Çakma Alfa Erkekler

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Görsel için kusura bakmayın ama yazı konusunu bu resimle bağdaştırmak bana çok uygun geldi. Ha bir de bu yazıya uygun müzik aradım ama bulamadım. Çok isterseniz yazı başındaki linkten Sezen Aksuyu dinleyebilirsiniz.

    Sevgili dostum paytar bloguna koymuş Sezen Aksu' nun güzel şarkısı İzmirin Kızlarını. Onu görünce geçenlerde de aramızda ettiğimiz bir sohbet geldi aklıma. İzmir' in kızlarının güzel olması kadar bir de erkeklerde Egeli olma halinden bahsetmiştik. İlk tanıdığım Egeli adamın o arızalı halinin kişilik özelliği olduğunu düşünsem de sonraları tanıdığım diğer Egeli adamlarda da genel hakim aynı kişilik özelliklerini görünce kesin inanmaya başladım bu erkeklerdeki Egeli olma haline.

    Burada tabii ki simite gevrek, çekirdeğe çiğdem demek gibi özelliklerden bahsetmiyorum. Daha çok o arıza olma durumunu anlatacağım. Bir kere bu adamlar zeki ve dikkat çekici oluyorlar. Oldukları her ortamda gerek zeki cümleleri gerek ince ve farklı espri anlayışlarıyla kendilerini belli ediyorlar. lk bıraktığı izlenimse kesinlikle bir alfa erkek olduğu doğrultusunda oluyor bu adamların. Nedir alfa erkek ona bakalım önce isterseniz. Bir grup içindeki en dominant olan ve en lider yetenekli olan erkeğe alfa erkek deniyor psikolojide. Özellikleri ise günümüz sosyal hayatında aşağıdaki gibi oluyor genelde. Alfa erkeği :

    1-Dış görünüşü düzgün , temiz, bakımlı , şık olur, düzgün bir beden yapısına sahiptir
    2-Bilgili, kültürlü, görgülü, kaliteli olur. Türkçeyi düzgün konuşur
    3-Öfke kontrolü yüksektir , tutarlıdır, adaletlidir
    4-Korkak olmaz, menfaatçi olmaz, cimri olmaz, itlik çakallık peşinde hiç olmaz
    5-Sevmeyi de bilir dibine kadar, seksi de.

    Peki gelelim şimdi bu çakma alfa olan Egeli erkek olma durumuna. Evet çakma alfa dedim çünkü onları yakın tanıyacak kadar yanlarında kalmanıza izin verirlerse hiç de öyle matah bir adam olmadıklarını anlıyorsunuz.

