı bir oyun... Gerçekleşmesini istediğim ulaşılmaz bir düş… Kahredici bir duygu yanılsaması... Hangisiydin? Var mıydın gerçekten? Bilemiyorum...

    5 Kişi Yorum Yapmış.

    1. 200 sayfa bunları mı yazmış? Sevmedim, alıp okumam...

      Evet, blogumdasın bu arada... :)
      El salla.

    2. Sis says:

      Okuma zaten.
      bak sallıyorum şinci:DD

    3. d@phne says:

      aşk zaten gerçekten de sanal bir şey değil midir? elle tutmaya kalktığımızda bitmesinden belli... denemesi bedava. çok aşık olduğunuz o kişiyi sımsıkı tutun da görün bak o aşk var mı yok mu

    4. Sis says:

      tutmuyos zaten.bak saldık çayıra:DD

    5. evrim says:

      bak yine benzer olmuşuz.. :)))
      bi de aşka inan sis oldu bu iş :)))

    Siz de Yorum yapın