    1- Dış görünüşü düzgündür ama öyle dünyalar yakışıklısı bir adam olmadığı halde kendini öyle görmekte ve göstermeye çalışmaktadır. Zamanında düzgün ve atletik bir beden yapısına sahip olmuş olsa bile sosyal içicilik sınırını aşan içki içme alışkanlığı yüzünden o düzgün bedenden geriye bira veya rakı göbeği kalmıştır. Bu hali de aşağılık kompleksine varacak derecede rahatsız etmektedir onu. Fit bedenli ve güzel kadınlarla karşılaştıkları anda ise bu bedeni düşkünlük halleri onlarda ciddi davranış problemlerine yol açmaktadır.
    2- Bilgi, kültür, görgü ve güzel konuşmada cidden hiç bir eksiklikleri yoktur Egelilerin. Sadece fazla konuşturduğunuz zaman farklı bir ruh hali içinde olduklarını anlamaya başlarsınız. Şöyledir o ruh hali. Kendilerinin EN olduğuna inanmaktır. Yani en esprili odur, en zeki odur, en çok şeyi bilen de odur. Böyle olmadıklarını, başkalarının da ona eş derecede EN olabileceğini; hatta fazla ileriye gidip kendinizin dahi en az O kadar EN olduğunuzu hissettirirseniz çirkin yüzünü göstermeye başlayacaktır.
    3- Öfke kontrolü kesinlikle yoktur. İçkinin de yarattığı iradesizlik durumuyla baş edemezler. Bir an sizi sevdiğini söylerken onun gözünde Ona bir yanlış yaptığınızı düşündüğü anda size en ağır hakaret ve aşağılamaları yöneltebilecektir. Kafasında siz için yazdığı senaryoya bir süre sonra kendi de yürekten inanmaya başlayacaktır. Şöyle ki :
    -Ben çok sevdim değer verdim ama sen beni hep iteledin. ( e abicim ben sev demedim ki, hatta sevmiyorsun bile dedim, bunun sevgi olmadığını olamayacağını söyledim.)
    -Ben bu ilişki için her şeyi yaptım ( alla alla ben niye göremiyorum yapılan bir şey ). Gibi çoğalabilir bu senaryo yazma ve inanma durumları.
    Adaletli kesinlikle değildir bizim çakma alfamız Egeli erkek. Hayatın ve her insanın sadece kendi amaçları için yaratıldığına inanırken nasıl adaletli olabilir ki.
    Tutarlılık ise en son bulacağınız şeydir Egeli adamda. Yarım şişe viskiden sonra size ilan-ı aşk edebileceği gibi; eğer onun suyuna gitmeyen bir davranış şekli içindeyseniz size en ağır hakareti de edebilir.
    4- İtlik çakallık çakma alfa Egeli erkek için bir yaşam şeklidir. Yine sadece kendisi için yaşaması sebebiyle çevresindekilere kendi hal hareket ve söylemlerinin verebileceği zarar hiç umurunda olmaz.
    Sonuna kadar menfaatçidir. Çevresine topladığı insanlar ona canım güzelim sen büyüksün dediği sürece ve Onu eğlendirdiği sürece o insanlara iyi davranacaktır. Yanılıp da doğrucu davut olup yaptığı her hangi bir hareketin yersiz ve mantıksızlığını ortaya koymaya kalkarsanız size o anda arkasını dönecektir.
    Korkaktır, kendi çıkarlarının zedelenmesinden öcüden korkar gibi korkar.
    Cimri gerçekten değillerdir. Kendilerinden istenmediği halde, ima bile edilmediği halde maddi içeriği olan jestler yapabilirler. Ama eğer ben istemedimki be diyerek bu jestlerini geri çevirirseniz çok sinirleneceklerdir. Bu konuda düşünüş şekilleri şöyledir. " bak yaa ben o kadar iyi üstün ve düşünceli bir adamım ki bu kadın istemeden ben ona neler aldım; bir de geri çeviriyor haspa ".
    5- Sexi dibine kadar bilirler bilmesine de o sexi her kadınla yaşamak isterler. Egeli olmanın verdiği rahat olma durumundan belki, ayşeyi de isterler fatmayı da. Tüm kadınlar Ona bayılsın, O tüm kadınlarla flört etsin isterler. Her kadına ayrı ayrı mavi boncuk dağıtabilir ama bunu görüp de rahatsızlığını dile getiren bir kadın olursa da ona çok bozulurlar. Libidoları yüksektir.
    Sevmeyi ise en iyi kendilerinin yaptığını sanıp aslında yapmak istedikleri şeyin sadece yatmak olduğunu bir türlü kabullenemezler. Sadakat duyguları yoktur neredeyse. Karısını da aldatabilir göstere göstere sevgilisini de. Her kadınla fındık kırmanın kendilerine ait kazanılmış bir hak olduğuna inanırlar. Ne de olsa O en çekici en yakışıklı en esprili erkek değil midir.
    Belki de Egenin güzelliğiyle ünlü kadınları tarafından kendi ortamlarında çok eziktirildiklerinden içlerinde bu bitmez tükenmez sayıda kadınla flörtleşme tutkusu vardır. Şöyle de diyebiliriz; İzmir' in güzel kadınlarının ülkenin diğer yerlerindeki kadınlara cezasıdır Egeli erkek olma hali.

    Demek ki Egeli adamlarla yaşanabilecek en iyi senaryo aşağıdaki gibi olmalıdır.

    Adam : Senden çok hoşlanıyorum
    Kadın : Ben de hayatım. Sen nereliyim demiştin?
    Adam : Egeliyim ben.
    Kadın : Hmm bana kaç geldi şekerim kusura bakma. Sizler bünyeye zararlı geliyorsunuz. Hadi gittim ben.

    Ve son söz olarak da aşağıdaki cümleyi yolluyorum sevgili çakma alfa Egeli erkeklere.

    "We all wear masks, and the time comes when we cannot remove them without removing some of our own skin."
    "Hepimiz maske giyeriz, ama öyle bir zaman gelir ki onları derimizin bir parçasıyla söküp atmadan çıkaramayız."
    — Andre Berthiaume

    12 Kişi Yorum Yapmış.

    1. ertunç says:

      o gevrektir çiğdemdir.onlara simit ve çekirdek diyen sizlersiniz.

    2. Sis says:

      @ertunç,
      orada da bıraktın sanırım yazının devamını okumadın :D

    3. Ben okudum devamını... 5 tane alelacele olumlu yorumdan sonra yazının gerçek maksadı olan tokat seansı başlamış. :) Tokatla da kalmamış (tokat da yeriz eyvallah da); tekme, yumruk, zincir, kerpeten ve tornavidayla devam etmiş.

      Yanlış anlaşılma olmasın, hiçbir Egeli erkeğin alfa iddiasında olduğunu düşünmüyorum da; siz hatunlar kuzeyin sahiden asabi yada doğunun sözde mert erkeklerini alın, ne diyim?

      Daha yorum yazsam buradan taşar, bloguma uğrarsan yakın zamanda bir yazı yazarım bununla ilgili. :)

      Sevgimle, iyi kal...
      KIRMIZI ADAM

    4. Sis says:

      İşte okuduğunu anlamak da önemli bir şey. Ben alfa iddiasındalar demedim çakma alfalar dedim.
      Beş tane olumlu yorum dediğin şey de gerçek alfalarla ilgiliydi zaten.

      Sözde mi bilmem ama her kadın başı kıçı ayrı oynamayan ,dediğiyle yaptığı birbirini tutan mert adam ister.

      Yazıma cevaben başka bloglarda yazı aranmadığıma göre, buraya yazdıklarım da sadece kendi şahsi fikirlerim olduğuna göre konu kapanmıştır. Alınanın kendi sorunudur.

      Ayrıca bu yazı bir önceki şerefle ilgili yazıyla bütünlük oluşturmaktadır.Bana göre tümüyle...

      Ay manyakmıyım ben yazdığım şeyi açıklıyorum ya.

    5. d@phne says:

      ben her tür genellemeye karşıyım ama... :)

    6. Adsız says:

      ben egeliyim ama aslen çakma orta asyalıyım..artık neyi nasıl açıklama gereği duyduysam :)

    7. Sis says:

      Adsız iyi düşün Egelisindir sen,yoktur çakmalık :D

    8. su says:

      süper bir yazı...3 tane 'alfa/ege' tanıdım,birisi hayatımın uzun bir bölümünü işgal etti.
      Bu yazıda eksik var fazla yok...şekom; otur! 10 verdim :P

    9. Adsız says:

      bugün bir kız arkadaşım sohbet esnasında sen tam bir alfa erkeksin dedi... ben ince bir kurnazlıkla konuyu değiştirdim, ofise geldim ve google a alfa erkek yazdım ve bu yazı çıktı karşıma. alfa erkeğin özelliklerinden birisi kültürlü ve bilgili olmakmış. alfa erkeği bilmediğime göre alfa erkek olmadığıma kanaat getirdim... gece yatağıma girdiğimde bugün ne öğrendim diye düşünürsem 2 şey diyebilirim 1 - alfa erkeğin ne demek olduğu 2 - benim alfa erkek olmadığım. bu arada yazı hoş olmuş. sevgiler... (evet ben de egeliyim:)

    10. Sis says:

      Adsız bak google ne kadar iyi ve öğretici bir şey :) Size de sevgiler,Egeli olma haliniz sebebiyle kız arkadaşa sabırlar.

    11. Adsız says:

      Kiz sana yazmis amq

    12. Adsız says:

      büyük kuyruk acısı var yazının sahibinde geçmiş olsun :D :D

    Siz de Yorum yapın